Ок. Ама СВЕСНО возел побрзо од дозволеното и СВЕСНО не почитувал правила. За непочитување на правилата следува казна. Дури и да нема жртва ко во случајов, следува казна.
Буквално. Луѓево вработени по маркети, бутици немаат волку слободно време. Ем ги ранат таму, ем се шеткаат.
Edna clenka ne pametam koja bese imase pisano deka kolega na maz i , si doagal i na rabota i posle se vrakal vo zatvorot ne znam mozno li e vakvo nesto
Совеста до крајот на животот, бу ху. Ќе го жалев можи да не возел 70. А и кој е будала пред судија да речи дека не се кае? Имало некој таков? Не ми излегува од глава мајката на протестот и судењето. И треба да си го смениме законите очигледно.
Дечково не смее да вози 3 години додека е во затвор, а кога ќе го пуштат сам може да си се одвезе дома изгледа. Ужас...
Ima..onoj sto go zgazi deteto Bilinski pred 7 godini, izjavi deka ne se cuvstvuva vinoven, go osudija 2 ipol godini vo otsustvo, a ni lezese ni den. Vo Avstrija zivee i raboti.
И мене не ми искачаат лелеците на мајката на протестот. Жената се распадна буквално. Една од најтажните глетки кои сум ги просведочила, не можев да се соберам после тоа неколку дена. А најмногу лутина и гнев ме фаќа за тие од Сити мол од карши што седеа со џипчињата акнати одма на улица и што си се потсмеваа и си коментираа како да се на театар. Ваму мајка плаче оти изгубила чедо, дечкото сиромав не знаеше на кај тера, ама овие кафенце си сркаа и си се смешкаа.
Поново пишуваш глупости. Нигде не напишав такво нешто. Правото е менливо, а животот е еден. Вие правниците што мислите дека сте богом дати, да ве болеше онаковото за правдата да биде задоволена, ќе баравте модификации на законите, за да казната соодвестува со прекршокот. Вам ви е ОК за украдени 10 кебапа казната да соодвестува со казна за убиство и тука поимот правда губи на смисла. Како и твоите 5 години правен факултет.
Колку сакаш да се кладиме дека и тие се исти ко овој? После ко ќе направат беља ќе почнат да цмиздрат како се каат и им е тешко.
Луциферка, законите се тие, а адвокатите се тие кои ги искажуваат законите на начин да бидат во полза на клиентот. Не сме адвокати тука, далеку од тоа, ама моментално ти го браниш дечкото што возел што кажува многу за твојот личен морал. На крај краева, не си на суд, треба да ги гледаш работите како човек, со емпатија, ама очигледно ја немаш.
Не зборувам дали законите се праведни тоа е друга тема но треба пресудата да биде согласно законските прописи што во случајот мислам дека е. Но страшно е твоето мислење дека законите не треба да се почитуваат и да се оди око за око заб за заб и секој правдата да ја земе во свои очи.
Девојче ти ли беше таа што во правдаше копуков дека не го водел семафорот дека трепка зашто било вечер?