Е ова се случаи за посматрање, да истепаат некого до смрт и да не се чувствуваат виновни. Тугооо, какви ликови имало околу нас
Мене ми е чудно што викаат дека не се чувствуваат виновни, затоа што повеќето адвокати би ги советувале кажи дека се каеш, дека ти е жал, дека не си имал намера да го убиеш, пушти некоја солза, извини се, да ти намалат казна, а овие одма, не сме виновни и не чувствуваме вина, како намерно да сакаат големи казни..
И јас претпоставувам дека не може ама тогаш кога беше случкава буквално од клиниката имаа речено оти исто изгледало и на снимка.
Тоа не ни сакам да го мислам и анализирам, само чекам да видам колку ќе ги осудат и "наздравје" нека им е.
Тоа 'не се чувствуваат виновни', е изјава на суд. Филмој не гледате? Прво ги апсат, па ги носат пред судија да кажи plea, Guilty or Not Guilty, па врз основа на тоа се одредува дали ќе има судење. Ако признае вина, директно се оди на изрекување казна. Ако рече дека не е виновен/на, се оди на судење. Овие сакаат судење.
Мхмм, искрено имам заборавено на сите изјави од тогаш, со денови се збореше и триста работи искочија.
Не ми се допаѓа судијкава. Таа е истаа онаа која го судеше случајот кај млечен каде загина дечкото со моторот ,а неговата сопруга бремена едвај се спси. Се мислм дека ке се обидат да се извлечат со првичниот извештај од болница.
Од ова Гњилане нема полош град во Европа. Буквално е дупка над дупките. Мафија со органи, со дрога, локални шерифи каде што не важат никакви закони, обичните луѓе буквално се третирани како во заробеништво таму. Не смеат ниту глас да дигнат, ниту пак нешто да направат. Живеат од милостина на локалните шерифи и големци. Криминалот цути. Беззаконието цути. Медицинска помош никаква. Заштита, никаква Депресија, чемер и јад. Силување, ограбување, тепање и насилство се секојдневие. Жално за луѓето таму. Гето е благ збор за тоа место...
Нема полош град во Европа но има полоша држава а тоа е Северџанија, истото што го имаш пишано за таму се случува и во државава, владеат неколку фамилии со цела држава ( од двете партии од македонскиот блог и две од албанскиот ги има ) а народот ако писне ќе си сноси последици. За ова зло кај нас да престане треба сенародно обединување од сите граѓани без разлика на партија,вера, националност па да се ослободиме од режимот кој владее 30 години.
Ние ако сме бетер од Косовоо Имаше интересна поговорка за Косово, ќе ја пишам за кратко, да ми го шепнат првиот дел.
Дупка, дупка. Само купишта ѓубре. Тоа што го имаат, објекти по градовите, не дека тие граделе, туку им е од времето на СРФЈ, тоест Србите граделе.
Нене имаше едно као сите држави прават бело, само Косово е изградено од бело.Ми текна на поговорката. НАТО им направиле писти од патишта бе.Ама цело Косово е ко индустриска зона, фабрики и градилишта.Ко во ТИРЗ да сум.