Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.789
    Не може секој да види.
    Ај, уште еднаш.
    МАНИПУЛАЦИЈА, ЗАКАНИ, НЕМАЊЕ ПОДДРШКА !
    Уште колку пати треба да ви се црта? :^)

На WildMk, cresa-jagoda, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    9.158
    Ова е више за бан.
    Какви феминистки, каква вина, какви мажи? Мирно спиеш ли Дејзи?

На cresa-jagoda, Konfetka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  3. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Зборував општо, не за овој случај! Вие го читате тоа само што ви одговара.

4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    9.158
    Општо за што? Ако може да образложиш зошто имаш потреба општо да зборуваш за жртва на насилство која била системски и секојдневно малтретирана и тепана од "мажот". Каква врска има феминизмот и "мажественоста" и "човечноста" со овој или било кој друг случај на насилство.

На MeowMeow и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.677
    Допаѓања:
    14.143
    Луѓе што и се запнавте на @dejziii. Не ја знам, прв пат гледам негде да коментира и не знам што толку лошо направи, што кажа дека треба секој да отвора очи, и посебно да не се верува на некој чичко кој веќе имал 3 пропаднати брака. Ќе се сменел, ја лажел. Абе нема да се смени. И сега е џабе. Пале е слободна, ама таа е уништена, а има само 23 години. Наивноста и грешките во животот скапо се плаќаат. Требала да се откачи од тоа ѓубре, а не поради него да биде убиец. Ја скарал со сестрите. Како бе ќе ме скара некој со некого? Не сум малоумна? Да примам дома некое чиче со 3 пропаднати брака, за да ме носи во кафанче, пиша погоре некоја феминка ја носел во кафанче. Епа ако се продаваш за една вечера во кафанче, јас и @dejziii и @Abracadaver не сме криви. Ние само коментираме, не сме убиле никого. Знам и јас фина девојка која се закачи за манијак, од поста навиност, и кога ќе кажам на некому дека била навина, погрешно проценила, му враќаат „ауу, не е наивна, тоа е ептен глупава“. Поради еден манијак, и порпадна и бизнис и живот си растури, и денес е во втор лош брак, ама мора да го трпи, оти никој не сака да биде со девојка која си имала работа со психо, сметаат дека нешто не е ок со неа.

На dejziii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Фала му на Бога вие две што постоите.Две потенцијални жртви помалку.Амин
    Не сме сите доволно паметни како вас јебига

На CameliaMiller, M.B., flawless. и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    ја па мислам дека баш овие имаат насилнички и манипулативни тенденции па затоа си го бранат полицајчето.
    али шо знам јас^_^

На MeowMeow, Konfetka, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  8. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    А каде прочита ти дека јас или било кој го браниме? Само една уста да отворите и да прокоментирате, а шо ќе прокоментирате не е ни битно.

9. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Не само што го браниш туку и ги охрабруваш тие што го прават тоа дека е ок, и се разбира жените се криви си барала она ќотек. Престани да замараш стварно, нема полза.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.016
    Пале не е убиец.
    Се бореше за својот живот. Се бранеше. Немаше намера да го убие.

На CameliaMiller, Annath, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.677
    Допаѓања:
    14.143
    Те тепа некој? Полиција постои ако те тепа. Ти како што зборуваш испаѓа дека секоја жена е тепана и секоја е спремна да убие и ќе убие. Не сме паметни, само секој нормален човек треба да има доза на претпазливост. И не треба да веруваме на луѓе кои имаат еден куп пропаднати бракови. Со некој кој е 17 години постар ни тема на муабет немам, што ќе ми е за нешто друго таков човек на пример? И не го брани никој убиениот, што има да го бранам? Вие гледам попаѓавте во несвест демек 23 годишна девојка убила човек во самоодбрана. И сега? Орден да не треба да добие од државата? Јас не сум за убиства, насилство, и слично. Ама еве вие велите Пале била наивна како бебе, па ја скарал со сите, па и се вселил дома, па ја тепал, добро ве гледам еден куп ве има од Велес, како бре не се всели полицаецот кај вас дома кога така лесно се вселувало? Епа вие се дружите во поинакви кругови. За Пале само знаев дека била 17 години помлада, и тука сликата малку ми се измести дека е толку чиста и невина, ама вие кажавте 3 пропаднати бракови на мажот, па живеел кај неа, па ја нападнал сестра и, па ја скарал со сите.

