Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Ако си иронична, океј.

Баш родителите ги кривам неколку пати напишав веќе.

Зборуваме за малолетничка со 10+ години постар. Не зборуваме за двајца тинејџери. Дај малку читајте луѓе.

На marchi-cool и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Чекав ти да ми објасниш, јас незнаев што е тоа. Ајде сега сите девојчиња да ги охрабриме што излегуваат со постари мажи а притоа се малолетнички. Не е во ред сепак. А ако сеуште правиме муабет на темата силување, уште еднаш ќе кажам дека ги осудувам тие што го направиле тоа и го прават сеуште. А потоа и семејството да го повикаат за изјава како тоа го воспитале нивното дете и ништо не приметиле што се случува.

На dejziii и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    а шо ја напаѓате Лима бе?
    Коа она не ја окриви. Не можеме да кривиме некој шо е жртва, ама од друга страна не значи дека е у право девојчето. Ич не сте реални, сфаќам дека сте жени и све ама треба малце да се размислите некад. Секогаш овде ги кудиме манијаците, шо е право. Секад сее збори да се воспитуваат машките дека за да почитуваат жени, наш избор, наш збор итн. А реално ниеднаш не сме праеле муабет шо со женските?
    Може да ме напаѓате мене до утре сабајле после муабетов, ама читајте убаво и ќе се подразмислите и вие пошо потсвесно ќе знаете дека сум у право.
    не треба ли да се поведе сметка и за женските?
    Знаете по Скопје шо има? Од 8мо одделение се растураат. И машки и женски
    у основни се договараат ОРГИИ да прават, а тука се вклучени и машки и женски.
    Више родителите немаат никаква контрола врз децата, ова сто илјади пати сум го рекла. Јас до 16 год сум имала излез максимум до 12. Моите знаеле секогаш кај сум и со кој, имале броеви од сите другарки и нивни родители.
    И точно сум знаела со кој треба дасе упуштам у муабет со кој не. И деца од 14 год више имаат дозвола за секс Безименка, така шо не секој секс е силување.
    ја нејзе не ја кривам, ама факт е дека требало бар еве дома да каже бар на мајката. Абе мамо се допишувам со едно момче вака така, дај совет. А ние сме научени на своја глава све да работиме и после коа ќе усереме, мамо мамоо
    епа мамо ќе е работата
    баш на 14 може да ги прелажат и треба да си поведете сметка малце и за женските дома. Не само машките
    зборам за конкретниов случај. Не за болесници шо напаѓаат по улици
    А не се толку глупи маливе генерации, верувајте ми, знам помали од мене абе сѐ знаат, од план Б до дарк веб до трговија со органи, до дрога како се праи, као да ви кажам дека нѐ шијат тие шо сме од 2000та па навака. Ја ги викам ,,напредни'' генерации
    Девојчиња абе зимово се изнагледав голи, ама голи кичмата им е надвор. Го праат тоа за лепота, свесно, вештачки трепки ставаат, нокти 2 метра не може домашна да напише. Машките за да ги воодушеват па женските, се коцкаат некој денар плус да имаат, крадат од дома коли/мотори праат глупости
    На вас ова ви се нормални генерации? не не се

ја не можам да сфатам и вашиот мозок у кој смер работи. Или и вие на 14 год ќе сте наседнеле на причите, еве колку и да била дете, и да ја залажувал или да ѝ обеќавал нешо, сериозно у ниеден момент не си рекла ,,шо сака овој од мене''?

и јас секогаш прво рипам да ги судам кривите, ама шо праиме со другите?
    ние од шо се фокусираме на машките и на нивниот мозок, ги забораваме женските
    ако знаеш дека НЕ ТРЕБА да праиш муабет со некој шо е 10 ДЕСЕТ години постар од тебе, НЕМА ДА ЗБОРИШ и НЕМА ДА ИСКОЧИШ. Енде. Нема шо да бара 25 годишен до 14 год дете, освен е вакви глупости. Реков и погоре

На ZAHRA, Tinkerbell11, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    13.129
    Леле феминке, 100 пати ми се преврте во стомак додека те прочитав, како баба некоја се осеќам. Како светот 100 години ‘напред’ да отишол од кога искачав јас. Не дека ние невини бевме, сме праеле глупости ама ни од далеку вакви не сме биле. Или сум ја имала среќата да бидам во добро друштво. Како ли се воспитува дете сега, човек страв да го фати.

