Не предизвикува гнев кај вас случкава? Ќе се преправаме дека во Македонија човек не беше постирал видеа на фејсбук како ја силува својата неколкумесечна ќерка, бебе? Што кажува за наше општество и култура таа случка? Или дека веројатно и девојчето е албанка, па не вреди да се дигаме на нозе?
Добро треба да се испита случајот, во каква средина е детето. Ако е ко што викате, и родителите треба да ги казнат.
Од тие кои мешаат политика со случајот на девојчето, алооооо на ваше дете ако се случи НЕДАЈ БОЖЕ, национален интерес ќе ви биде последно во главата. Болест! едит: Смртна казна треба да постои, на најболен можен начин и тоа во јавност, за да служат за пример морониве.
Шо вели кај нас законот и искуствата досега? Колку време добиваат кај нас за силување? Не сум за смртна казна, мислам дека треба нешто со шо ќе се мачат. Spoiler Едит: сабајле читав за случај кај нас. Обид за силување, не пријавила ама после некое време сама се одмаздила (не знам колку е реален настан или се медиумски измислици, да не шпекулирам). Е тука коментарите скроз различни, хехе муабети. Треба да се превземи нешто и за луѓето на кои им е смешно или поддржуваат. Потенцијални силувачи се според мене. Очајно се потребни психолзи во училиштата, не само да фигурираат ко такви.
Зависи на кого е детето што му се згрешило. Тие што го силувале девојчето во Приштина се со име и презиме и слика на ТикТок цело време.. А кај нас со иницијали.
Чекај малку, не е кај нас???? На неколку км од нас се. А да не зборувам дека секој викенд косовари го полнат Сити мол и Ист Гејт.
Мило ми е што се напредува ги има и со име и презиме и слики, фала богу не се само иницијали, пу во кој век живееме да ти е страв да излезеш на улица, затоа што некој симнат од планина ќе те силува, ми се гади!
Ако ова е вистина, многу е чудно. Девојчето по втор пат е силувано и тоа пак од група мажи? Кај се родителите? Како после едно силување, и' дозволиле било каде да иде, најмалку па во хотел? Целиов случај е екстремно сомнителен. Кој знае низ што сè проаѓало девојчето...
Скопјанка ранета со воздушна пушка Полицијата соопшти дека 26-годишна скопјанка синоќа е ранета во населбата Пролет во близина на Веро-Џамбо и на Железничката станица-Скопје. Била погодена со воздушна пушка во ногата додека се движела по населбата. МВР соопшти дека го истражува случајот: На 01.09.2022 во 22.49 часот во СВР Скопје, од Градската општа болница „Св.Наум Охридски“ било пријавено дека кај нив со повреди од воздушна пушка во ногата била донесена А.М.М.(26) Скопје, со кои се здобила додека се движела пеш од ул.„Стале Попов“ кон ул.„Пролет“. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.
Смртна казна е награда за нив ,колку и да е болна знаат следува смрт. Не бе ,да се најмат некои со добри алати па истото да му го напрат нив , после то сецкање на половиот орган ,па еден месец во самица само на вода и ако преживее доживотен затвор. Е заради ова не можам никако да ги разберам ,заради ова @Cosmi не ја интересира ,заради ова и јас не сакам да се потресувам ,зошто утре може ќе прочитаме наслов дека ја омажиле со едниот.... Едит : и ако се деси на мое дете лично јас ќе се погрижам истото да си го добие а не да ја омажам со него .
Во право си е @Cosmi. Па види еден адвокат што изјавил. Друго, Косово не е држава, тоа ти е депонија во секоја смисла на зборот.
Не е адвокат дека изјавил ,тоа е реалноста. Она што тие го кријат адвокатот само го обелоденил... Има случаи кога имаме договор меѓу страните, кога семејството на жртвата се согласува да бара помала казна за насилникот да се ожени со малолетно лице. Во Косово има такви случаи кога семејството на малолетно лице му кажува на насилникот дека ако го земе девојчето за невеста, ќе се откажат од кривичното гонење против него, изјави Хакиу за КТВ, пренесува Коха.
Тоа е така затоа што муслуманите се женат со невини девојки, а ако не е невина е срам за семејството. Бизарно е ова, сега ќе испадне таа е крива или е наместено.
Боооо!!! Демек некој војник ако силувал и убивал срби и македонци, тоа значи дека е во ред девојчето да биде силувано? Ни го сожалуваш, ни ништо. Секако ги изнарече. А исто и кај нас се случува. Исто има сексуални предатори, секаде!
Не знам дали е анавистина сегде во муслиманството вака ,за кога сама имала односи можеби но за силување навистина не знам. Не сум се заинтересирала од причина што не можам да поднесам еве вакви сознанија... Не можам да замислам каков родител би бил тоа свесно да осуди силувано девојче цел живот да живее со силувачот ,не сакам да замислам !