Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    не е продадено ама опипуваат терен да видам како ек се реагира прво не го даваат да го видиш па после некоја бактерија па критична состојба и на крај починато е Ус пат ке дадат да видат некое болничко бебенце од инкубаторите
    Абе сведок сум пред 15 год како ги убедуваа зошто да го зимате бебето мртво да ве подсека на неубаво вие сте млади ек си имате друго бебе здраво право не ви требаат уште стресови и у тој момент ке те кандисат

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ова е болно...
    Па кај ќе им оди душата бе???
    ;(

На fina erika, YoungandBeautiful, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    мислиш имат душа ?
    се ова е со очи видено
    паталец

На LiliBoz и Petra777 им се допаѓа ова.
  4. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Добро, бебево уште не им го покажаја? Што им е образложение?

На fina erika и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    Пред 2 год кога се породив не пуштаа посета. Кога ме пуштија дома по 24 саати не можев да се наведнам да облечам патики. Замолив да пуштат маж или свекрва. Не смеело. Цимерката рече може бебињата не беа таму... не дадоа. После свекрва ми како криминалец дојде се скрила и ме облече и избега. Бебе видоа кога си отидовме. Преку прозор од чекална ги покажуваа. Јадење и пиење носеше врататот.

Реално премалку сестри има и кога јас барав да ми го донесат бебето саат време чекав. Ако им речев кај е бебето викаа сега идам...

Мора да вработат уште сестри таму... а они си поделија 13та плата сега а немало пари за уште една да вработат...

На fina erika и Meckicja им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    Мене ми изгледа како недоразбирање ,и претерување од медиумите .
    Можеби бебето било запишано со моминското презиме на мајката ако книшката и документите и биле на тоа презиме,бидејки татакото вели :" ми покажаа бебе со презиме Василевска, но од кај да знам јас дека тоа е мое бебе може има повеќе василевски во болницата"?
    А има бројчиња,па да има и 100 со исто презиме,по бројче ке се најдат.

А времето на посета секако треба да се почитува, а не во секое време да доѓаат цели фамилии и да бараат да ги видат бебињата.Во мое време посета забранета ,бебето се гледа еднаш кога ке се роди и после 2 дена кога се иде дома.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Луѓе има демант од ГАК и објаснување на нивната страна на Фб.

Детално е опишано и е наведено дека станува збор заманипулација со јавноста и има детали плус што како е случено.

Последна измена: 4 февруари 2018
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    Нормално дека ќе има демант. И од Санте имаше. Кој ќе рече крив сум.

А у моментов директорката на ГАК е во Њујорк со Заева.

На fina erika, Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    50.837
    Сега па таткото бил крив, бил агресивен. Гинекологија ќе поднела тужба против него.
    Само образот да си го очистат.
    Не им верувам.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    А што требало да направи?

Да им пише писмо? Почитувани, малце сте ми го изгубиле детето, кога ќе бидете у можност, најдете го, ако не ново ќе си направам. Со почит,

Море не да викам... да ми изгубат дете крв ќе падне со заби ќе јадам.

На macovska, JuLleE, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Ситуацијата на ГАК е непроменета и навистина да се во право никој нема да им верува. Да има нервозни пациенти има,но таму е сеуште е стариот персонал кој е скаран со културата, домашното воспитување и моралните вредности не ме чуди реакцијата на таткото.
    @Cka не си објективна. Кога објавуваа за смртноста на бебињата и другите г...рии што се случуваа таму изминативе 11 години не беше волку критички настроена.
    Безразлика кој е на власт, чија партиска книшка имаме, треба да бидеме објективни и критични. Се додека тапшаме по рамо , никогаш нема да тргнеме напред и 10 влади да се сменат.
    Еве јас имам сина книшка, па сум објективна кога велам дека здравството ни е сеуште крш, треба да се смени целиот неспособен медицински персонал, да се вработат уште луѓе и додека се расправаат во собрание, да погледнат и надвор од него, оти за банални работи губиме пациенти. Штом умре детето на трауматологија за лек од 30 евра што останува за друго.

На JuLleE, cresa-jagoda, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    50.837
    За Гинекологија пишав дека не им верувам и дека сакаат образот да си го обелат.
    Сакале да поднесат тужба против таткото бидејќи бил агресивен.