На christinnn, MoNiToDi, Lima24 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Зошто едната седела напред? Не се седи напред, никогаш.
    Како и да е, дивите таксисти оперираат на велика, ни требаат таксисти со апликации, со мапи вградени каде се движи возилото, со камери, со све.
    Ама во апашка држава никој не се залага.

На SuperGirl24, ZAHRA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Прекини те молам ми личеш на бабите што коментираат по фејзбукот сама си го барала.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    само Камео имаат
    овие другиве башибозук
    бар за Скопје
    оние па по улици шо стојат, ич да не се ни качиш
    нерегистрирани, нелиценцирани

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не знам кои се тие.
    Ни треба Uber, Bolt како кај нас што има. Преку апликација го викаш, доаѓа, те зима, те носи и тоа е тоа. Ако сакаш плаќаш ќеш/сакаш со картица. Немаш допирна точка со возачот и да се случи нешто има начин да се докаже.
    Побезбедно амин, а не ова секој втор див таксист мисли дека е семоќен и може да напаѓа девојки.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Како тргнало ќе почнеме уште малце да ги сожалуваме напаѓачите нека и понудат и бесплатна психолошка помош, мажи се и се присакало, таа е жена и мрда опашот,немора да лежат затвор, големо чудо силување и оценување.. (иронија)

На RainbowButterfly, NoirSerpentine, Angel06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.819
    Ова му доаѓа вака: Мажот и удрил бокс на жената, го испровоцирала де, заслужила.:devil: Ми се крева коса кога читам вакви објави од жени особено.

На staycalm, Bezimenka90, sweet dreams ** и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Не можете да разберете некои работи. Не дошле, не ја земале зорле и ја силувале, прво си пишувале на инста и ја убедувал тој едниот дека ќе бидат во врска. ВО ВРСКА СО 10 ГОДИНИ ПОСТАР, нормално е? Се правите како децава од 15 години од марс да се паднати и не го знаат зборот секс и силување.

И не, не било силување на првиот дејт, туку си имале односи и се снимало сето тоа, еве уште еднаш да прашам, нормално е да имаш односи на прв дејт? На 14 години?

На christinnn, MoNiToDi, dejziii и 2 други им се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    А зошто 25 годишен да пишува со 14 годишна?

На crimson, staycalm, NoirSerpentine и 8 други им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    29.480
    Добро бе девојко се читаш ли што пишуваш?
    Зошто вината ја бараш кај детето, и да на 14 години е дете, а не кај психопатот? Што барале они со 14 годишно девојче?? Он е возрасна единка, која треба зрело и свесно да размислува, а не дете од 14 години кое може да биде манипулирани и прелажано.

На crimson, staycalm, Priroden и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Секој однос со малолетно лице е силување и така се толкува законски, не знам што не ви е јасно?
    Може да го моли за секс, ако возрасен има однос со дете, пак ќе се гони за силување.

На RainbowButterfly, crimson, staycalm и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    епа тоа збориме де
    се знае зашто
    и затоа не се продолжува со разговор или не се впушташ во разговор
    тоа сакавме да кажеме
    дека треба и со девојчињата да се работи
    Пошо едно е на улица или еве у такси да те нападне некој телетабис, на неспремно, друго е свесно да се впуштиш у муабет со 25 годишен
    шо потреба? од 14 до 17 год знаеш колку деца има ?
    еве ко сеа ја со моја 21 да шочнам муабет со 40 годишен. Прво, неаме заеднички теми на муабет, второ, неаме заеднички интереси и гледишта за животот, трето свесна сум дека е дупло постар од мене, со тоа и попаметен/поумесен и дека може да проба да ме прелаже
    а највише шо знам е дека ќе му требам за секс. Шо ќе сум му иначе?
    да се мажам не мислам, да бидам домаќинка исто, деца да раѓам па ич

не досаѓајте со истиот муабет, на интернет може да се заштитиш 10 пати поише
    за жал ваквите манијаци ко овие се со мозочни оштетувања, и освен да го убиеш му нема друг лек, пошо треба да си мозочно фаличен такво нешо да напраиш, и за тоа нема санација
    ама може БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ
    а тоа е КОНТРОЛА.
    ја до ден денес пеам дома кај идам и со кој, до ден денес ми зимаат броеви од другарки, пошо и мене ми се десило да ме нападнат, и плус се шетам наоружана, и пак ми е страв и мене и на моите
    пошо не можеме да знаеме кој каков пациент е, ама можеме да превземеме нешто да се заштитиме

На Осе, Corika и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.208
    Ај уште ова и стварно не планирам да ти објаснувам веќе. Треба сама да се запрашаш што пишуваш и да не одиш со глава во ѕид.

