Многу куриња спомнуваш по коментарите така да изгледа си патиш ти од комплекси Никој не сака да биде силуван и не треба!! Ама ако некој свесно прифати тоа не е силување! Сфаќаш? Е ок, може си ти една од тие за една црта па поради тоа ги оправдуваш. Ама за мене и за повеќето луѓе кои што имаат здрав разум тоа не е нормално!!
Имаш право, се изразив лошо... Не ги оправдувам машките во никој случај, но исто така ни девојчето, на 14 години мислам дека треба да знае дека не е ок да има секс…
Mene uopste ne me interesire sto e.bilo za kebapite,no mnogu me interesire sekoe sudenje na mamini tatini sinovi sto ubivat,pregazivat luge i minat.so 15 meseci kazna,sto silivat maloletnici i nikoj nisto ne zbori lige NIKOJ.... Avtobusi se preobrna,zrtvi dvocifrena brojka-samo se odlozuva Maloletnik vozi pregazuva-stama! Decko ubiva devojka-stama! 5 vozrasni silivat so zakani,so videa,so drogi maloletnik-Stama! Devojka si ubiva.decko-stama! Reketarstvo na obicni luge-stama! No vie pak se fajkajte dali nekoj spomnal kebape. Na vlasta bas toa i odgovara narodot da se kara megu sebe,i da si vadi oci eden na drug-nivniot.pat.do celta ke si e prazen.....
Па свесно прифатила да се видат,а не прифатила да ја продаваат по луѓе На пр може свесно да викнам маж во хотел на секс,и во последен момент да се предомислам и да не сакам секс.Ако он и после моето НЕ во хотелот ме чепне,значи дека е силување.
Okay crazy. Искуствата на ДЕТЕ треба да се со ДЕТЕ. Не можиш да си здраворазумен и да ти е интересно да имаш секс или да си во врска ( не ве заборавам грумери, секогаш во црни мисли ми сте) со ДЕТЕ. ДЕТЕТО не можи да е криво за злоупотребата од возрасниот зошто е... ДЕТЕ. Пример при груминг има манипулација и насилна врска и на тој начин детето се држи во неа. Манипулација со праење на чувство дека е подобро од другите, позрело, зато грумеров баш него го одбра. А насилна, за да го задржи и од кога ќе преќини да е дете, да му уништи самодовербата. И не можи тука некој да седни и да речи, ова 16 годишно дете само одбра да е со овај 30 годишен маж. Оти е... ДЕТЕ мме. Дете не можи да напрај зрел избор и то е очекувано и океј и зато ги штитиме и сакаме. Ама старото гојдо и те како можи да напрај избор да не го пика во дете. Шо пробвам да кажам е, дете не можи да е криво. Дете не можи да донеси одлука да биди со возрасен. Кога и да има дете жртва дали то било педофилија или груминг, не е криво. Не можи да е криво и не смеј да е криво. Единствен виновен е насилникот и секој шо застанва зад него. А ти бруко, ој скриј се негде. Одамна толку туѓ срам ме нема изедено.
@dejziii во не многу далечната 2016та, Септември, имав неубаво искуство со манијак сред бел ден. Носев шалвари, сигурна сум дека знаеш што се шалвари, ама еве, тоа се долги широки шарени грди панталони кои ја кријат целата нога и најобична маичка од која ништо не се гледа. 4 часа поминав во полиција објаснувајќи и раскажувајќи и нормално… не го најдоа. Нејсе. Имав 26 тогаш и со месеци не бев сама излезена од дома после тоа. Денеска полнам 34, сеуште кога сум надвор се вртам и погледнувам назад многу почесто отколку што можеш да претпоставиш и сигурна сум дека ќе ми остане траума за цел живот. Не можам ни да замислам што значи да ти се случи нешто такво на 14. Кога си сеуште комплетно несвесен за животот. Кога си дете. Кога не си пораснат доволно ниту физички, ниту ментално за да знаеш што се случува, што е погрешно, зошто е погрешно. Дејзи, тинејџерството е последниот скок во развој. Кога се оформуваме физички, уште повеќе ментално. Без разлика дали доброволно влегло во сексуални односи, во години е кога Законот вели дека не е доволно развиена за самостојно да ја носи таа одлука. Оној истиот закон кој што треба да ја заштити, а гледаме како суштински потфрла кај сите овие вакви и слични случаеви. Тоа што тебе пријателите велешани ти раскажувале е само нивна лична перцепција. Да ти кажам од каде сум, сигурна сум најмалку тројца ќе се најдат да го кажат истото и за мене. Личната перцепција на луѓето за другите луѓе е често погрешна оти е субјективна и не е аргумент. За секој од нас се наоѓа понекој полн стереотипи, а и ние исто оти никој од нас не е светец, имаме понекое мислење за некого. Ама ништо од тоа не е реално. Описите каков и бил профилот не ја прават ај да речам “слободоумна” женска. Туку тоа е cry for help. Искрено се надевам дека чудо ќе се деси и ќе ги протурка лесно траумите.
https://m.makpress.mk/Home/PostDetails?PostId=521749 Што се случи со децава, има ли некаде нови информации? Некако неверојатно ми е само да исчезнат и да се заврши со тоа.... Постоеше сомнение дека се киднапирани и оддеднаш ништо, поточно јас не сум наишла на понова вест...
Таксистот што ја нападна девојката си киднал во странство оти немало кривична пријава против него, не го барале. https://irl.mk/diviot-taksist-nasil...-go-bara-zhrtvite-maltretirani-od-polici-ata/ И така
Момче и девојка паднаа од зграда во центарот на Скопје, момчето почина на лице место Во населбата Центар, момче и девојка се најдени вчера попладне по пад од зграда. Момчето го загубило животот додека девојката се бори за живот. Според информациите до коишто дојде Плусинфо, девојката е пејачка на познат скопски бенд, а се очекува наскоро да се разбуди од кома и да просведочи за деталите на трагедијата. На 12.02.2023 во 12.57 часот во СВР Скопје било пријавено дека пред зграда на бул.„Климент Охридски“ биле пронајдени паднати Ф.М.(47) и К.Г.(39), двајцата од Скопје. Лекар од Итна медицинска помош кај Ф.М. констатирал смрт, а К.Г. со тешки телесни повреди била пренесена во Комплексот клиники „Мајка Тереза“ за укажување помош, соопштија од МВР.
ima novosti za slucajov? edit I jas pomislev droga, zatoa sto dvajca da posakaat samoubistvo vo ist moment e mala verojatnost.
Многу несоодветно известување од новинарите. Веднаш шпекулирање за тоа што се случило. Има толку можни сценарија, од поверојатни до неверојатни: убиство, самоубоство, едниот скока другиот се обидува да го задрже, местење сијалица.... Многу неетички што веднаш објавија и имиња и шпекулации.
Ако решил да се самоубива, додека се заедно ли тоа ќе го направи? Не знам , не сакам ни да размислувам што има, што нема логика...Претажно е
Има случаеви каде одлучуваат да се самоубијат партнери од х причини. Забранета љубов на пример. Ќе чекаме да видиме што всушност се случило.