Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Никаков здив,ништо,тој како мртов беше,0 реакција,не знам дали некој го гледаше Ериксен на Европското како изгледа кога ќе падне чивек а срцето не му работи,скроз истата слика ми помина низ очи.
    Тие какви биле издрогирани чисто сумљам дека биле свесни што предизвикале.
    Главната поента ми е дека кога ја почнале тепачката не им било намерата да го убијат.
    Затоа сите сега нека размислат пред и да помислат да турнат некого во диско зашто не можат да поминат или некој ги погледнал накриво.

На Lotus Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Како не може? Тој изгледа лошо падна и толку беше инаку ќе се спротиставеше,ќе мрднеше малку барем.

На cresa-jagoda и Angie1432 им се допаѓа ова.
  3. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Е да, држи вода и тоа, ако е повредата од падот на бетон. Но мислам дека не е тоа фаталното, туку он беше само во кома прво. Мое мислење е ќе преживееше да не продолжеа да го млатат Клементина и Андреј

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.998
    A kao na mirno mesto ne moze da sedi nekoja budala i da te ubie, neli?
    Treba da pazime deka da odime!
    Epa ajde doma ke si sedime ,najarno taka.
    Sekade ima budali i da izlezis na ukica do market da ides ke se najde nekoja budala na patot sto moze da te ubie.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Не верувам...ќе го спасела можда само пребрза интервенција што за жал знаеме дека во случајов е невозможна.

6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    61.997
    Кој ќе ти каже. Единствено од судска ако кажат тоа е релевантна информација, све другово не е за верување.

Привилиџ немала лиценца за работа. Ќе ги гони некој кривично или ќе си работат исто како Дурмо и Беса транс?

Во нормална држава излегува одговорно лице, санкционира кафич, мобилизира сведоци да кажат со нивни зборови што точно се случило, дава изјава од медицински тим што гледа, после ја чека обдукцијата да покаже дали имало алкохол/психотропни супстанци, дали тие влијаеле на исходот, прави реконструкција на цел настан, информира транспарентно.

Кај нас бришат снимки од кафичот кој бај д веј никој не го прочешла 7 дена како работи, 5 дена не известуваат што се случило, даваат грешни изјави доктори, министерот не знае на која планета се наоѓа, сите дигаат раменици, две офци да им дадеш да ги чуваат, ќе ги загинат.

Што мислеа со тоа главите кога идентификуваа мртов 27 годишен човек од земја членка на ЕУ? Дека тие исто ќе дремат со прстот у гз и дека нема да направат анализи и реконструкции?

Коа се неспособни, ќе им лупаат европски весници наслови како тие вчера, дека министри заташкувале убиства. И скроз со право, кога вработиле најглупи службеници, тоа ќе се случува што мислат дека ќе биде?

Мразам I told u so муабети, ама ви реков дека ќе ја ебат работата некаде кај некоја крупна риба и има да трпиме реперкусии сите. Ете, Хрватска (со право) се заканува со вето. Сеа корумпираноста на вмро, сдсм и дуи не помага.

Гуски во магла, од прв до последен. Со чесен исклучок на докторите од судска.

На Annath, Harper, Oneo и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Реално, клубот нема врска со сево ова бидејќи се одвива надвор.
    Сеедно дали имале лиценца или не. Не е клучна улога. Не се тепале внатре.

На Glowy, Oneo, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    12.751
    Точно, ама треба да има обезбедување пред влезот на клубот.
    Посебно заради вакви дешавки, да имаше некој да спречи ситуација сигурно немаше да заврши толку фатално.

На Oneo, prashinka, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.771
    Точно, но да има асални и квалификувани обезбедувачи, а не купени лиценци за обезбедување или ги имаш Никоб МДН итн, кои даваат плата и под минималната. Очекуваш тие да си го ризикуваат животот и да се вмешаат во тепачка? Јас не.

10. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    4.679
    го делам истото мислење со тебе, мислам дека она мн повеќе го удараше и тоа се гледа дека е полна со гнев. Без трунка жал. Знаеш кога човек шо е полн со бес не гледа ништо пред себе е исто така ми делуваше и девојката.

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    61.997
    Зашо тогаш плаќам лиценца јас бе Лили? Мене не ми требаат парите? Секоја година уредно си плаќам се што треба да платам, секоја година плаќам давачки и рацете ми паѓаат, мајката ми се еба.

Или сите да плаќаме или нека не плаќа никој. Убиство имало пред клубот, ниедна инспекција не пуштија да видат внатре што се дешава.

Не може така, не е фер. За некои мајка, за други маќеа државава.

На Oneo, crimson, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А ти се зачлена за да браниш некого или со која цел ги ставаш сликиве и скриншот дека Денис и Андреј се следеле?
    Очигледно е дека се скарале ради женската и дека ја испровоцирал за да биде онака исклоцан ама тоа не го менува фактот дека го убија детето. Буквално го убија од тепање.

На VDT2906, cresa-jagoda, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.521
    Допаѓања:
    288.744
    Уште еден доказ за тоа колку ни тоне секоја институција и на кое дереџе сме стасани на секое можно ниво.

И по весниците имаше интервјуа чуда за тинејџ мајки и непланирани бремености и беше преставено како мед и млеко. Без вистинските предизвици туку како низ некои розе очила, па боже сачувај да кажеш нешто, одма безосетен си или љубомориш.
    Што да кажам, остај дете да забремени на 15/16 год, нека скита и нека се навлекува на пороци се додека не тоне во подлабоки гомна и не отепа некој вака. Оти ниту се свесни за своите дела а најмалки за последиците од нив.
    И да, никој не знае каква ќе биде иднината на неговото дете и кои одлуки ќе ги донесе но работата на родителите и институциите е да се грижат за нив. Оти после се 18/19 и веќе убијци станале очигледно некои од тие.

На Oneo, IRBBB, VDT2906 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Те сфаќам, ама ова е надвор од дискотеката. Единствено нешто поврзано е што биле претходно таму. Ништо друго.

И обезбедувањето на дискотеката нема што да се замара со тоа што се случува надвор, реално. Не се платени да се замараат по улиците што се дешава. На јавен простор се случува ова ..

На LejlaD, Stressed Out, Bratot и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.921
    Велат ние сме "експерти за се". Па како да не сме кога никој "експерт" не си ја врши работата како што треба? Ич не ми е да се замарам во работи надвор од струка, ниту сакам да полемизирам што треба и како треба. Ама кога пред очи гледаш дека некој што процедурално треба да си ја тера работата не ја прави, нормално дека ќе те извади од кожа.

Што и да работиш, од мајстор до инженер for God's sake нели може да си го работиш професионално во државава.

На LejlaD, Осе и KateKane им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    61.997
    Лили, бришат снимки од безбедносни камери и директно со тоа ја попречуваат истрагата.

Таа снимка знаеш колку би помогнала? Ако ништо друго би дала појасна слика од сведоците.

Немаат оправдување. Што си мислеле ако бришат нема да никне некоја друга снимка? Еве ја.

На Harper, Oneo, Pixi5 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Така е...

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.774
    Допаѓања:
    22.749
    Сфаќам дека од можеби правен аспект, прави разлика кој удар бил или не бил фатален за да знаат кого да прогласен за виновен, кого за соучесник.
    Ама за мене лично нема покрив или поправ у случајов. Исти лајна се тројцата.

На Glowy, Oneo, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    16.736
    Добро и шо ти е муабетот, според тебе оправдана е нејзината постапка бидејќи имала тежок живот?

На Oneo, Hecate, Pixi5 и 8 други им се допаѓа ова.