Премногу и веднаш најдовте обвинет и причина за смртта.Какви обдукции какви бакрачи. Но пак ке речам да почекаме да видиме што се случило и од што починало девојчето.
Обвинители, полицајци и инспектори влегоа во битолската болница за Јана, директорот не може да каже дали има лекарска грешка
Не, ништо Реков не се разбирам баш. Ама ете зошто сама бркав за мајка ми, прашував, се бунев, давав мислења они си сфатиле дека сум им колешка. Што е сосем небитно за да лечиш и се посветиш на некој пациент. Тоа дали ја сум мединско лице, не треба ама буквално да им биде важно.
Не знам за температура, но моето во рок од еден час имаше многу столици веднаш го однесов на педијатрија и кога го прегледа доктор рече бело му е јазичето почеток на дехидрација, нема зафрканција со пролив/повраќање кај маливе деца, се се случува пребрзо
Македонски, не во Германија. Се правиш паметна а не си запознаена со обичен протокол. Нека каже некоја членка што живее во Германија, дали доктори им пуштаат инфузија, да знаеме за што дискутираме.
затоа сме на ова дереџе може било која еве од нас овде, со добри врски да стане мед.сестра ја вена не знам да погодам, ќе ме стаат да боцкам луѓе.
Кај нас, не пушта доктор. Во странство не пушта сестра. Главна е една сестранна цела болница, и она не може у 10 оддели да вади лекови. Јас пишав едно, ти зборуваш друго. Почни да читаш со разбирање. Другарка ми е сестра во германија, со м-р, педијатриска сестра. Кај неа сестрите со средно не пуштаат лекови. ДАЛИ си сериозна дека главна сестра дава лекови?! Другите не? Една е во цела болница, ако ја чекаат нејзе од шкафче да извади... Очигледно основни термини не знаеш, не па протоколи ))))
Јас живеам во Германија, примав инфузии за железото во бременоста. Сестрите спремаат се, доаѓа докторката на готово и таа пушта инфузија. Инаку срцето ми се стегна, нека почива во мир. Ангел!
https://vesti365.mk/потресно-сведоштво-на-таткото-на-јана/?fbclid=IwAR2yMzWVbQbY9vTj87qkTXiPYDpmGRL_VCGhVb8B8ojo53bGCPBYZcKCzVM Еве за сите што зборевте дека родителите се криви. Читајте убаво. Малку полека со осудите. Инаку, јас кога лежев докторката ми рече само доктори даваат одобрение за инфузија и таа се пушта во присуство на доктор. А сестра во итна помош сакаше кислород да ми даде, не се согласив. Докторот претходно не спомна кислород. Не им верувам ништо, секоја чест на оние што ме спасија у заден момент и на докторката што ме истрпи оти пекав да си одам дома.
Неговата сопруга на шишето од инфузијата прочитала дека се работи за гликоза, 500 милилитри и дека со живот гарантира дека и дале шеќер на ќерката иако измериле девет единици. племето вашее ми зуе во уши од нервоза буквално не ми е добро не можам да коментирам више пошо ми се плаче ми се рика све да ви умре шо имате, племе едно ретардирано
А што уствари му било на девојчето, зошто потечени капаци? Наводно грип било, шеќер 9ка и они ја убиле со гликозата? Не можам да сфатам. Како и да е, жално, прежално. Господ сила да им даде да го преживеат ова
What sickness causes swollen eyes? Summary. It could be normal for eyes to look a little swollen when you wake up in the morning, but severe eye swelling is not. The most common causes of new eyelid swelling include allergies, pink eye, and styes, but skin infections, thyroid disease, and herpes are other possible causes.
Никој не даде значење на отечените очиња. Може тоа е причината. Тоа што го пишав погоре дека може е и алергија. Како може лекар да не примети. Не ни сакам да помислам дека им промакнало ова.
Ние не сме стручни лица нит па имаме историја на пациент и можеме тука да си шпекулираме и правиме теории колку сакаме во однос на тоа што се случило. Она што е факт е дека доколку испадне дека е лекарска грешка, нема да е прв случај, а за жал ни последен. Пример ако не се лажам докторката на Дона после се што се случи уште е во работен однос во болницата, никој ја нема тргнато иако се беше излезено во јавност. Во пандемијата сестрите не беа обучени за давање кислородна поддршка, и знам за доста случаеви каде што им ги изгореа белите дробови при ептен брзо пуштање на кислородот и ги доведоа до смрт. Нормално, никој не одговараше. Прежално и трагично е ова што ни се случува во државата. За некоја година и тие што се останати стручни доктори ќе одат во пензија, што понатаму... Греота за девојченцето, тешко си на родителите.