Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    Стефи бидејќи многу растревожено коментираш, ќе ти кажам прво да се смириш. Ова е форум, пред кооперација, пред чешма, како милуваш, служи за муабет. 20+ години плаќам здравствено осигурување, мое, твое, наше право е да бараме објаснување за нешта кои нѐ тангираат сите, бидејќи не е можно во буквално сите вакви/слични случаи докторите да избрзуваат со изјави, и на крајот на денот да ги жалиме пошто се само луѓе. Јас прашањата мои легитимни, ги поставувам тука прво затоа што таква ни е државата и немам каде да прашам, и затоа што мислам дека форумот за тоа служи, да разберам нешто што не го знам, и пршувам затоа што навистина се надевам дека некој може/знае/сака да одговори. Значи, прашувам затоа што стварно не ми е јасна динамиката на настаните, не се трудам да најдам кривец.
    Апропо модриците, ти може не си видела мртов човек, ама докторката видела. Модриците може да не се видливи поради механизимите во кои дотокот на крв престанува, но тоа трае. Можеби зависи од причините за смртта и многу други фактори, но трае, и тоа повеќе часови.
    И биди сигурна дека нема ништо да дознаеме, исто како што не дознаваме за сите други трагични настани, бидејќи медиумското внимание ќе се насочи кон други работи од црна хроника и така до следниот пациент. Тоа не значи дека не смееме да прашуваме.

На Harper, Осе, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    Ништо не е јасно.

3. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Е добро де не реков нигде да не си дискутирате. Јас си кажав мое мислење, не пробувам да го сменам вашето. И јас сум за тоа да има одговори, затоа и сум на темава. И јас се исмевав со докторкава во еден коментар наназад коа не знаеше кај тера со изјави, ама не по секоја цена. Тоа сакам да кажам. Изјавата последна е на место. Ете ви дадоа одговори, издржани со факти. И сеа не ви е интересно. Ако е толку важно дали некој нешто прикривал, што не се фативте за снимките што беа бришени? Тоа е сто пати поиндикантно кој што и дали нешто крие? Се фативте за карил ко слеп за стап.ептен популарна ја напраивте докторкава што не беше ни на дежурство вечерта. Тепачка со смртен исход, приведени се децава, снимки видовме сите, судска ќе кажат наредна недела што точно е работата и тоа е.

На FridaodaMk и Stressed Out им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    И за снимките се зборува, како не. За сите инволвирани, знајни и незнајни. Ако ги разгледаш коментарите ќе видиш. Никој не спори дека многу рботи се нејасни, од пијачките што ги платиле заедно па надаље. Докторката ако не била на смена, ако веќе морала да дава изјави, тогаш малку концентрација. И по секоја цена мора да се дојде до одговори, за сите, пошто нечија цена е животот.

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Доктор Мојсова во клик плус добро објасни, и секој од нас што знае медицина знае дека е во право, ако нема циркулација нема модринка, дали од ударот прв што го здобил или од падот на земја паднал во кома тоа ќе си го докажат стручни лица, мислам дека нема тука пропуст лекарски, реално многу лица се инволвирани од брза помош, ургентен центар, карил, и на крај судска медицина...

На Ugly Duckling, Hristina7991, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    22.745
    А срцевиот удар од каде?

На Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Јас првичната изјава не ја слушнав кога сите медиуми пренесиле те едно те друго, знаеш некогаш медиумите си пренесуваат непотврдени информации, некогаш пренесуваат од нерелевантни извори, од рекла казала, докторката рече дека биле испитани ензимите, покачени се, али не како за срцев удар. Некогаш и самата полиција си дава информации за медиумите(не знам за случајов како било) затоа е судска тука, тие ќе пресечат, нема што ние да шпекулираме. Поради тоа што е млада личност, најдена, сумлива околност...одма било пријавено во Мвр.. Тука зборуваме за релевантни институции не е секој корумпиран, и не можи секој да се поткупи....Како и да е дечкото никој нема да го врати, само да се надеваме дека 3цата ќе си ја добијат заслужената казна оти она што го видов на видеото ме потресе и се згрозив на бруталното однесување на така млади луѓе
    Не треба слепо да се верува на медиумите, пример во Код за Петар рекоја 5 члено семејство, а се 6 члена, не се 3 деца, се 4 деца...

Последна измена: 14 април 2022
    На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Не рекол никој дека срцев удар имал. Рекоа без срцева акција (кардијак арест). Два различни поими се тоа.

9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.773
    Допаѓања:
    22.745
    Јас знам дека се различни
    Ама докторката прво рече срцев удар имал, не трескајте дека претепан бил.
    Мене ми е сумњиво и дека директно на глава паднал. За на глава да паднеш директно на под треба ко штица исправено да ти паѓа телото. Инаку паѓаш на газ или грб.

На Feminka22 и fana им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Срцева акција не е cardiac arrest, баш срцев удар е. Докторката во првата изјава рече дека имал срцев застој.
    Ах, сега прочитав дека си пишала БЕЗ срцева акција. Како и да е, рекоа дека имал срцев застој.

На Loving boy и fana им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    8.827
    Кардиак арест (срцев застој) пишувало како причина за смртта само изглеа новинариве си го протолкувале и презентирале како срцев удар

На buba4e89 и Stefi_555 им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.775
    Допаѓања:
    40.573
    Ама на видеото баш личи како директно да паѓа на глава...и после толку, веднаш губи свест.

На Осе, Stressed Out, Loving boy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    22.594
    Ама може до утре да збориме.
    Колку време поминало од ударот, до прием у болница.
    Зошто 15 минути да бил со срцев застој немало воопшто да успеат да воспосрават срцева акција повторно.
    Така да не верувам во тоа со циркулацијата и затоа немал модринки. Мислам не негирам дека е така, дека при срцев застој не се појавуваат модринки. Но сметам дека тоа не е случај тука.

На Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ме интересираше од лична корист.

Некои работи се учат на курс за прва помош,ете ова ми падна во очи.

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    Не сум сигурна во ова. Корумпирани може не се, ама се бајаги успани.

16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Да, ама збораме за брза помош, ургентен центар и карил не можи сите да се успани, еден ќе се погоди што ќе биди заинтересиран да помогне, не е се така како што се пренесува, има многу стручни во докторска фела иако на секој чекор се деградира, за да се стани анестезиолог знаеш колку треба труд и знаење? Не е се само да се збора површно

На Hristina7991, Stressed Out и Angie1432 им се допаѓа ова.
  17. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    Може да ми објасниш каква врска има трудот и знаењето да станеш анестезиолог со случајов? Џабе знањето и трудот ако не знаеш да ги искористиш.

18. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Нема што да дискутирам значи ти сакаш да кажиш дека 3 институции не се способни? Ги деградираш цело време. Ниту си била таму ниту си го видела пациентот ниту си компетентна. Не одам поќе офтопик темата е црна хроника.

На Stressed Out и Angie1432 им се допаѓа ова.
  19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.888
    Битно на прашањето не одговори. Не дискутирај, твое право. Битен е човечкиот живот, а не нечие его.

20. Butterfly....

Butterfly.... Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2022
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    42
    Мизерна држава сме. Се се крие, ужасни работи се случуваат. Јас сум згрозена од последните случувања кај нас, што стана со младината се чудам.

На prashinka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.