Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Се гледа од авион какви се овие тројца дотични УБИЈЦИ. Тоа што некој НЕ САКА да ја види вистината е негов проблем и нека не паметува криви дрини на ваква чуствителна тема. Убиство со умисла. Заслужува максимална казна, па ајде да видиме дали нашата државичка и овојпат ке оплеска ;)

На cresa-jagoda, natasaah15 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ајде бидејќи повторувањето е мајка на знаењето:

По кратка расправија, сите тројца му нанеле повеќе удари и тешки телесни повреди од кои кај оштетениот најпрвин настанала коматозна состојба, а следниот ден починал, се вели во соопштението од Обвинителство објавено на 21 јули годинава.

Ајде со слики.
    Прв момент
    му мава бокс поради кој паѓа на земја и ја мава главата од земја
    316959938_462887329298104_824061820187899793_n.jpg
    втора работа, он е веќе на земја, оваа кокошкава продужува, каде јасно се гледа дека ногата и` е кај него у фаца
    316086510_651020843165869_3985559924449650328_n.jpg

што се дешава ако добиете удар со нога у глава, поготово со штикла?
    https://www.google.com/search?q=kno...#fpstate=ive&vld=cid:b33b1365,vid:gMEMMUTv5Sc

A kick to the head can absolutely knock someone unconscious. A kick to the body can also immobilize an opponent.

врвни спортисти после удар во глава, се онесвестуваат.
    не па да рогаш некој шо веќе е онесвестен со пуни

трета работа
    317038229_508034001380069_2146886996635130428_n.jpg
    овие све праат освен шо му укажуваат помош

ПАРАЛЕЛА:
    Саздо почина на ИСТ начин, само шо беше и наместен,
    Го удриле, се удрил у трансформатор, овие продужиле.
    Како резултираше?

На обвинетите им се става на товар дека заеднички и на свиреп начин го лишиле од живот оштетениот Никола Саздовски. Од ударите оштетениот се здобил со тешки телесни повреди со конкретна опасност по животот и западнал во коматозна состојба. Тој бил пренесен во ургентниот центар при Клиничкиот центар ‘Мајка Тереза’. Истиот ден бил пренесен во Јавната здравствена установа Универзитетска клиника за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување и ургентен центар – Скопје, Одделение за анестезија и реанимација, каде на 3 јули 2018 година била констатирана мозочна смрт. Како резултат на здобиените повреди, на 9 јули 2018 година оштетениот починал“, беше наведено во обвинителниот акт.

истото АМА БУКВАЛНО.
    Двајцата јадат по некој удар, паѓаат, добиваат повреда у глава, која ги става у кома, а напаѓачите продолжуваат.
    и двајцата паѓаат у кома и умираат у болница

На FridaodaMk, cresa-jagoda, tanjita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    @Feminka22 објаснила,:handshake: мислам дека нема потреба од понатамошна дискусија. јасно е како ден

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Абе јас нонстоп имам факти и аргументи кога се оправам... ама никој не ги ферма.
    А истиот муабет ,,неќеле’’ ,,неќеле’’ ,,ама не е со умисла“ дрндрн
    не ќе го вртиме тоа па тоа

На FridaodaMk, cresa-jagoda и natasaah15 им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    37.091
    На страна згрозеноста од случајов (и јас сум згрозена патем) ама гледам ги мешате поимите. Умисла би било кога сторителите би отишле во дискотеката со намера да го убијат Тот, што во случајов не е така, или барем не може да се докаже. Така што... да убиствово не е со умисла, туку во афект. Тоа се два различни поима и секаде во светот различно се карактеризираат. Доколку обвинителствово поднело само обвинение за убиство со умисла, најверојатно ќе бидат ослободени, колку и да ви е згрозувачка помислата, бидејќи во случајов обвинителството ќе потфрли. Требало да поднесат обвинение со повеќе точки.
    Не сум правник, ама од она што го знам, мислам дека вака функционираат работите.

На Angie1432, Billy Idol, Luciferka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    23.807
    Па грешка е тогаш во законот Ана.
    Исто како што беше грешка што до скоро немавме закон за демнење. И многу други грешки имаме што дозволуваат за ситници да лежиш, а за тешки дела да си ослободен.

Не може по проста логика да си убиец само ако со саати претходно си рачунал дека ќе го убиеш.
    Па и да си планирал да го убиеш, пак можеш да речеш "ама планирав да го повредам, не да умре" зашто никој и никогаш не може да докаже што некој мислел во главата пред убиството.

Убиство во афект не знам зашто постои.
    Афект е моментална реакција на бес. Не е самоодбрана. Така му доаѓа ваљда. Ко ај животињи сме па ќе се убиваме за све и сешто. А и не е само тие две, многу детали треба да се земат во предвид за да се увиди дали се имало намера или не.

Едит
    Исто како што во некои држави силување од брачен партнер не се признава. И тука е утнат законот, не треба да се помириме само со "па така рекле правниците"

Последна измена: 24 ноември 2022
    На Angie1432, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Место да отвараат Устав за терање желби не еди кој си
    Нека стаат нормални казни.
    Пошо еве ако го отфрлат пва, тројца убијци ќе живеат слободно и ќе движат меѓу нас.
    Башка како ќе им е на неговите?
    Да ми го рокне некој детето, да лежи под ладна земја, а овие по старо?

