вака секогаш стои на одд каде лежат критични меѓу кои еве и новородени.Пишува и кај нас секогаш на хирургија,на интерно одд.Тоа што народот запнува да оди во посета а персоналот попушта за кутија цигари е друга работа
Ништо чудно бебето да е продадено.Кој се работи во здравствово,не ме чуди.Нека излезат сега надлежните од министерство за здравство и нека кажат што се случува.Треба да се воведат сторги услови за работа во здравство,посебно гинеколози и бабици,и останатите кои работат со мајки,бебиња,пораѓаи.Господ нека им помогне на родителите да си го најдат малечкото.Овај кадар што допрва ќе излезе,е катастрофа.Секој кој стаса,на факултет се запиша.Е затоа во сите сектори има кочење на процедури,грешки,посебно во медицина-каде што човечки животи зависат од „медицниските работници“.Жално,бедно,и гневно на изјавата на директорката...По закон,родителите имаат право да го видат бебето,без разлка дали е живо или мртво.Нека ги прочешла една инспекција сега.Браво за таткото што излезе јавно во медиуми,нека ги знаат сите какви се.Идиоти за плата,и виски,скапи подароци,и мито,за секоја операција...
Лелеееее. Страшно е ова. Сега треба министерот да преземе одговорност. Така е кога се вработува кој стигне.
На гинекологија какво е, страв и ужас...Секој влегува кога сака, еден оди сто води. Пред еден месец бев на посета как блиска и се чудев дури, вратата воопшто не беше заклучена, си влегува слободно со букети, балони, мечки, деца мали итн. Зошто ? Зарем нема некој паметен тамо или ајде да не се замаарат многу. Не е во ред, за бебињата и родилките посебно тие со царски рез. Мене искрено не би ми било пријатно да дојам дете и некој маж од соседен кревет т.н посетител да е присутен . Страшно,еј. Да те прашам, ти сигурно знаеш - Има посебен лифт за родилките кога ги носат од царски горе или? Видов доктор и сестра со се бебе во лифтот во кој сите влегуваат, од пациенти и се понатаму. Бебето како во бела крпа замотано и баш се чудев.
Ima ima mnogu ima bebinja prodadeni jas I ova go istrazuvav I edno dete otvoreno mi kaza oti negovite roditeli posvoiteli za pari go kupile za nez togas vo 90 tite god iljadi marki zalno zalno kade ke im odat tie dusi
Nisto narodot veke treba da stane da bara otcet za se treba da bideme slozni site oti denes na ovie luge utre na nas moze da ni se sluce ova
за Ск незнам како е.За Гв да,има посебен лифт што води доле од сала до горе до гинекологија.Колку го користат незнам
За Гв прашував зошто ми падначудно со новороденчето во толку одвратно нечист лифт да го носат. Лифт што сите го користат буквално од сите одделенија. @Meckicja Да, на Гак нема посети и тоа се почитува. Така треба да е секаде. Јас за болницата во Гостивар пишував. Искрено се шокирав со последниот случај дека бебето е наводно загубено. Ова е крајно вон секоја нормала, ако се утврди грешка сите да понесат одговорност.
Vo strumica ima poseti od 2 do 3 porucokta jas sega koga se porodi sestra mi si odev pokasno i me pustaa ama oti me znaat site Dr dolgi god se boram so sterilitetot
Жими мајка се почитува на ГАК. Јас се породив таму пред 7 месеци и таа со мене што беше во соба нонстоп имаше посета (со врски беше). Замисли штотуку породена и разголена горе дека нели се обидував да дојам и упаѓаат во соба маж и и кумот на таа што се породи. Тоа е ок?
Сериозно? Лелел како можат еј, еј.... Јас пред скоро 3 години се породив и немаше никаков кикс за ова. Не ми се верува, срамота. Можам да замислам како ти било во такава околност , непријатана. Крајно време е да превземат нешто, ова нема никаква смисла. Јас пак сама барав да ми стават Рогам, морав да примам. Едвај се намоливме, ако не барав сама , можеше да ме заборават.
Леле пак ли почнале да примаат посети на ГАК? Јас кога се породив со првото пред скоро 4 години имаше посети. За тие без врски до чекална, за тие со врски и внатре. Пред скоро две години беше режим. Никако качување нагоре. Работите што ги носеа се праќаа по некој од вработените. Јас маж ми и син ми ги гледав преку прозор на улица. Тешко ми беше, ама поправилно е така. Сега не знам што се испајпузиле.
Читам и не си верувам пред 15 години на ГАК едвај успеав лимон да ми качат горе уште на портирница портирот не даваше да се внесува храна или па може така ми се погодило мене инаку нова ситуација за бебето од денес на гак кривична за таткото на бебето бидејки ги нападнал вработените кршел и беснеел демек му го покажале бебето
Страшно е ова што се случува. Не знам зошто, но имам чувство дека бебето е (про)дадено. Можам да ја разберам болката и немоќта на родителите. Се надевам ќе се реши случајов и нема да се повтори вакво нешто никогаш.
Да да мила, сериозно. Без осет луѓе ти се тоа. Седеа по три саати внатре ако веруваш. А мм не го пуштија до влезот горе (не знам баш како да ти објаснам) за да ми подаде само нешто. А за посетите јас се пожалив, ама ништо од тоа. Таа имаше јака врска изгледа. А за ГАК само ќе кажам дека ако немаш човек никој не те гледа. Затоа, за следно дете здравје, моја нога таму НЕ.
Големи и неубави настани го раздрмаа здравството во последните месец - два. Почината родилка, починат тинејџер, заменето бебе, изгубено бебе... Што, како, зошто? Никој нема да не удостои со одговор. Што е многу - многу е. Не можеш да бидеш сигурен дали резултатите ти се точни, каков доктор ке те лечи, дали ке има анестезиолог... За да биде иронијата поголема, во Клинички доаѓаат луѓе од сите градови. Итните случаи ги праќаат на Клинички. Др. Јовановска во првите неколку изјави звучеше моќно и речиси ме убеди дека ке направи некоја промена. По овие два настани, не сум сигурна дали воопшто направила, ке направи и дали воопшто има можност да направи позитивна промена.