ПР Имав школска дете без родители, живееше од пензија која ја добиваше оти еднинствениот родител кој го имала имал работен стаж, и не носеше дечковци дома, а беше скроз сама, можеше да носи кого сака, и да прави што сака. Фати дечко во средно и едноставно не сакаше да има односи додека не наполни 18 години. Не да не можеше, не сакаше. До човекот е. Што не ја завел некој манијак? Денес е успешна и угледна, има маж, дете, има се што еден човек ќе посака.

Последна измена: 16 февруари 2022
  12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не знам што сакаш да постигнеш со примериве?
    Не може сите да се исти како твојот круг и околина. На исти ситуации сите различно ќе реагираме.

Сега ти и дејзи се расправате со сите овде затоа што некоја особа не направила или не мислела како вас.

Ај сега искрено да одговорите. Денес вас некој да ве нападне, еве има секакви манијаци, ќе му стоите мирно за случајно да не го убиете?

Ма немој да ме ј*беш

На cresa-jagoda, MeowMeow, Pea и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    (facepalm)

На CameliaMiller, Annath, Stressed Out и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.677
    Допаѓања:
    14.143
    Примерите не се како јас би постапила, како други постапиле во животот. Јас дете без родители не сум. Со манијаци не сум имала работа, и не би сакала да имам. Кругот на луѓе гледам да биде мал, ама квалитетен.

Ете дека и дете без родители може да се изведе само на прав пат, со помош на една скромна пензија од родител и со одговорно однесување.

15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Се согласувам потполно со се што напиша!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Сакаш да кажеш сите деца без родители се исти и треба исто да постапуваат? Ти иста си со твоите другарки и зошто не?

Мал ти е кругот ама имаш пример за секоја тема, квалитетен нема шо :D

И не ми одговори, ќе стоиш мирно за некој да те тепа/силува?

На CameliaMiller, Annath, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.677
    Допаѓања:
    14.143
    A ти што сакаш да кажеш, сите да убиваме треба? @dejziii јас не видов да кажа нешто лошо, и не знам што се напнавте. Имам многу познаници, и малку пријатели. Пријател е различно од познаник. Еве вие кажавте детали за Пале, дали јас сега треба да мислам дека сте вие пријателки на Пале и дека сте исти? Вие кажавте за 3 брака, каква била во школо, дека ја тепал на паркинг и ја носел во кафани, ова она. Дали тоа значи дека вие од Велес озборувате?

Немам налетано на некој што ќе ме тепа и силува. Со што би го убила на улица ако некој сака да ме силува? Со голи раце? Не сум пробала ни да се тепам, не да убивам и не знам како се убива човек. Ако знаеш кажи ми, ќе ми користи некад можеби.

18. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.016
    Членката не вели дека треба да убивате.
    Но потенцира дека таа се бореше за својот живот. Нападната беше, идиотот ја давеше. Што требаше да направи?
    Да се извини зашто го изнервирала? Или можеби да чека да му помине лудилото?

На Annath, cresa-jagoda, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.789
    giphy matt eyeroll.gif
    Колку фали емотикон што се крсти на форумов...
    Што не кажа порано дека било толку лесно, експертке?
    Ај, прочитај си го мислењето уште еднаш, особено деловите што ги болдирав.Спомнуваш малоумност и продавање за една вечера во кафанче во тема која е моментално за девојка-жртва на насилство...
    Како не те јаде срам?
    И, за тебе повторно...

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.677
    Допаѓања:
    14.143
    Ај ти се молам, најди ги озборувачите од Велес, нека ти објаснат за кафанче. Тоа не го кажав јас, си го пишаа велешанки.