Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    Најмалку 10 год или доживотен затвор. Е сега кога веќе зборнавме за свирепо убиство. Убиството на свиреп начин се карактеризира со зголемен енормен степен на физички болки на жртватс како И СВЕСТ И ВОЛЈА на сторителот за причинување токму такви штети. Е сега тоа ја што го зборувам за евентуалната умисла ( дека според мене постои). Делото убиство на свиреп начин може да биде извршено и со евентуална умисла, постои убиство на свиреп начин кога сторителот ЈА ПРЕТЕПАЛ ОШТЕТЕНАТА, НАНЕСУВАЈКИ И ГОЛЕМ БРОЈ УДАРИ ПО НАЈЧУСТВИВТЕЛНИТЕ ДЕЛОВИ ПО ТЕЛОТО, И ТАКА БЕСПОМОШНА ЈА ОСТАВИЛ НОЌЕ НА ОТВОРЕНО ПОЛЕ. ( у конкретниов случај пред диско). Мислам дека сега се е јасно, многу добро знам зошто цело време го кажував тоа за евентуална умисла, и за убиство на свиреп начин. Целава случка и со Тот, е објаснета во ова погоре што го пишав. И тепачка се смета за убиство на свиреп начин со умисла. Ви цитирав од посебниот дел на Кривичното право.

На jacqueline.s и WildMk им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.067
    Допаѓања:
    131.147
    Веќе ти одговорила една членка.Ќе ти одговорам и јас(иако сум друга насока, но знам за сите).
    Ова не е точно.На сите насоки се полага усно(претежно за правната) и писмено(есејски одговори на прашања-што се применува и за колоквиуми и за испити, на предмети кај што има прашања на заокружување се само 2-3 прашања).

На natasaah15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.858
    Допаѓања:
    41.177
    Еве објаснија како одат работите. Треба да докажат уствари дека било со умисла, бидејќи такво било обвинението. Ако било друго, ќе се водело по тоа. Инаку на камерите, тоа е доказ само за тепање и неукажување помош, не и за умисла.

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.760
    Допаѓања:
    40.226
    Значи може да ги ослободат?
    Ти ибам и држава и сѐ. Ќе ти утепат дете и ќе си шетат слободно.

На ZAHRA и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Како што разбрав од целава дискусија, ќе ги ослободат за ова дело (убиство со умисла), ама потоа ништо не ги спречува ЈО да поведат нова постапка која нема да е убиство со умисла, туку не знам, убиство во афект или како и да е.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.760
    Допаѓања:
    40.226
    А ако овие избегаат додека јо се накане да ги туже за убиство во афект или било што?

7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Може да се екстрадираат. Ако вистина сакаат да ги осудат, ќе ги осудат. Прашањето е дали намерно ваква класифкација на дело одбрале, знаејќи дека нема да пројде или се едноставно толку неспособни. Двете се реална можност.

На An-na, forumce и Angie1432 им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.832
    Допаѓања:
    80.785
    Нема туку така да ги ослободат, ќе им се суди за убиство. Не е со умисла ама факт е дека се убијци и треба да одлежат. Семејството ќе се бори за правда.

На elimkd, cresa-jagoda и Luciferka им се допаѓа ова.
  9. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Да ако ЈО поднесе нов обвинителен акт.

10. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    Плус и станува збор за странски државјанин, знаат дека Хрватска ќе збесне доколку донесат некоја неразумна пресуда. Ја сепак мислам ќе ги осудат доста добро, во граници на законот.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Не може да им се суди за дело кое ЈО го нема докажано, едино да си оформат нов предмет и пуштат обвинителен акт па Јово на ново.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Епа шо е тогаш проблемот што сите зборуваат за тоа дека ќе ги ослободат?
    Ако е вака, докажано е.

13. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    А јавниов обвинител испаѓа глуп е, прв пат ова го работи па не знае да го класифицира делото? Не знае за шо станува збор. Или сепак многу добро знаат и они за какво к дело станува збор, и исправно си постапија, а тоа што на некој не му одговара, и бара мал милион олеснителни околности тоа е сосема друг муабет.

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Муабетот ми беше дека, чим тера вака, не ја сфаќам потребата од шпекулирање дека ќе ги ослободат?

Треба само да почекаме, да ја кажат пресудата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    Да да, те разбрав тебе, тоа се само празни муабети според мене, и неосновани барања на бранителите на обвинетите. Јас и не знам и зошто се крена волкава фама околу тоа прашање. Ќе чекаме 30ти, на 30ти беше пресудата така?

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    30ти, да.
    Така знам...

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.916
    Допаѓања:
    23.834
    И Игор Спасов не излезе тогаш од дома со мисла - денес ќе го убијам Нешковски. Ама кога брутално некој тепаш, не знам што очекуваш да се деси???
    Не беше неговото го удрил и паднал на глава и толку. Нешковски беше тепан до смрт.
    Ебати законите ебати.

На cresa-jagoda и natasaah15 им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.401
    Допаѓања:
    37.580
    Не можам линк да постирам.
    3 годишно детенце починало пред очите на родителите едниот лифт во болница не работел, другиот бил мал не го собирал креветот, требало итно да го реанимираат. Јас сеуште се чудам кога некој ќе ми се рече дека животот во Мк е ок и не би се селел никогаш. Толку нефункционален систем. Немам зборови. Како им било на родителите пред свои очи ваква ситуација да ги снајде. Убаво пишуваат, а да беше дете на некој политичар? Истово ли ќе се случеше? Или само ние обичните смртници имаме вакви "судбини"?

На Dancewere, MeowMeow, Amelia и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.470
    Удрила по свекрвата, па по сопругот, па на полицијата: Детали од најнова семејна драма во Македонија!
    Велешанка направила ПУЗДЕР – Се степала со свекрвата, сопругот и синот, ЌОТЕК ДОБИЛ И ПОЛИЦАЕЦОТ
    438.jpg
    Вистинска семејна драма се случила вчеравечер во Велес, кога жена во сопствениот дом нападнала тројца од семејството, а при интервенција и еден полицаец. СВР Велес со детали за настанот.

-На 22 ноември во 19.35 часот во Велес, полициски службеници од СВР Велес ја лишиле од слобода В.З.(40 год) од Велес. Таа, по кратка расправија, физички ја нападнала нејзината свекрва, нејзиниот малолетен син и сопругот. При интервенција на полициските службеници, В.З. физички нападнала и еден од полициските службеници, информираат од СВР Велес за Прес24.

По целосно документирање на случајот, од полицијата најавуваат дека ќе следи соодветна пријава.

Последна измена: 27 ноември 2022
    На Аргентина * и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.522
    Допаѓања:
    125.864