Има нешто што се вика груминг. Процес каде што помлад човек - малолетник е заведен од постара личност со цел постарата личност да ја искористи и манипулира помладата за да ја искористи за свои цели, за секс. Груминг е цела динамика каде што жртвата е уверена дека е сакана и дека има личност што е заљубен во нејзе и може да му верува. Тоа е вистинска форма на манипулација и емоционално насилство што прераснува во ситуација каде што жртвата е одделена од другите благодарение на закани и уцени и и' се чини дека е во безизлезна ситуација.

Тоа што ова конкретно девојче паднало полесно во замката за разлика од некое друго можеби е резултат на тоа што била лековерна, а можеби и потекнувала од дисфункционално семејство и верувала дека нашла вистинска љубов, а немало никој да и' даде пример за здрав однос. Дали била наивна, можеби била. Тоа сакаш да го слушнеш? Што менува во случајов што се зафати за ова и го користиш како аргумент? Ако обвинуваш веќе некој друг, тоа треба да биде нејзиното семејство кое ги промашило знаците или ги игнорирало. Толку, девојчето нема никаква одговорност.

Вториот пасус - не, немале односи на прв дејт. Била силувана. 14 годишно дете според сите понапредни легални системи не може да даде согласност да има секс со 25 годишен човек и е с и л у в а њ е.

Последна измена: 31 јануари 2023
    На RainbowButterfly, crimson, Estranged и 18 други им се допаѓа ова.
  17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Ај да разграничиме малку:

- Односи со малолетно лице е кривично дело! Дури и кога имате согласност! Согласноста дадена од дете и согласноста дадена од возрасен НЕ е иста. Доколку би била иста немаше да има потреба од потпис од родител. Разграничете ги работите. Ако сте во врска со малолетно лице правите кривично дело, заведување на малолетно лице. Оставете ги децата да се дружат со нивните генерации. Вашето место не е таму. Вие сте тој што има искривени сфаќања НЕ детето. Неговите разбирања за светот ќе станат важачки кога ќе наполни 18 години.
    - Гледање голи слики на малолетни деца и нивно споделување е кривично дело! Дури и да имате согласност! Повторно ќе речам, согласноста од детето е неважечка се додека не наполни 18 години. Вие имате искривени сфаќања Не детето.
    - Родител, значи одговорност и застапување на малолетно лице. Тоа значи се што прави детето, вие сте криви и вие сте одговорни. Доколку вашето дете се продава на Иста, вие сте криви и вие сте одговорни. Престанете да бегате од одговорностите. Детето не размислува, вие треба да размислувате за него.

На RainbowButterfly, Splendor., Reina.Gitana и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    КРИВИЧНИ ДЕЛА ПРОТИВ ПОЛОВАТА СЛОБОДА И ПОЛОВИОТ МОРАЛ
    Силување Член 186 (1)
    Тој што друг со употреба на сила или закана дека непосредно ќе нападне врз неговиот живот или тело или врз животот или телото на нему блиско лице, ќе го присили на обљуба, ќе се казни со затвор од три до десет години. (2) Ако поради делото од став 1 настапила тешка телесна повреда, смрт или други тешки последици или делото е сторено од страна на повеќе лица или на особено суров или понижувачки начин, сторителот ќе се казни со затвор најмалку четири години. (3) Тој што друг ќе присили на обљуба со сериозна закана дска за него или за нему блиско лице ќе открие нешто што би му наштетило на неговата чест и углед или дека ќе предизвика друго тешко зло, ќе се казни со затвор од шест месеци до пет години. (4) Тој што во случаите од ставовите 1, 2 и 3 ќе изврши само друго полово дејствие, ќе се казни за делото од став 1 со затвор од шест месеци до пет години, за делото од став 2 со затвор од една до десет години, а за делото од став 3 со затвор од три мессци до три години

кај нас дозволата за секс е 14 години, шо јас лично би ја кренала на 17.
    така шо не секој секс со малолетно лице е силување шо зборите глупости

19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Зошто очекуваш дете да размислува како возрасен? Прво почни од таму, твојот мозок над 20 години и на дете од 14 не е исто.

На staycalm, Glowy, NoirSerpentine и 6 други им се допаѓа ова.
  20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Зашо? Педофил-затвор.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.