На cresa-jagoda и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    23.807
    Ќе го отвораат за на "оние" да им го испушат само. За својот народ да е безбеден никако.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    37.091
    Ако е грешка во законот, тогаш низ цел свет е грешка, оти во повеќето западни држави се слични законите. Убиство со умисла е претходно планирано убиство, а убиство без умисла или во афект е непланирано убиство. И двете се убиства, меѓутоа според законот имаат различни тежини. Колку и да звучи неправедно, таков е законот. И не само кај нас.
    Според мене, сторителиве треба да добијат максимална казна предвидена за убиство без умисла, плус дополнително да се товарат за неукажана помош и избегнување правда.
    Ова во случај обвинителството да поднело обвинение по повеќе точки. Доколку поднело само за умисла, тогаш би требало да ги осободат, а да има ново судење за убиство без умисла.
    Пак ќе кажам, колку и да ви звучи неправедно и колку и да сте згрозени, законот е таков.

На Angie1432, Luciferka и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    4.237
    Само за директоркава читам дека бараат одговорност, за неговатлка или воспитувач не прочитав никаде, ни казна дека се бара ни санкција. Да треба и она оти го затаила случајот ама тука има и др.лица виновни.
    Првин треба да се бара одговорност од неговател па од директор.

На IRBBB, Bitter-Sweet, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395

Купуваш пиштол нелегално ,убиваш психопатка која создала крварење на мозокот на твоето 10месечно бебе,сама се пријавуваш да ја лежиш .
    Нека ми ја дадат мене гомнаркава на пола саат.

На Feminka22 и joy1 им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Игра?
    Вака ги учат да се играат???
    https://www.slobodenpecat.mk/detska...t-deka-nemalo-nasilstvo-vrz-povredenoto-bebe/
    вака дома бебе да ми дое, смак света ќе има.
    Мене во градинка, едно дете ме сфиѓаше и знам требаше да шетаме и ни рекоа да најдеме некој за раче да се фатиме и он сакаше со мене. Ама ја имав другарка тогаш. И го одбив. И детето ме удри со главата у стол, ама не знам дали ги памтите у градинка столицине шо имаат горе такво испакнато?
    епа од тоа ме удри, и не памтам дали одма или од коа се опраив, јас него главата од радијатор му ја удрив.
    Две недели живеев на Џиџи бебе и млеко, не можев да зборам.
    Ова не е играње, мислам не е начин на играње. Како и нашето ( пошо и јас постапив ко дебил)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.095
    Не знам што ја нападнавте Луциферка кога е во право, ова не е убиство со умисла. Ќе било, ако планирале од дома да го убијат.

Ова е убиство од небрежност или не знам како беше правиот збор судски кој се користи за овакви случаи, убиство од афект можеби?

На felisitas, 1209, Luciferka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    од небрежност
    Ја нападнавме пошо истите 4 фази ги врти, а се праи на цел форум адвокат.
    И за правни совети и сѐ. Ко јас сеа да се праам овластен сметководител или ревизор, а иам уште годинава и уште една до крај и не знам сѐ, исто ко и она, башка на УКЛО не знам шо ги учат

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Ko za pravnik, slabo go razbiras zakonot.

Ti treba povekje od nas da znaes za toa koja e razlikata megju ubistvo so predumisla, ubistvo vo afekt, ubistvo vo samoodbrana... i poniski dela; i koj e tovarot na sud, za da bidat dokazani.

Ako gi stavas site dela vo ist kos, najdobro e da si ja iskinis diplomata.

На Luciferka, Feminka22 и Polska.Win им се допаѓа ова.
  17. Polska.Win

Polska.Win Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    129
    Баш ова го коментирав со пријател.Го претепаа го убија и сега одбрана било дека не сакале.Ова ли е земскиот суд?

На elimkd, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Nemam vreme da ti go objasnuvam cel krivicen zakonik, a i ne go znam cel.

Ama zatoa imame pravnici vo drzavava koi praktikuvaat pravo.
    Tie treba da go znaat.
    Za toa se plateni.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Затоа викаме промена у законите..
    Пошо не е фер.
    Ете Луциферка рече може да се ослободат пошо ОЈО сакал да ги терети за убиство со умисла.
    Знаеш шо е тројца непресметливи да шетаат по Скопјево? Мислам не се само они, факт, ама еве овие ќе ги знаеме баш ко такви.
    А и не е фер, детено у гроб да лежи, неговите да патат цел живот, а овие пак да си го прчат у Привилиџ. Шо уопште не знам зошто уште работи, коа е дувло на наркомани, силеџии и проблематични особи

На Ani93 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Arni se zakonite.

Ako JO mislat deka e so predumisla, kako sto e i postaveno deloto, togas tie trba da dokazat deka e taka.
    Nivna rabota e.

Na odbranata e rabota da gi brani obvinetite.
    Nivna rabota e.
    Ne mora nisto da dokazuva.

Ubo ke bese sekoj ako si ja rabotese propisno rabotata...

На Luciferka и Feminka22 им се допаѓа ова.