Стварно зошто тој не е во затвор во Словенија? Двојно државјанство? Побегнал кај нас за да биде слободен? Зарем нема соработка помеѓу државите за вакви осудени лица?
Треба да има, зошто бил на слобода, МВР треба да каже. И како слободно се шета низ Скопје. Туку дали и воопшто е осуден или може се некој муабети.
Georgievski je rojen v Maribor in naj bi ime tudi slovensko državljanstvo. Leta 2016 je v središču Maribora povzročil prometno nesrečo, ki je slovenskim policistom pomagala pri odkritju, da je povezan tudi z mamilarsko tolpo. Po navedbah hrvaških medijev je bil Georgievski v Skopju tudi v zadnjem času vpleten v preprodajo droge. на словенечки сајт. у превод: Георгиевски е роден во Марибор, а наводно е и словенечки државјанин. Во 2016 година, тој предизвика сообраќајна несреќа во центарот на Марибор, што им помогна на словенечките полицајци да откријат дека и тој е поврзан со нарко банда. Според хрватските медиуми, Георгиевски од неодамна е вмешан во трговија со дрога во Скопје. исто од словенечки сајт: Георгиевски направи сообраќајна несреќа во јуни 2016 година кога со „фиат пунто“ удри во пет паркирани автомобили во центарот на Марибор. Уште тогаш побегнал од местото на настанот, но брзо бил фатен од нашата полиција. имал навика да киднува од место на настанот а? а за силОвањето нигде не најдов ААААА, еве шо било: Во октомври 2016 година, полициските службеници од Марибор истражија група трговци со дрога, меѓу кои и Георгиевски. Тие пронајдоа лабораторија за производство на синтетички дроги, меѓу кои беа и таканаречените лекови за силување, амфетамини и марихуана. дрога за силување, а? https://www.regionalobala.si/novica...a-rokometasa-glavni-napadalec-je-bil-slovenec еве го изворот за ова у болдот, се` горе е од словенечки вести, ама транслејтнав сеа у Идризово нема да треба дрога за да му се сака, нема не сакамм ѓубре мало гнасно а нигде не пишуе дали лежел
Проблематични деца имало и ќе има. Уште од најмала возраст покажуваат јасни знаци на агресија, посебно во основно, ама кај нас е презастапен методот "пикни го проблемот под тепих, сам од себе ќе помине". Некои случаи бараат многу работа, ај што родители не се објективни и неспремни за да се справат, ама пак во училиште и кога прават булинг на други деца или се однесуваат девијантно, наставниците не ги проследуваат протоколите за пријава на случај кај училишниот педагог /психолог и директорот, или и кога ги проследуваат овие другиве, заедно со социјалните служби потфрлуваат, а резултатот е манијакална особа опасна по околината. Бидејќи сме веќе во крајно деградирано општество со лош квалитет на живот, ќе имаме сѐ почести слични проблеми со зависници и луѓе со психички проблеми, најверојатно комбинација на двете.
Site se onaka toptan trojcata za bel den da ne vidat v zandani, nevini luge lezat uste godini so nemat veza so ubistvo vie najdovte da kazite deka bila greoticka.. e**vo zdrav pamet
Според ова, он не е осуден овде. Никаде не прочитав дека има изречена казна против него. Само дека е фатен од полицијата.
Не сум сигурна, ама мислам дека ако пример наш државјанин направи кривично дело овде да речеме убиство, а избега да речеме во Германија без да одлежи тука, и таму го фатат со дрога, ќе ја одлежи прво казната таму што му е за дрога во затвор, па после ќе го екстрадираат назат за да лежи овде согласно нашите закони, значи и овој, ако требало да лежи таму а избегал овде, сега прво ќе лежи овде, па ќе го екстрадираат таму да си ја лежи плус казната таму.. Не може да лежи во Македонија, за кривично дело направено во Словенија, туку може само да го екстрадираат ако е со двојно државјанство таму па да си лежи согласно нивните закони..
Ина многуфина пиши Уапсената Клементина само се смееше кога ја прашавме за Денис. Уште не е свесна шо има сторено ова Нека си дојди при себе , после ќе плачи...
Тоа е доказ дека е нервно попуштена.Мене лично 2 или 3 пато, за 2 сум сигурна ги памтам ко вчера да беа, ми се има десено да липам и да се смеам, едноставно ми попуштаат нервите, прво почнувам да се корнам од плачење и после доаѓа чуден нагон на смеење и ме можам да престанам.Буквално се смеам и се корнам, ми се дешаваше у тие ситуации и воздух да снемам.Ама апла бев отидена со нервите.Едното беше прва средно другово лани, и двете причини поради кои плачев ми беа преболни.Сега кога ми текнува..смешно ми е. Може и она е нешто нестабилна, т.е чим ја носеле по установи, 100% не е.Може у тој момент имала епизода, па ко мене, попуштиле нервите
off topic, ми требаат стратегии за самоодбрана од @Feminka22 сум се нашла во потенцијално опасни ситуации, ми се случило неколку пати да бидам следена или да ми дофрлаат непристојни коментари. зато зедов да тренирам да се ојачам во страшен свет живееме. сред бел ден овие работи ми се случиле
Читав кај Ина ако девојкава имала таква дијагноза и била пуштена од установа и плус детето и го вратиле, тогаш дефинитивно институциите потфрлиле. Социопат ( ако е таа дијагноза навистина) имаат недостаток на емоции и се многу импулсивни, често нетрпеливи можат да бидат и многу насилни поради тоа. Социопат се станува најчесто поради злоставување во детството. Секако треба да лежи во затвор и соодветно да се лечи.