13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Има видео надзор мислам, така да...

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    Ијан они ветија промена. Не ветив јас. А беа без министер од август до јануари. Ставија неспособна директорка оти е од Струмица другачка на Зорица. Они јадеа трици за умрени бебиња и кога дојдпа на власт за Њујорк летнаа. Што ветија а што направија.

На ♡BuBaLe♡, Rama, zuto и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Нема промени сеуште Да,но лага беше за умрените бебиња и катастрофалниот персонал таму?
    Сеуште нема промена и да ,долго време бевме без министер за здравтво, поминаа 7 месеци, еве и 8 нека се, сеуште е тој персонал таму. и искрено се надевам дека ке се сменат условите таму, и целата ситуација со здравството,но 11 години, лага е дека здравството ни беше дно дна? Како да цветало здравството 11 години, па сега овие за пола година го упропастија. Дај да бидеме реални, критични и објективни кога се работи за човечкото здравје и човечкиот живот.

На Mishela, JuLleE, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    Еве критичност. Не можеа да вработат сестри на ГАК?

Пред недела пуштија оглас за 60 нови директори. Вработија 60 пр во влада. Гак си доделија 13та плата. Сакаш да кажеш дека ова се приоритети пред децата? Или овие ја посраа работата и ај сеа старите се криви. Уште малку година дена ќе биде а они уште една сестра не вработија у гак. Факт е дека нив здравството им е последна дупка у свиралото.имаа време да потпишат 13та плата а немаат барање до МФ за сестри.

На ♡BuBaLe♡, Rama, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Дечки да сме реални уште 10 год да поминат исто ќе е на гак, општо целото здравство.
    Додека беше Грујо цели 11 год викаше ехеее толкавс катастрофа не пречека, преку ноќ не можеме се да средиме. Сега Зајко истото го вика и така народот вака или така ќе трпи.
    Порано сместуваа родилки во апартмани и им викаа ќе мора да плаќате 50 евра од ден или горе на трауматологија ќе ве сместиме а бебето доле. Нема место, нема кревети други слободни. Ама немаме пари за апартман да плаќаме, де деее за 200 евра ќе се снајдеш, ако не траума не ти бега...
    Беда е тоа. Подолно неможе да биде.
    Ве читам посета нема, бебе преку прозор покажуваат итн.
    Значи овде кога го родив малиот, посета имав секој ден по 2ч и во секое време јадење може да ти донесе некој од најблиските.
    По 3, 4 сместени во соба, на сите ни доаѓаа сопрузите и никој не се бунеше. Ама не цела фамилија, туку само сопругот без цвеќиња, балони, мечки!
    И уште една работа, зошто никиј не бара да е со детето 24 часа? Зошто воопшто ги земаат децата?

На Gosh, fina erika и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    @Cka oвa твoетo е -aкo јaс серев гoмнa 11 гoдини, сегa ќе плукaм зoштo некoј уште мoите гoмнa не дoшoл дa ги исчисти. Требa дa се критикувa, секaкo, aмa ти вo случaјoв, кoлку и дa збoриш, немa твoетo никaквa тежинa oти исти рaбoти дo вчерa си брaнелa.

На Mishela, JuLleE, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  19. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Криви се тие што 11 години гледаа да вработуваат партиски персонал и не гледаа квалитет на истиот.
    Криви се овие што не го задржуваат квалитетниот и е го отпуштат неспособниот персонал , кој да не се лажеме не е баш во мал број и да точно е дека треба да има уште многу вработувања во здравството, оти беа и сеуште се дефицитарни. Има многу луѓе без работа и со огромна желба да работат, а таму персонал што ги мрзи да живеат , камоли да работат, ееееее и тоа е голема грешка на оваа влада, веднаш требаше да се направи селекција и дотур на нови вработени.

На Mishela, JuLleE, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.669
    Допаѓања:
    141.014
    Бриџо ако јас 11 години серам и ти речеш ќе исчистам по неа, кој е крив? Факт е дека сум серела ама ако ти не си способна да чистиш лајна не се фаќај за лопатата.

Они ветија зимаат плата ама не чистат.

Илјан ако се неспособни оти 13 плата им дадовте?

На Bubce38, ane.bella и Rama им се допаѓа ова.