Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Па кој е тимот кој бил вклучен во лекувањето знаеш кои доктори? Сакаш да кажиш дека анестезиолозите не си ја знат работата? Има голема врска оти не се станува и не се вработува некој што нема знаење и пракса површно и за инает ја водиш дискусијата. Така оп дипломата оп специјализацијата и оп немат појма според тебе

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Државава ни е црна хроника.
    Очигледно си некако поврзана со медицината штом толку те погодија коментарите погоре, но 20 години уназад гледаме нерешени случаи, неажурност на доктори, корумпираност на институции, искривување на вистината во корист на помоќниот, умрениот е стално крив и многу други ситуации и зошто да мислиме дека сега ќе е поинаку?
    Видовме еден куп доктори досега кои ѝ се посраа на заклетвата која ја даваат што веќе многу тешко е да се поверува дека во овој случај е поинаку.

На Bitter-Sweet, Pixi5, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Тука во овој случај не се зборува за лекарска грешка, небрежност, за то има комисија која треба да си одлучи и да испита. Туку за грешно протолкувани поими како срцев застој...И не не ме погодва ништо. Затоа има обдукција која ќе си кажи што и како било, а за нерешени случаи и што уште не ќе има и понатаму, али тоа е друга тема на муабет, само мое мислење е дека во овој случај докторите ништо не прикриваат, а ако се смета така и семејството има избор да повтори обдукција во нивна држава...

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.890
    Што се фати за анестезиолозите девојко, каква врска имаат тие со дечково аман!

На Pixi5, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Не ме разбираш што ти кажувам очигледно затоа застанувам тука и те молам не ме цитирај. Не ги знаеш обврските и кој за што е надлежен и кој за што донесува одлука. Медицината е цела наука и нема што тебе да ти се објаснувам се е кажано погоре

На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.756
    Допаѓања:
    129.193
    Во случајов никој не заслужува да биде бранет.
    Има контрадикторни изјави од сите страни.
    Не знаеле, па знаеле, па ова било, она било... |(

На cresa-jagoda, Feminka22 и Abel им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.890
    Како мислиш да ми забраниш да те цитирам не ми е јасно, еве јас те замолувам ти не ме цитирај мене. Медицината е наука и треба да се служат со неа вистински луѓе без суета и его трипови. А колку е тоа така, знам подобро од тебе, бидејќи такви работи во твоите книги не пишува. Пола доктор не можеш да најдеш на клиника ноќе. Врие стручњаци.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Добро и што ти е поентата? Сите доктори се глупи, ти си најпаметна? Извини за дрскоста ама ептен генерализирате у врска со случајов со дечково. Има лекари и добри и лоши како и во секоја бранша. Мислам се губи смислата на темава вака, си тресете зелени само за да докажете некоја поента што не се докажува. Кога веќе тврдиш дека не ги бива, еве кажи зошто така мислиш? Зошто починал дечково? Под услов стручно медицински да ни објасниш те молам

На Bella •••, andromedae, Hristina7991 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Ако има пропуст како што знам пуштена е инспекција, има обдукција направено се ќе си кажи таа, а некогаш и медиумите пренесуваат информации непроверени, да не ти кажувам факти го пишав погоре случајот со Петар. Не знае секој што е срцев застој, кардиак арест, али дека ќе се прикрие барем од лекарска страна не, а од друга страна каде снимки се бришени тоа треба повеќе да те загрижи и да скокаш, кој како зошто. Ќе излези извештајот и се ќе се види. Ако еден прикрие нема 10 други да прикријат

На BezglasnaBukva, Осе и Stressed Out им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.774
    Допаѓања:
    22.748
    Значи пошто немало циркулација и никакви надворешни знаци, оток на мозок не можело да се познае дали е од надворешен удар или хипоксија, испаѓа шупациве имале среќа со сите овие работи и што му запрело одма срцето па комотно ненадеен кардиак арест пиши.
    Е снимката ги издаде мме.
    Не знаев дека е толку лесно да утепаш човек без докази.

На Pixi5, cresa-jagoda, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Па реално кога ќе размислам да ги немаше снимките се ќе беше една голема енигма и уште повеќе претпоставки.

На Bitter-Sweet, cresa-jagoda и Abel им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Брзата помош не е толку искусна како докторите во болница да кажат што се случило.
    Може тие кажале дека е срцев удар.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.808
    Допаѓања:
    97.250
    Докторката рече дека смртта била сомнителна.
    Ако е сомнителна, не даваш изјава дека строго ги осудуваш шпекулациите дека е претепан.
    Зошто ако е смртта сомнителна, значи постои веројатност тие шпекулации да се точни, како што и испадна дека се.

На Harper, Billy Idol, Pixi5 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Зашо и Стефи и Фрида ги бранат докторите не сфаќам?

