Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.089
    Допаѓања:
    131.322
    Феминке, во случајов имало доведување во заблуда, значи манипулирање.И закани што вклучувале принудување на односи.Имало силување.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Читај поубаво

Прикачени фајлови:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.059
    Сериозно ми се слоши од некои мислења :puke:

На RainbowButterfly, staycalm, NoirSerpentine и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Токму тоа е она што кај нас се злоупотребува. И сите се вадат на тоа. Затоа децата се криви. Извини ама се додека ти треба потпис и дозвола од родител за да ја земиш за жена нејзината согласност е ништожна и неможе да се земе во предвид.

На Reina.Gitana, staycalm, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Тражел полесен плен за да се иживува и намерно пишал на 14 годишна, како јас да пишам на 13 годишен, таа е сеуште сексуално неразвиена и ментално и не верувам дека може да сумира што е добро а што лошо, ви смета тоа а не ви смета домашниот притвор на силувачот, браво.

На Glowy и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Значи ве молам, убаво ви кажуваат... не дека се криви девојчињата, ама некој треба да седне да разговара со нив за ризиците. Психопати и педофили имало, има и ќе има, па што и да е. Ние треба да раговараме со девојчињата, наште ќерки, внуки итн, и да ги учиме за таквите и за последиците.
    Ќерка ми сега ја учам дека некој ако ја викне да и даде бонбонче во кола, или да и рече ела да го погалиш кучето в кола, или мајка ти ми рече да те однесам кај неа, да не верува. Мала е за секс да и борам, ама се соодветно со возраста. Ако не дај Боже и се случи некој, ја киднапира, скраја да е, нема да е сама си го барала за бонбонче, ама нема да е ни тие се криви... криви се да, ама психопати се, што да очекувам од психопат... ако јас не ја учам, како ќе знае таа дека има секакви лоши луѓе? Моја работа да зборам, да ја учам, да и кажувам примери. На децата треба да им се обрни внимание, да им се укажува, и на 6, и на 10 и на 14... затоа сме им родители/старатели и одговараме за нив. Ако ги оставиме сами да се учат, ризикуваме. Тоа што ќе плукаме по психопати и педофили тука нема да ги снема, тие ќе постојат. Треба децата да ги учиме, да се минимализираат ваквите ситуации. А и дете на кое му се посветило внимание и се учело со време, нема да стане психопат во иднина, значи и придонесуваме во подобро општество.
    Посветете време на вашите деца, внуци, деца на другари/другарки, учете ги, едуцирајте ги што повеќе, затоа што младинава е без компас, се полошо ќе биде.

На Reina.Gitana, Lima24, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Доживотен затвор за насилниците! Се друго е небитно за девојчето

На sweet dreams ** и MoNiToDi им се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Посвети време и на твојот син да го едуцираш а не тој е машко нека прави што сака.. Ретко на Балканот кој го едуцира синот сите ќерките ги малтретираат и и даваат забрани и санкции

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    тоа и збориме аман, колку шо треба да се воспитуваат машките толку и женските, и тоа за ВАКВИ ситуации. не да не искачаат од дома, да немаат живот или нешо. Туку да пазат со кого се впушаат у комуникација. Боље кажи дома прашај, па дури и да ти исповикаат, него после да не може да те вратат у нормала
    фали блискост со родителите........
    ги испуштате децата пред време

го постирав законот пошо рековте дека секој секс со малолетно лице е силување
    поентата ми беше дека не е силување, и да потенцирам шо е силување
    другото ви држи вода

На Lima24 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Не се секирај ти за син ми, мал е уште, кога ќе му дојде времето и него ќе го учам. Ќерка ми е во возраст кога треба да се учи, него сега го учам да не се чепка во носот пред други, до таму е стигнат со возраста. Не сум јас деген, нема да воспитувам психопати дома... ама нема ни да си ги оставам децата неедуцирани, да не знаат дека со 30 годишни не треба да се допишуваат под никаков услов. Мајка ми ме учела, ќе ги учам и јас моите.
    Не морате да си ги едуцирате децата ИЧ, ваше право... само смешно е што толку сте против тоа... јас сакам моите да ги подготвам за свет полн со предатори.

На Glowy, ZAHRA, Lima24 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.208
    Се' е супер тоа, во теорија, ама во пракса....На дете што е сексуално злоупотребувано од мајка, татко, чичко, вујко, тетин итн. кој да му објасни што е здраво и нормално кога расте во ненормално семејство?
    На дете што не му се присутни родителите и расте само кој да му објасни за опасности? Комшиите?
    Дете кое има disability и не може да пресуди дали некој друг има зла намера, како може да се заштити само кога ја нема способноста?

Не живеат сите во бајки каде што родителите им го мислат најдоброто и живеат како по книга.
    А и ти еве ќе ја научиш се' по ред ќерка ти, можеби нема да излезе со 15 години постар маж, ама од кај ќе бидеш сигурна(не дај Боже), дека во иднина нема да наиде на дечко кој нема да знае што значи зборот не?

Силувачите не се изолирана врста туку се обични мажи, живееме со нив, работиме со нив, се дружиме со нив, пиеме кафе со нив и за нив велиме абе го знам, баш е фин човек....Обични мажи што мислат дека им е дозволено да прават што сакаат бидејќи се надеваат дека жртвата ќе биде замолчена и обвинета.

На crimson, staycalm, ZAHRA и 18 други им се допаѓа ова.
  12. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Точно така, а додека се случувало сето тоа имало и многу други присутни.
    И случајов не бил пријавен од девојчето, некој од другите присутни или од нејзините пријатели, родители, туку по контрола на тетовчанецот во телефонот му го виделе видеото иии нормално морало да биде пријавено.

