Тоа не е знак дека знат, туку дека не знат. Не знам како може да мислите дека малолетници 'знаат'. До средината на 20тите се развива фронталниот кортекс, кој е одговорен за логично размислување, анализа и носење рационални одлуки.
Бубо ова мнолгу менува. Ако ми речат за рана дојди на 5 контроли а јас се појавувам на 2 нормално дека може да искомплицира состојбата на раната. Оваа била во филм што сакам ќе правам вие ќе спасувате (кога ќе дојде јајце на газ)
Никој не ја знае вистинската приказна. Медиумите сешто пренесуваат за читаност, секој ден нова верзија. Не само оваа туку и останатите, се нешто се пишува само.
Lung disease accounts for 54% of hospital admissions in Down syndrome [11], and average length of admission is two to three times longer than in individuals without the syndrome [12]. For persons with Down syndrome aged < 3. years, respiratory illnesses are the most common cause of hospital admissions [12]
Како што гледам скоро сите се водиме /коментираме според официјални извештааи (колку се релевантни тоа е веќе друго)
Мене ми изгледа дека мајкава на бебево не го носела во државна болница, си го носела по приватни болници оти имала пари да дава по приватни болници, си одела по свој памет дека на државно докторите не ги бива наместо да го донесе детето кога требало и и кажале во болница да го испитаат, таа не го донела, го носела каде знае, и после кога се деси што се деси докторите во државно се криви.. Епа сестро златна да си го донела детето кога требало во државно кога ти кажале наместо во приватно, јер на приватно ако го однесеш детето за едно, нема да ти испитаат уште 100 работи, ќе ти испитаат уствари, ама ако си платиш, друго ќе било.. Наместо по свој памет, требало да си ги слушаш докторите, оти може немаме сјајно здравство, ама дека детето ќе го оставеле туку така ако си го носела редовно на прегледи без да најдат што му е не верувам..
Никој со сигурност не може да знае што ќе се случело ама треба да сме совесни родители. Ти со овој пост избега од поентата само за да го нападнеш приватното здраство.
Само 8 месеци за силувачите на девојчето...Има ли нормален некој останат во светов??!!! Уште па и некој од нив за жена да ја земел " образот да им се обелел" кој образ бе амеби. Уште па и коментарите " сама си го барала, провоцирала...да поврати човек од вакви гадости што гледа и слуша. Отиде светов во неповрат, затоа вакви невремиња секаде има и земјава не не држи веќе и тежи човечката злоба и глупост...
А што да не ти испитаат ако не платиш случајно? Неа официјалните документи ја демантираат дека не го носела редовно бебето во болница на прегледи и испитувања, не јас..
Нејзе и' се обраќаш у тој коментар, божем те чита што пишуваш. А и кога би читала, што сеа со муабетов?
Луѓе мајката на фб има објавено слики од извештаи од детска клиника. На повеќето од нив пишува 'контрола по потреба', 'контрола во плодност', 'контрола кај матичен педијатар'. Се гледа дека луѓето правеле сѐ што знаеле и умееле за да му помогнат на сопственото бебе. Нека почива во мир, ангел.
И? Треба 5 говеда да силуваат ДЕТЕ неколку саати? Си го бараат денешниве деца, не разбирам што сакаш да кажеш со ова? Не е во прашање сексуален порив тука, да сакаат да имаат секс може да си платат жени што го прават тоа за пари и тука да заврши приказната. Ова е желба за силување, за гнасно понижување, а најмногу боли од се тоа што е дете. Дете на 11 години нема доволно развиени мозочни функции за да може да го разбере концептот на сексуален порив и на силување. Не се проблем децата што сакаат цигари да запалат или да пробаат пиво, криви се безмозочни говеда што ги ставаат на кантар децата, и тоа што казната е 8 месеци. Вас треба некој да ве стави под опсервација, да работи истражување што не е во ред со вас кога на вест дека 5 мажи 7 часа силувале 11 годишно девојче прва реакција ви е дека напредни биле денес децата. Би кажала уште многу, ама ќе прекинам тука, нема што да се докажувам со вакви нелуѓе со испиен мозок.
Ова сето ти го кажа дека јас сум го кажала, нигде не кажав ништо од ова што ти го посочи дека сум го кажала..
Шотие бе? Како е ова релевантно? ТаКа пРаШав дур поставуваш прашања шо можи некој "меѓу ред" да речи дека "сАмА сИ гО бАрАлА" не само шо се нерелевантни, туку се подли, гнили и злобни. Леле страшно. Уште ова немав чуено за случајот и ми се гади и ми се плачи и ме фрустрира се. Абе гнило општество, гнили луѓе. Девојченцето заслужва само најдоброто. Во некое општество шо ќе ја сака и почитува.