На Loving boy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.890
    Никаде не употребив збор глупи, тоа се твои заклучоци. Никаде исто така не напишав дека се сите нестручни или дека тој и тој е стручен. Пишав повеќе пати, ама ај еве пак, прашувам повеќе реторички, ако така ти е полесно да ме разбереш, на глас, за работите кои јас не ги разбирам, и од медицински аспект меѓу другото. И одеднаш, се убацува лик со клизачи и ме прашува дали сум знаела ја колку учеле анестезиолозите бе, медицината наука била, не сум разбирала. Каков аргумент е па тоа во корист на било кого во случајов? Ама така е кога мислиш дека твоите аргументи се поиздржани од туѓите затоа што си положил анатомија 2 или шоидае. Јас не кријам дека априори мислам дека институциите не ги бива, а за тоа е доволно да искочиш од дома и да отидеш на два шалтера и да прошеташ до клиника и да се обидеш една работа да завршиш без врски, и после да дојдеш да ни пишеш дали си успеала и колку време ти требало, ама тоа не е тема. Пишав дека сите ми се сомнителни, што од минати искуства, документирани, што поради нивното (не)однесување по настанот. И за крај, дечкото не починал, туку бил убиен, тоа се многу различни работи. А услови не си во позиција да поставуваш бидејќи е ова јавен простор и затоа што јас не сум доктор, што е јасно, ама повторно, не мора да бидам доктор за да бидам свесна за некои работи.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Таман работа да ги бранам, нит ги познавам нит ме интересират само си кажав став дека не можат да прикријат нешто има кт има земено урина, крв, плус обдукција, и дека некогаш медиумите не ги пренесуваат информациите релевантно. Сигурно не го оставиле дечкото на милост и немилост, му помогнале, таа маја објасни работи што не беа изнесени во јавност. Не е бранење туку е моја гледна точка на целата ситуација, оти не ја бранам докторката во случајот на Дона?.....Значи им било сумливо одма било известено мвр, муабетот беше дека немал модрици затоа што првиот удар бил фатален за него и имал прекин на циркулација...

На andromedae и Stressed Out им се допаѓа ова.
  17. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Абе знаеш како? Да сакаа да скријат ќе скриеја верувај ми. Ќе кажеа дијагноза што врска нема со случајов. Од ковид умре и толку. Така? Мислам муабетот ми е дека не треба да го поврзувате криењето на снимките со изјавата на Маја. Баш напротив, изјавата на Маја е многу логична со снимката, да не речам идентична и медицински адекватна. А изјавата е дадена пред снимките да излезат во јавност. Она само рече ,,чудно е што нема знаци на насилство", толку. А чудно е затоа што бил тепан а нема фрактури по тело и слично. Јас реков негде и поназад, они се сомневале во насилство ама не биле сигурни, они се првите што пријавиле во мвр. Не знам што не е јасно тука. Значи никој не крие ништо, барем не од клиника.

На Stressed Out и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.808
    Допаѓања:
    97.250
    Слаб пулс НЕ значи дека нема срцева акција и дека срцето не работи туку баш спротивно.
    Слаб пулс значи слаб пулс, ама го има и мозокот се храни.
    После 20 минути до пола саат кај човек без срцева акција се јавуваат мртовечки дамки, ливорез мортис побарај, исчитај што се, тоа е крвта што веќе не циркулира под дејство на гравитација се појавува подкожно кај што допира телото на земјата, така што ако човек умре и нема веќе циркулација, не значи дека крвта се фиксира таму кај што била во моментот на прекинување на срцето и не мрда.
    Ова го пишувам затоа што сакам да кажам дека, после прекин на циркулација крвта не се здрвува или не знам што, уште е во течна состојба, така што ако удриш некого, а тој пред неколку секунди е во кардиак арест, не значи дека нема да му се направи модринка, модриците се истекување на крвта од вени и артерии под кожата, ако го удриш и ја повредиш вената, крвта ќе истече подкожно и ќе се направи модрица.
    Никој не вели дека дефинитивно имал модрици, и јас паднав со глава на бетон, немав модрица, немав ни крв, а имав потрес на мозок, не е невозможно, ама дека немал модрици од ударите на Клементина пошто пред 1 секунда му запрело срцето од првиот удар, мене ми е тешко за верување.
    Остај не нас, поголеми експерти и адвокати излегоја и кажаа дека изјавите се контрадикторни и нормално е дека кога се работи за убиство, јавноста ќе прашува и препрашува, не може никој да очекува дека ќе се верува на секоја изјава што ќе се каже без да се препраша сто пати, луѓето сакаат правда.

На Harper, Billy Idol, Pixi5 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Да ги биваше толку докторите немаше да испоумре народ од негрижа и неспособност
    Знам мочли шо фаќаат врски за 10ка анатомија.Таа утреден нема да знае бубрегот кај ми е, а не па фрактури и глупости.
    Тие шо учеле, не им се работи за тие пари, тие шо не учеле врска си немаат и ги заболе за парите пошо и онака нишо не знае, а тие шо ем ги бива ем си работат, работат за сите пошо еден ќе поебе
    Здравството не го правдајте.
    И кажав, нема теорија НИШТО да немал на фацата или главата
    Ни гребнатинка ни модрица.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Како на Андреј му го снема профилот на Фејсбук? сеа го барам, го нема??