13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Јас не зборам за такви ситуации, каде што пријатели и членови од семејството се злосторници... јас зборам да се едуцираат децата да не влегуваат свесно во опасни ситуации.
    Тоа што има деца со посебни потреби и нефункционални семејства, не значи дека другиве не треба да се едуцираат. Некогаш може моето дете ќе помогне на дете кое нема кој да му каже. Може ќе успее со време да препознае што и се случува на другарка поради мои совети, па ќе реагира на време.
    Не знам како ја исфрлате потребата дека децата мора да се учат за опасностите кои демнеат, страшно е тоа, дури ми се гади од отпорот кој го пружате. Силувачите се силувачи, и не знам КАКО сметате дека постои начин ОСВЕН да се учат децата/луѓето да ги препознаваат и да ги одбегнуваат и пријавуваат. Кој е друг начин еве не знам... кажете?

На Reina.Gitana, Lima24, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    3.998
    А зошто ја обвинувате нејзе како ќе имала врска со 10 години постар, а не го обвинувате него зошто зел да пишува на дете од 14 години, 10 години помало од него, го навел и излегол со тоа дете и решил да има секс (еве да речеме и со дозвола) со дете од 14 години?

Да беше ваше истото тоа дете, ќе скокавте по форумов со дрва и со камења, ама пошо не е ваше и се додека не стигне до вашиот двор се понашате вака и трескате глупости затоа сме ваму кај шо сме.

П.С. Не помисливте и дека ако бил со дозвола сексот, без дозвола ја снимал и ја уценувал со таа снимка? Пример само....

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    23.909
    Ај да оставиме дека тинејџери можеби се однесуваат не знам, вулгарно.
    Ама општо да збориме.
    Луѓе, има ситуации каде мораш пред некого да бидеш "вулгарен" (у наводници намерно пишано, не буквално)
    Пред маж ти/дечко ти ќе се пресоблечеш, гола си и слободна. На гинеколог си од половина надоле гола. На едно ехо или снимање на гради мора да се соблечеш горе. На пороѓај исто.
    Освен пороѓај, во другиве ситуации сум била.
    И други слични ситуации каде што како женско си изложена и ранлива. И при вакви ситуации ако е некој саглам, ни гола путка ни цицка ни ништо нема непотребно да го напали.
    Така што ако ја применуваме логиката дека жртвата провоцира, значи дека комотно им кажуваме никогаш да не се соблечат пред никого и дека кога мораат, да очекуваат партнерот/докторот да ги силува.

На awkey и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    абе со шо се дрогирате
    дај да зеам и јас
    пошо притисоков 200 ми е од вас
    кој ја ОБВИНУВА. Само сме реални, нешо шо пола од вас на форумов не сте, 10 пати го иам зборено и ова
    пошо МОРА да се праите светици
    еве јас и други не мораме, и си кажуваме мислење
    он е БОЛЕН разбираш
    БОЛЕН
    шо поише ќе му судиш, за такви освен бесилка нема друго судење
    и јас еве пишав уште вчера дека ја барал за да ја ИСКОРИСТИ
    од авион се гледа

ја однесовме дискусијата у насока, да поработиме да не се случуваат вакви работи у иднина, КОНКРЕТНО КО ПРИМЕРОВ. А тоа е да се поведе контрола и со девојчињата малце
    она ако не му одговорела или ако го блокирала, немало да се деси ова разбирате ли
    имаше пред некоја година по Фб една мајка објавено скринови, како некој педофил ама уше постар од овој, ѝ пишувал на ќерка ѝ, исто девојче, мислам 11 години имаше.
    Знаеш кој му враќаше од кај девојчето? МАЈКАТА.
    не она. МАЈКАТА го тролаше на макс
    и го објави јавно и го пријавија
    значи кажуваш дома, реков фали близина
    да имаат контрола врз децава колку шо немаат многу подобро општество ќе бевме, немаше темава ЦХ секој ден да е у најактуелни теми

На tanjita, Lima24, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    3.998
    Жити се само не се расправај со сите...
    дрогирај се еве и да не ти кажеме со шо најди си, ќе имаш помалку време од тоа цел ден да се караш со апсофакунглутно со сите. Тенкју :hug:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    ^ Уште постои таа група за фаќање на педофили, српска мислам беше.

АМА големо АМА девојчињата и момчињата треба да се воспитаат, да се сведе граница за имање профили на социјални мрежи, поголема контрола. Нема нокти крокодилски, нема голи стомаци, нема трепки, нема мобилен до 18 години.
    Сурово нели? Епа ако сакате заштита, педофили ќе има и ќе постојат доживотно, ќе ги затворат и ослободат и така во круг.

Воспитанието е најважно. А, што ако е вистина дека се дрогирала? Што тогаш… каде со родителите? Или само раѓај и остај го улицата да го научи на живот.
    Каде биле да и подадат рака, да ја извадат од калта?
    Гревови живи, ни р од родители не сѐ.
    Ма, како сакате сфатете. Едукација треба.
    Отворање четири очи,а не дај му тел,пари и да не те замара до недоглед.

На ZAHRA, Tinkerbell11, Lima24 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    зборов не ти постои
    нема проблем

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.208
    Работата е што никој, апсолутно никој не вели дека децата не треба да се едуцираат за потенцијални опасности. Апсоутно никаде не беше напишано тоа. Проблемот е што при вест за ваков случај, се префрла фокусот од криминалецот на жртвата и се бара нејзин удел во делото. Ете читај од почеток.

На crimson, IRBBB, see.emily.play и 3 други им се допаѓа ова.