со такви пуни у глава освен ако мислиш да го убиеш, нема шо друго. може да го стаат како убиство без умисла т.е тепачка со последица убиство, пошо во моментот не размислувале трезвено, порадии? чик погоди
Значи дека не биле под дејство на наркотични средства, во случај да забележеле секако ќе ги тестирале.
епа нема друго објаснување за таквите испади и за неразумно однесување. или психички не се здрави или биле издрогирани. кажав личен пример погоре. секогаш кога ќе имам жута минута, свесно бегам бидејќи знам дека ако не се сопрам дека може да е кобно, бидејќи во такви ситуации губам самоконтрола и не бирам што ќе направам. Ама тоа е мојата свест, они или го немаат тоа или биле на кузнае шо шо не предвиделе дека ПО ПАД на земја дека може да му се деси нешто
Јас те прашувам како се ДОКАЖУВА дека имал или немал намера да убие. Зашто технички ниедно убиство не е со умисла
Ја сфаќам @Luciferka шо сака да кажи, немало план да. Како во случајот со Пино ако не се лажам. Барем нема докази дека е планирано. Само ме буни моментот паѓа на земја, а продолжуваат со тепање. Е дали тој момент веќе можи да се смета како умисла?
Не може бидејќи не успеа обвинителството да докаже дека со ударите после падот имале намера да го убијат.
Ни за пино немаше. Може само сакале да го заплашат/да му се заканат. Може планирам да киднапирам и ранам утре некој и правам план ама умира изненадно од тешко крварење иако во нога бил погоден. А јас сум сакала да го повредам само во ногата. И?
со шо биле предизвикани? со тоа шо сакал да влезе у такси со нив? внатре шо не го тепале ако е стварно Клементина причината? ако си идеш со некој заедно на крајот на вечерта значи се` било океј
Ич не сфаќам да ти кажам, а ме интересира, испаѓа само сериски убиец шо има слики во подрум можи да се осуди за убиство со умисла. Од друга страна случајот во Битола со зетот и дедото, значи дедото знаел дека ќе дојди, го чекал и го застрела = планирал, а сега е на слобода (знам дека ги малтретирал и се' тоа, ама не ми е јасно и мене шо подразбира под умисла).
Со однесувањето внатре во локалот и со неговото насилно влегување во такси возилото и покрај што бил предупреден дека поради настаните внатре не сакале да си одат со него.
a тоа го тврдат истите тројца ради кои дечкото е у гроб. тоа е проблемот, шо нема друг сведок, мислам некој шо бил баш баш во тек не само таксистот, или камерите пошо они 3ца живи, он еден мртов, нормално него ќе го криват исто како и шоферон на автобусот шо се запали у Бугарија најлесно е да се криви мртвиот пошо не може да се одбрани
Ја не знам за силување дали важи истото. Ако не планирал однапред дали е со умисла? Нели, може мислел и неа ѝ се сака, не знаел дека до силување ќе дојде. Жими све вака испаѓа.
Би требало да си лежат за убиство. Умисла или не мање битно, нека е некоја година помалку. Обезбедувањето тогаш може слободно да убива пошто најчесто се расправа со пијани, издрогирани, агресивни кои први почнуваат проблеми. Си има ред и во тепачки и во напад и одбрана.
Во тој момент уште едно момче од друштвото ја гаси цигарата и отвора врата за да седне како петти патник на задното седиште во таксито на спротивната страна од Тот. Бидејќи нема место за него, Андреј, кој е седнат на совозачкото седиште, излегува од таксито, ја кружи колата и го вади надвор Тот. https://netpress.com.mk/detali-za-ubistvoto-na-denis-tot/