https://telma.com.mk/2022/09/01/11-...uvano-i-vo-juni-pishuvaat-kosovskite-mediumi/ https://www.vecer.press/грозоморни-детали-од-групното-силува/ Еве го најдов...
Ниту еден силулвач на кого му се гледа фацата и физичкиот изглед не би се јавил на братот од жртвата за да си ја земе. Значи ниту еден криминалец не би го направил тоа од страв да не биде искасапен крвнички од семејството на жртвата. Тука е многу подлабока и пострашна ситуацијата. Очигледно е дека тие петорица и братот на девојчето соработуваат. Не знам дали пари се во прашање или што, но ова не е толку едноставно. Што и да се зборува сега ширум, одбирам да верувам на мојата интуиција дела цела мафија е ова, не е прв пат вакво нешто да се деси, секојдневно се случуваат овие работи на дечиња ама не се пријавени. Страшен свет, страшни луѓе..
Јас како што сфатив, првиот напаѓач се јавил на неговиот брат да дојде и тој да ја силува. Па после дошле и другите тројца.
@Dumbledore па пишува во објавите дека учествувала во трговија со луѓе. Се сретнала со возрасен маж во кафуле близу нејзината куќа и заминале заедно во мотелот.. Само она си знае што доживувала и поради кого...
Кој рече дека е во ред?! Јас никаде не реков дека е во ред или дека не е девојчето греота. Ниту реков дека е криво. Јас ја кажувам реалноста вие фантазирате со паметот. Не го познавате тој косовски менталитет. Тој ги создал овие монструми. Феминистички муабети на форум нема да му помогнат на тоа друштво. Друг е проблемот.
Апропо женењето со жртвата. Во Турција имаше таков закон, доколку се ожени со жртвата и истата остани бремена нема да се води како силување. Ова било порано, а сега во 2020 година сакаа пак да го вратат законот ама не им успеа. https://www.independent.co.uk/voices/turkey-marry-your-rapist-bill-law-statutory-rape-a9298906.html За Косово ова е како добар ден. И кој знае во што се плеткал брат и па не ме чуди ова да е некој реванш и освета.. Само горнион да чува ништо друго.
Мене па колешки Албанки ми кажуваа многу биле отидени напред на Косово, сум можела да шетам, да зборувам на српски, разбирале. Види сами на себеси што си прават. Косово ти е дупка.
Дали сериозно до толку заостанати закони има? Некогаш сериозно мислам дека поради ваквите држави целокупниот регион доживува регресија. Земаат сила едни од други, се поддржуваат. Затоа сметам дека треба смртна казна, но бавна и болна, за вакви монструми.
Цела Приштина на нозе е излезена. Не е само по форуми. Феминистичките движења низ светов се причина зошто јас и ти имаме можност да седиме на лап топ и да дискутираме. Сите права што денес ги уживаш, се заради женски револуции. Суфрагетите гинеле за жените да бидат еднакви. Браво за луѓето во Приштина. Овде кај нас за јавна соба не пореметија ние неколу души на протест што излеговме.
А зашто тие во Приштина не искочија за Саздо кога го убија албанците кај нас да протестираат за да ни искажат морална поддршка, а сега ние треба да протестираме за тоа што се случува кај нив како морална поддршка?
Да сигурно е цела Приштина на нозе излезена. Зошто само сеуште договараат бракови и продаваат девојки за брак со постари мажи,се прашувам?! Феминистките косовски протестираат за учителката што била отпуштена или казнета за носење хиџаб.
И јас ова го имам слушнато како Косово било урбано место жално за девојчето во какви раце е паднато нема поддршка ни од најблиските ако е точно тоа дека нејзните од фамилија знаат за силувањава*
Самиот протест е само потег дека треба и за други работи да се излегува и бара правда. Односно дека не треба да се чувствува страв. Ако на протести гледаме по вера и нација тогаш тоа не е протест туку лична пресметка.
Језиво колку луѓево се станати апатични и себични, и кога станува збор за силуваното девојче и за детето од Корчагин и сите останати трагедии за кои не е наша работа да се грижиме.