Сакав да кажам дека главниот виновник се спасува, а овие споредните виновници се казнети.. Не за џабе е прво осомничен, значи највеќе е он виновен ама го нема, не можат да го најдат исто како Али Фуркан..
Сите се подеднакво криви, сите тројца го тепале, тој шо пишал дека Ангело е најкрив, не знам зашо го пишал тоа. Како и да е во законот стои и соучесник.Не е битно главен или не. Ако ти пред мене испукаш некого, а јас не те спречам, сепак ќе сум соучесник. Ако две или повеќе лица, со учество во дејствие на извршување или со друг особен придонес кон извршувањето на делото, заеднички сторат кривично дело, секое од нив ќе се казни со казната пропишана да тоа дело. а тоа шо го шутирала у глава не ја прави помалку крива ало во глава да шутирам некој. и тоа веќе е на земја знаете дека тоа е кукавички чин? прво пошо биле 3ца, а он еден, второ да шутираш/тепаш некој што не може да ти одврати, а кукавичлук. Нека дое мене да ме шутне, кога ќе се гледа у огледало у текот на животот, ќе и` текне шо напраила. Да и` напраил нешто, да кажеш педофил, силувач, манијак, пробал да ја ограби, ајде де. Тие треба да се шутираат, ама дечково? по лик му се гледа дека бил душа.
Мене сега ова ми излезе, детално пишува што се случило... https://lm.facebook.com/l.php?u=htt...bwapMhXwBhAcixYv0MIDG_L21B10osoDDJtk-Ly_hTuhQ
Некои од медиумите објавија дека позади убиството стои “нарко картел” близок до МВР, меѓутоа ситуацијата е поинаква. Според објавите од ФБ профилот на Георгиевски видливо е дека станува збор за член на ВМРО – ДПМНЕ. Очигледно мн гласини се шират без врска.. Колку и да верувам на некои, веќе не верувам и нема да слушам вакви ствари. Тој што е крив нека си го добие заслуженото.
И сега еве пример испадне нешто од овие што ги наброја, ќе ја направи помалку крива ли? За такво нешто се пријавува во полиција човекот, а не се удира до смрт (без разлика што и да направил), па и 3ца спрема еден.
па крива е и јас тоа викам што сакаат нека зборат, крива е не е здраво тоа што го направиле.Морбидно е
Како што видов во описот по порталите цело време се спомнува како момче и девојка биле во таксито, и излегуваат и го претепуваат, а каде се спомнува третата личност таа од каде доаѓа, каде го удира? Овие двајцата што ги фатиле во притвир ли се? Некој што бил таму или познаник нели знаат детали?
Епа така е кажано од ОЈО, прв осомничен, втор, трет.. Зашто би бил прво осомничен, ако не е главен виновник?
Луге не тресете глупости ако е како Ангела шо е тука за жалење??? Единствени луге што се за жалење се родителите на Денис, Господ сила да им даде. Пази што пишуваш, размисли
Искрено јас се прашувам како им е на другиве родители. Не ги бранам сторителите ни најмлаце, ама замисли да си родител на убиец. Страшно.
У службен весник ќе се откажам бе Да не ме брука по судови И онака се полнолетни сите тројца Ова за у било кој случај.Ако ми е криво детето нема да го тепшам по рамо
Сериозно родителите треба под хитно да си стават прст на чело, доста само по партии и пари трчаат. Им дофрлил и го убиле. Какви деца се тоа, какви луѓе ги растеле, како е можно ваква деградација да нѝ се случува?
Овој Ангело не бил баш чист го имаат апсено за дрога. Приведени се оној Андреј и девојката, другиов е у бегство.
Логички, ваљда таксистот знае. Пошто од такси излегле двајцата. Сега па и трет испадна. Каша попара е случајов. Да не знаеш дали заташкуваат или се општо неспособни и некадарни сите. Реално, кај нас и двете опции се доста веројатни.
3 години затвор за Јордан. Сега прочитав. За кумановката никој ништо не збори. Ваљда тој живот што згасна не вреди