Мајка сум на ќеркичка. Не дај Боже, значи само не дај Боже да и се десе нешто такво верувајте дека јас ќе го убијам. Можеби ќерка ми ќе си ја гледа мајка си низ решетки ама тоа копиле уште еднаш бел ден нема да виде. 11 годишно девојче. 5 машки. 7 часа. Х О Р О Р Не знам во кој век живееме и какви луѓе се не постојат во овој свет. Страшно сум изреволтирана. Некаде прочитав дека како демек добиле по 8 месеца затвор, се надевам дека е измислица бидејќи не сакам да верувам во такво нешто.
И да отишло само, тие требале или да им се јават на родителите на девојчето или девојчето во полициска станица и да биде дадено на родителите. Никогаш, НИКОГАШ значи Н И К О Г А Ш жртвата Н Е Е В И Н О В Н А.
Се надевам идиотите силувачи ќе добијат доживотна казна, кога веќе нема смртна, за жал. За вакви случаи треба јавно мачење на плоштад и болна и бавна смрт за нив.
Ќе си го добијат во затвор, и тие во затвор гледаат тв, ќе им се редат во затвор исто како они на детето.. Тоа им прават во затвор на силувачи и педофили, во затвор уште пред да дојдат ќе ги дознаат за што се таму..
Не го следам случајов со силуваново девојче. Се работи за Косово, не ме интересираат, а со оглед на тој специфичен менталитет,закони ,култура и што уште не и не е чудно . Сами ќе треба да си го средат своето друштво и нивните членови. Кај нив жената е пониска врста и не е чудно и условно да ги казнат монструмуве. Тие се нивна креација,нивни проблем. Не наш. Зошто кај нас никој не реагира за згазената девојка Македонка во Тетово од Албанец?! Зошто сите молчат,а го оправаат случајов со силување во соседна држава? Кој е Албаенцот што ја згази,знае некој детал за него и неговото семејство?
Да, сосема со во право. Кога стануваше збор за сообраќајката кај Сити мол, се се дозна за детето. За овој ништо. Ама со оглед на тоа што е Албанец, ништо чудно што е така.
И што ако е различна држава, поедеднакво згрозувачки за сите е тоа што му се случило на девојчето и цел Балкан треба на нозе да се дигне за таква срамна казна што им одредиле. Мислиш дека не може и тука да се случи истото, такви срамни казни само даваат зелено светло на таквите монструми.
Не е оправање.За оправање треба многу повеќе од штракање на тастатура и објавување на форум. Постојат чувства наречени емпатија и гнев.Емпатија кон жртвата, а гнев кон сторителите и општеството што дозволува некој/а да стане жртва. Да имаше девојчето некаква поврзаност со тебе, ќе ти беше ли гајле? За свое боли, а за туѓо не? Силувањето не е само нивен проблем. Силувањето е глобален проблем!
Како што? Цел Балкан да стане на нозе? Како што реков малку треба реално да се гледа на работите. Што си сеел тоа ќе жнееш. Се кренаа на Косово на нозе што нивни косовари силуваа,убиваа Срби или Македонци ?! Имаше некој протест во изминативе 20 год?! Па ги бранеа и ги имаа скриено во Косово обвинетите за убиство на нашите деца кај Смилковско . Тој менталитет кај нив ги создал овие монструми. @nextredstyle Ние може само да го сожалуваме девојчето но тоа е резултат на друштвото кај нив. Нека си се оправат прво во третманот на женски деца и жени па може нема да им се случуваат вакви работи.
Па нема ни да превземат. Тоа им е менталитетот . Ќе ги пуштат на слобода,девојчево до крај на живот оцрнето. Многу работа имаат таму. Не се црно бели работите.
Те сфаќам што сакаш да кажеш но не може и нем да се остане на ова. Многу ме вознемири случајот мислев дека вакви силувања има само во Индија, Индонезија и сл. земји а не тука у комшии.
Се е труло и гнило во државава. Инаку, кај нас имаше случај каде ем ја убива девојката ем ја силува дур е мртва. Уште и гордо изјавува “ Уживав во тоа”. Се психопати до психопати.
Мене стомакот ми се превртува за случајов со 11 годишното девојче, избегнувам да гледам и читам колку што можам. Толку е грозно, толку, толку грозно.
Преку пична жила од овие со "нЕ е КаЈ нАс Па нЕ мИ е ГајЛе" ко за жените на други места да е бааѓи поразлично. ОСОБЕНО на Балканов. Туѓ срам ме изеде. Јазк.
Абе Косми, ти озбилно сакаш да кажеш дека ова е "нивни" проблем?? Ко демек кај нас нема силувања и педофилија, не се дешаваат вакви работи кај нас, топ сме си?
Како бе можете да кажете соседно општество е, менталитетот им е таков и тоа е што е, нема ние да ги оправаме. Се работи за ДЕТЕ врз кое се изживувале 5 гнасни говеда цели 7 саата. Не сакам ни да размислувам кои трауми ќе ги има ова дете после тоа. Не ми сте јасни како може да не покажете малку емпатија.