А поради кој фактор заврши во бетонот? Се сопна сама од себе? Или поради силниот удар од колата? Според мене уште полошо свесно со здрав разум возел како улав, нешо шо ни на крај памет не смее да ти текне да го направиш во сообраќајот.
Не реков дека се сопнала, убаво се изјаснив. Склоп на целата ситуација. Да не бил бетонот верувам ќе преживеела. Да ти нацртам не можам. А колку брзо тоа возел? Имаш слики од записникот да видиме?
Бетонот ќе бил обичен ѕид, небитен за пешаците, небитен у целава ситуација, доколку дечкото не летал. Да не ја удрел, немало да заврши во бетонот.
Причината зашто завршила на бетон е поради преголемата брзина. Ако возачот ги почитуваше правилата, таа немаше да биде мртва. Значи кој е виновен? Бетонот?
шо курац се фативте за бетонот па бетонот. мртва е да, ете го казнија. шо курац мене ми се нафрлате!? си кажав мислење. ме зболе половиот орган ако друкше размислувате. ај гит.
Да, да неговиот. За некоја година, ќе фати друга девојка, ќе си се ожени и ќе си има деца. Животот продолжува. Згасна животот на Викторија и нејзините. И секако ако му работи совеста на возачот, и неговиот.
Sigurno pisav onoj den, zeni so koi imale deca ,, im umiraat, na dvajca sto gi znam na poragaj im umrea , za nekoe vreme ete ti go mladozenja, so svadba, so tapani , zurli se po red. Mazi..tesko na toj sto ke otide.
Да де. Него само го потчукна, ќе иде на бајачка и ќе му помине. А таа девојка била, а друга, сеедно. Животот песна ќе му е после ова. А гревов ужален со високоразвиена совест, која патем е сосема складна со фактот што летал по улици, цел живот седи ќе потресен со каење.
ама така е. ќе си продолжи со животот кад тад. човекот е реверзибилен по природа и во чуства. и реално, кад тад и треба да продолжи, не да се откаже.
Па ти се фати уствари со тој бетон, да не бил бетонот немало да биде мртва. Која нелогичност, и каде со овој прост речник? Затоа сме на форумов да си изкажеме свое мислење шо туку се палиш? Полови органи, курови. Боже Петра.
@Luciferka зашто не признаеш дека адвокатот му понудил две опции: - Да го признае делото и да добие ублажена казна со можност за условна пресуди или, - Да се брани со невиност и да си молчи до крај и покрај сите притисоци. Секако дека ќе игра на првата карта, ама барем кога пишуваш потенцирај го и ова
Петра... ако не сфаќаш во кој контекст е кажано поарно прашај. Казната е до 5 год за вакво дело. Полесно ќе ви беше да е со условна или? И мое дете да беше Викторија и јас би сакала да скапе типот во затвор. Ама постојат закони. Ај на исто рамниште да стајме се ако не и за убиство и за сообраќајна незгода се по дваес год да се лежи за Петра од фемина да е среќна ...
Се согласувам, ама од целата случка ќе има и он останато траума и болка и се тоа да се сведе на прост коментар дека на него му е супер со парички у џеб, е ужасно бесчувствително.
Во кој свет живееш и бил дечко ништо повеќе, ниту маж ниту пак имаат деца, какви случаи знам пу пу, маж со дете жена му умира на пораѓај тој по една година свадба со зурли тапани срамота. Ама ова е друго си има право на нов живот никој не му споре.