Знам за случај од албанско семејство исто каде свекорот си ги силува двете снаи. Синовите знаат и не превземаат ништо. Они најверојатно без подршка од сопрузите не сакаат да превземат ништо. Си беше стариот месец два во затвор ама затоа што го фатиле како пренесува крадени дрва од селото каде што живее и тоа е тоа. Кога разговаравме со неговите синови околу случајот они се однесуваа како да е тоа најнормално нешто. Не се бунеле снаите.
Девојка (11). Овој што ја пишувал статијава на што дроги е? Каква девојка на 11 години бе ало???? Крв ми врие.
Не знам како да не ми излегуваат на фб вакви страни? Што се ја гази Земјава нз како да се дочува човек и избори против овие нелуѓе Кој ли стои позади think.mk и таквите слични страни Да можеа и да се притворат сите што велат сама си го барала и сличните
Не знам дали е ова точно, немам јас лично видено во медиум, колешка ми кажа, судијката била таа што рекла дека девојчето ги испровоцирало... Се надевам не е точно. И се надевам дека ќе има жалба и дека ќе ги осудат на повеќе. Одамна немам нешто олку грозно слушнато дека се случило, монструми.
денес читав дека родител на девојчето барало некој од силувачоте да си ја земе за жена (да се обели образот) и на тој што ќе ја земе нема да го тужат. Мене ми се згади искрено. Како може родител тоа да го помисли а камо да го побара.
Ако ти си била таква на 11 години тоа е друга приказна. Мајката имаше пишано дека докторите и рекле зошто не го носи на прегледи, требало почесто и напиша дека и да не го носела редовно кога го носела нивна работа било да си ја вршат работата како што треба.
не верувам дека деца од 11 години толку знаат. Тоа се деца од 5то - 6то одд. Свекор ми има две женски од 11 и 14 год. Па тие уште не се научиле домашни обврски а камоли цигари алкохол и сл.
Кога си доаѓам ноќе од искачање, ги гледам на летниковец во маало, ги знам децата колкави се, нема некое над 13 години, сите се 10-11, редовно се со пивце, цигарче.. Ама и јас прв дечко фатив на 14, така да ок е..
Мене не ме чуди. Ако станува збор за албанско семејство не ме чуди воопшто. Не сакам да генерализрам или некој да се најде навреден.. пишав на предходната страна за случај каде свекор силуваше две снаи и сите од семејството знаеа и не мрднаа со прст.