Да законот е таков, како што кажав и претходно за промена на законски прописи може да дискутираме, но пред било какви измени треба промени во нашето метастазирано судство.
Ако има некое време поминато, најдобро се детектира со земање на примерок од коса, најчесто се прави тоа за дрога кога се проверува, ама сум слушнала дека може и за алкохол.
Ок, прати ни член од закон, каде пишува дека ок е да згазиш некој со 200 и да останеш, и дека магично ќе преживее, а дека во случај на бегство ќе умре жртвата. Значи ти викаш дека нема да го убиеш ако возиш со 200. Туку дека ако избегаш и не пружиш помош бал бла бла... Како му помага тоа на оној кој веќе умрел од првиот удар?
Тој може не би признал, ама другите во кола не гледам како е смешно да кажат дека бил дрво направен. Пред нив умрело дете, валда еден од нив има совест малку од малку, не е заебанција ова.
Велешани од кога молат да се стават лежечки полицајци на улицата, никој не реагира на молбите. А константно се вози со голема брзина таму, пред недела дена постар човек сериозно бил повреден. Маж ми исто ми раскажа за страшна сообраќајка со моторциклист која се случила пред неколку години. А основно училиште има на таа улица. Во Кисела Вода прв пат кога ставија лежечки полицајци за кратко време ги извадија јер не бива богаташки деца да кршат коли кога возат брзо. После ставија цементни, но само кај училиштето, погоре кај градинката нема. Нека постават по сите улици, нека се фрустрира неизживеана раја кога ќе мора да закочи. Многу малку се почитува сообраќајна безбедност кај нас, убаво рече членка пред мене - ти се смеат појас ако ставиш, ти свират ако возиш со дозволена брзина. Додека во странство се гледа кое е најсигурно седиште за кола, овде уште во скут пред волан да ги стават. И секако, нели, кога се пијани уште подобро возат, рефлекси, искуство ово оно, такси му е испод част да викне.
Да, и мене ми викаат абе голема е за у седиште, лелее никако не сака да се врзе, па ќе плаче во транспортер. Ај бе за до таму само не врзувам. Не викам дека мое дете не се бунтувало, ама едноставно плачеше плачеше, нема- не трга колата. Виде неколку пати дека не и пали, сега сама се врзува. За се има навика. Ама јбг, џабе ние си ги учиме децата, кога законот е на страна на виновниците.
Имало и други во колата? И на никој не му текнало да застанат и да побараат помош, кога веќе не му текна дека не се вози со 130?
Isto isto I moja koleska sto do posledno bese so mene ja sogazija vaka na pesacki premin na 60 god umre zenata 2 meseci se macese da umre zalnata otkako ja sogazija 2 meseci bese vo koma dodeka ne umre
Ти најде на членката да и се смееш на ваква серозна тема ли? Дискутираме овде за сообраќајка која усмрти дете и тешко повреди жена. Кога више имаш 0, со зборови нула човечност во тебе и темава ти служи за да си го измериш курот тука, имај осет и не се кикоти за ваква работа. Бог да чува и да брани бре, најголем атеист ќе го натерате да се прекрсти три пати.
Ovde nema drzava nema kazni nema zatvor zatoa e taka mojot dever kako sto pisav pogore vo April mesec napravi soobrakajka sogazi 2 deca na 15 , 16 god sto vozele motor decata bea so teski telesni povredi ne zastanal ni pomos da im pruzi tuku izbegal od mestoto kade sto gi sogazil izlezel samo gi slikal so mob dodeka lezele na asfaltot I izbegal I odtogas ni den nema lezeno zatvor