Тој оток сигурно не е од ништо. Само дали е правилно испитано, отокот во очните капаци не е типичен за настинка, грип.
Може ке избегам од темаа ама паталец сум од стрптокока Како дете на некои мои 10 години добив страшни болки во нозете т.е десна нога извинете Утре дената посилна болка матичната ми даде гел за спортисти да мачкам и да се движам Тато ме тераше по скали горе доле да се движам со болки Утре сабајлето се разбудив пробав да станам и кога нагазив на десна нога паднав Правец на ортопед у Велес асо 1600 за ден покасно да ме донеселе ке ми загноел колкот Кај мене удри на колкот Лежев еден месец дома бидејки немаше место у болницата заради грип ,со години паѓаше асото за да дојде до нормала 200 мислам беше ,со години примав месечни инекции ги викаа заштитни тогаш Значи стрептококата е страшна и како родител би сакала да алармирам ако некогаш детето ви се жале од нозе проверете асо Можно е да била и тука стрептокока и да ударила и ослабнала срцето па од тука се тие отоци уште во декември месец па сега ова пак капак било
леле крај од сѐ што испрочитав… ‘Јзк https://shilomagazine.com.au/2023/0...PdIR930jEYxRIcz_LiVsKc-vx7YyY&mibextid=l066kq
Колку од вас живееат со шеќераши ? Знаете ли само колку пати им се покачил шеќерот на 19 па не починале. Тука нешто друго е во прашање,нешто што докторите не го откриле на време. Кога сме кај стрептококата сега има вакцина и ревакцини.Моево дете е вакцинирано ,оти знам колку може да е опасна стрептококата. Жал ми е за девојчево ,нека почива во мир анѓелче мало .Не верувам дека истрагата ќе биде во корист на родителите.Ќе си ја исвртат вистината како сакаат . Едит :Ние сме народ што чека да се влоши состојбата на детето,па за да се однесе на лекар .
За жал има многу пропусти во здравството во Мк но тоа не е причина да обвиниш луѓе за убиство на дете од сестри до доктори кои не се виновни за болеста и смртта на детето. Медиумите подгреваа со информацијата за примањето на инфузијата и шеќерот . Тоа е таа новинарска неукост. Сите се фатија инфузијата,а не за високиот тропонин и отоците. А колку само срцеви заболувања тлеат неоткриени бидејки не дале симптоми…
Може не е алергија. Ама не можам да се сложам со тебе. Алергија на антибиотик не значи дека се појавува само при прва употреба на антибиотик. Може претходно девојчето имало пиено друг антибиотик на кој не пројавила алергија, а може овој антибиотик прв пат го пиела. Можеби баш на овој антибиотик испаднала алергична. Затоа што појава на отоци, особено баш кога се употребува некое апче или сируп, особено антибиотик прво нешто што ми паѓа на памет е алергија. А јас како мало дете имам преживеано алергија на антибиотик и тоа на антибиотик што претходно сум го пиела. Ама кога сум ја добила алергијата баш тој пат моите од аптека не го купиле антибиотикот (сируп) од Алкалоид туку од Јака Радовиш фирмата. Кога моите ме однеле на лекар и после пријавиле се испитало дека супстанцијата што ја имале увезено Јака Радовиш не била исправна за употреба и затоа јас сум пројавила алергија. Значи на истиот антибиотик од Алкалоид јас претходно не сум била алергична, а сум испаднала алергична на истиот антибиотик произведен од Јака Радовиш... И после тоа како превенција не ми го препишуваат тој антибиотик, туку скроз други антибиотици во зависност од потребата и состојбата.
Пред да излезе официјалната причина за смртта мислам дека не е во ред да се коментира кој и како е крив. Да, кај нас има многу пропусти во здравство и не се знае кој што прави, ама не знаеме што како било во овој случај, исто така не може да се обвинуваат ни родителите. Според она што го има кажано таткото девојчето немало некои сериозни симптоми, па добро дали сите вие ги носите веднаш децата на лекар, посебно во болница? Нели викаат ништо не е температура под 38, не се дава ни сируп. И колку пати и да однесеш дете со такви симптоми ќе речат ништо не е. Во се тоа што го имаше кажано таткото најмногу ми падна во очи отечени капаци, се друго е типичен симптом на вироза ама тоа не баш, мислам дека ова било капак на тоа што била болна пред тоа, ослабен имунитет и удрило на срцето веројатно, моменти се тоа.. Нема што друго да се каже, само нека почива во мир..
Golema tragedija za deteto neka pochiva vo mir. So neuki novinari I vo borba na chitanost se sozdava nedoverba vo drzavnoto zdravstvo koe e na stakleni noze.Koga nema doverba narodot da se lechi I odi vo posleden moment na lekar mozebi e podobro da se zatvorat site drzavni zdravstveni institucii I koj ima pari ke se lechi a koj nema ke sedi doma. Zdravstvo po princip na Amerika, koga nesto ne ti e Dobro prvo kontaktiras osiguranje da te upati vo koja bolnica I da ti kaze sto ti e pokrieno od osiguranje a sto ne. Ako ja pogreshish bolnicata I vlezes vo druga bolnica vo tvojot grad moze da si banknotiras za edna vecer. So neukost na novinarite se sozdava nedoverba vo se sto postoelo.Ne branam nikoj si ima organi koi ke go ispitaat celiot proces, ima obdukcija I se sto go nudi pravniot sistem. Obichniot narod I jas ne mozam da sudam za bilo sto koga se sto znam e od mediumite.
Не починале Ама ако им рипне толку шеќерот можат у кома да паднат. Не го потценувајте тоа. Може не се умира, ама и кома не е заебанција. Плус на девојчето не му било толку лошо кога ја однеле, после ѝ станало, откако ѝ шибнале шеќер на ДЕВЕТКА шеќер
Точно. Колку пати на рутински систематски прегледи за на работа се откриени покачен шеќер, холестерол, покачен крвен притисок... На татко ми на таков преглед му измериле висок притисок, му препорачале да го следи и ако е висок притисокот да појде на дополнителен преглед кај интернист. Си доби таблети за притисок. А инаку немаше некои тегоби.
А докторите, покрај симптомите и еве крвната слика, не препознале дека се работи за срцето? Значи девојчето го носат живо во болница и таму умира од срце. Што е проблемот? Немаат опрема или врска немаат кога ќе им дојде ваков случај?
Тоа на систематски прегледи не дека увек се точни ама ај. Баш во сдк зборевме со една членка еднаш. На близок што беше од работа со колеги на сите исто им најдоа. Нормално, у приватна клиника ова. Она кажа на познаничка нејзина со извадена жолчка и пишале уредна жолчка
Умрело од срцев застој, нема конкретна причина што довело до тоа и тоа баш ништо посебно не кажува. Може да настанал електролитен дисбаланс од икс причина, може од грешка, може од кетоацидоза ако имала дијабетес, може имало и проблем претходен со срце(што од надвор не може туку така да се види), може немала.... ....има многу може, обдукцијата секако не е уште готова и никој нема ништо кажано со сигурност, ја има само анамнезата што ја земале докторите и извештајот, не крајни резултати.
Не, ко ќе се однесе ДЕТЕ во БОЛНИЦА и ќе се случи тоа што случило, никој од болницата не е одговорен,родителите се криви, новинарите се криви и сите останати, ама богдачува никој од болницата не е
Ке почекаме прво обдукција да покаже од што починало детето Според мене стрептокока го ослабнува срцето уште во декември и поѓто не третирана доволно се јавува за краток период пак и удара на веке ослабеното срце Од тука е отокот на очите изнемоштеноста повраќањето и мала ниска тем