Се додека нема објективна критика и има лижење г...азови ќе бидеме дно дна секаде, не само во здравството!
Не е ова од вчера за да речеме оваа гарнитура или онаа (мме кој прв почна ) е крива. Во сто пати поразвиени земји од нашава има црн пазар за бебиња што да не чуди за кај нас. .. Ќе раѓаме приватно и тоа е тоа
Башка ќе има најголема смртност на бебиња во 21 , ќе нема основни услови за работа таму, како на пример инкубатори, 11 години ако не набавле, нема везе,што е тоа за критика? Гола вода..... Никогаш нема да дозволам да бидам испран мозок! Критиката и самокритиката е доблест!
Ако на крај излезе едно големо недоразбирање ,ке бидат криви медиумите,и треба да бидат. Сепак не е во ред да се прават филмови дека исчезнуваат бебиња без основ и покритие а има еден куп трудници кои треба да родат. Персонал добар или не,тие се,но да се прават стории за исчезнати бебиња е премногу .За мене.
Premnogu da no toa e fakt oti e taka pa koj ima uslovi da si plaka privatno ke si plate koj nema tesko na nego ke mora da si trpe samo ne mi e jasno zasto bebinjata da ne se so majkite 24 casa zasto ova ne go dozvoluvat vo strumica bebinjata 24 casa se so majkite
Се согласувам... Се огласил и министерот и еве ова беше објавено кај Менче Точи. Превземено е- Филипче: „Еден апел до медиумите, пред да објавите една таква сензационалистичка вест како таа на ГАК, која не е ни блиску до вистината, проверете ги нашите служби кои се достапни 24 часа, а и мојот телефон е достапен цело време“ Спинови ќе има допрва, но позагрижувачки е желбата за лајкови кои го уништија новинарството во МК - ова е од мене Нешто како на Сител ми мириса...
Како само не можам да ги најдам статиите каде др. Викторија Јовановска ги отвара шкафовите на претходната директорка на гинекологија и покажува 4 или 5 нови компјутери т.е. лап топ-и. Не се виновни оние што 11 години не смениле нешто, е виновни се овие што доделиле 13-та плата? Реално ако гледаме, на толку работа на ГАК и 14-та плата да бараат, треба да им се даде.
Дефинитивно не ја свати поентата на пишаното. Секому иде и арно и лошо без разлика кој е и што е . А за тоа дали постои судбина или не , јас си ти можеме до утре да дебатираме но незначи дека ќе се убедиме. Според мене доколку пред време ни е зацртана судбината Господ немаше ни да ни даде разум да избираме за нашите постапки и чекори во животов. Од Господа се можностите од човекот се одликите и пак ќе речам според мене, не убедувам никого.
Definitivno ne bilo ubavo objasneto za da sFatam. Razumot nekogas zatajuva ama Gospod ne so planot za sekoj od nas. Megutoa aj i jas da ne ubeduvam nikogo.
Моментов е дефинитивно за во ЦРНА ХРОНИКА Секој ли е спремен за да работи во градинка? Знаеме ли на кого ги доверуваме децата? Превземено од макфакс Мајка на шестгодишно момче пријавила дека воспитувачката во градинката го удрила нејзиното дете откако забележала отоци на лицето на детето, кое се пожалило дека воспитувачката го удирала неколкупати по десниот образ. Инцидентот се случил во градинката „Срничка“ во скопски Аеродром, а случајот е пријавен во полиција. Директорот на градинката, Јоаким Димулков, вели дека освен мајката, случајот во полиција го пријавиле и од градинката. -Воспитувачката тврди дека не е вистина, случајот е пријавен и од наша страна, јас не сум судија, но ако се утврди дека е точно, сметам дека треба најстрога казна, изјави Димулков за „Макфакс“. Мајката го однела синот и во здравствена установа, каде што од страна на лекар ѝ била издадена лекарска потврда за констатирани повреди во вид на оток во пределот на лицето. Од полицијата велат дека се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.
И пак ке биде секое чудо за три дена и пак ке биде кучињата лаат караванот си врви не верувам дека некој ке покрене нешто освен лаење