Што е важно што ти е напаѓачот? Се изначитав глупости во темава. Доаѓа некој небитен сака да ми ја убие фамилијата. Што ќе направиш? Сигурно нема да седиш со скрстени раце?! Те напаѓа некој на улица. Што ќе направиш? Ќе чекаш да те убие или ќе се браниш? Прашањата се толку едноставни колку и одговорите. Не разбирам зошто воопшто се дискутира на оваа тема. Не е важно дали напаѓачот е маж или жена. Не е важно дали е познаник, човек со кој си во брак или некој случаен минувач. Во природата на секој од нас е да се одбраниме. И треба да се браниме. Мојот живот е исто толку значаен колку и неговиот.
https://skopjeinfo.mk/ojo-veles-ja-...kot-koj-ja-tepashe-daveshe-i-siluvanje-monika Не знам дали има посоодветна тема, преместете ако има.
[ Тие од обвинителството не се тепани, ја ви кажувам Судете ме колку шо сакате. Ама не се јадени васпитни.Мене ваква траума да ми се деси, да ми рече реконструкција, со се стол и биро низ прозор има да лета Имаат ли бе совест, и со Пале вака беше. Па читам еден на Фб пишал ,,мора реконструкција некогаш” Да, на авионски несреќи! А не на силување и претепување ало бе Видов судот у Хаг бил известен.Дај Боже и за девојкава да се истера правдата као за Пале.. Господ да ѝ даде сила побрзо да закрепне и да биде истрајба во процесот на опоравување и на борба со гомнарот.
Апропо на темава за Мони, збориме дека Фрчко женонапаѓачот го напраија амбасадор за ОН ..у превод државава брани насилници, поготово врз жените уствари ќе напраам една споредба у државава како ЈАС ги доживувам работите, без навреда најпрвин најважен е животот на брачата, иначе ќе не` тужат по Рамковен значи иде шиптар>Македонец после иде Маж> жена супер, ептен демократко општество. да земеш со три ножа да шеташ
Од што сум заслепена со војната не видов за ова. Ако сеа за 8ми Март не искочиме на протест за девојчево, јаз'к да ни е сите што дремеме на ФЕМИНА форум и се нарекуваме феминистки. Нека организираат, СМЕСТА.
Малку се измешаа работите, силувачот и тепачот е некој 32 годишен од Велес така пишува. Ама се прави паралела дека моментално Фрчковски е поставен како амбасадор а и тој неофицијално има некоја историја со насилство.
ај стварно да напраиме нешто. Да пишеме на овие као беа бе... на Фб ми искачаат се борат за права за жените леле неам коментар жими се, онака згрозена сум ЗГРОЗЕНА девојчето е иначе у болница.. значи УЖАС. Дур не осетат у фамилија нема да сфатат маме им ебам идиотско
Неофицијално е зашто е тој што е, да беше друг, обичен смртник ќе гниеше в затвор и по социјални мрежи подолу од лајно ќе го правеа. Ама кај што не буши бургија, буши парата.
Вака дечки Напраена е споредба. Не ме прочитавте На Моника кривичната (или каква и да беше пријавата) е отфрлена поради ,,немање докази” а докази има А meanwhile Фрчко ќе е амбасадор на Македонија у ОН.А еве зашо го спомнавме http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=8&pid=28&ppid=90&tid=1425 истепал девојка