Не само таа да дреме, туку СИТЕ да дремеме заедно. Повеќе има надеж дека така ќе се реши нешто, него ли со тужби посебно. Ама џабе зборуваме на тоа, никој ништо нема да направиме и затоа сме тука кај што сме за жал. Само Господ да не чува, од докторите се видело веќе!
Па јас сама, нема ништо да постигнам, тоа и зборам. Ама 200,000-300,000 души, е веќе нешто друго. Као сегде може да се дигнат на простест? Изговори секад има, ја сеа можам еден тон да најдам. -ме мрзи -иам работа -имам за учење -чекаат дома на мене И јас иам обврски покрај факултетот, ама ако сакам СИГУРНА ИДНИНА ќе си жртвувам малце од сегашноста. Еден ден можете СИТЕЕЕЕЕЕ да издвоите. Ќе си го испланирате времето, ќе си најдете кој да чува дете, бебе итн изговори секад се наоѓаат. Сите жени да речат, ,,а иам дете шо ме чека дома'' , маживе да си најдат исто изговор, кој ќе протестира, ние студентите? шо сме 10,000 се на сѐ? океј, и само ние да сме, боље ишта него ништта и верувај ми, со добар план и те како може да се смени сѐ Пратите вести сигурно. Вчера у Тел Авив, му отидоа на премиерот ПРЕД ВРАТА у Франција е крш и лом. Франција! Средена, европска сила у Шри Ланка, шо се едвај држава, дома им влегоа на говедата бидејќи им прекурчи https://carnegieendowment.org/publications/interactive/protest-tracker не протестираме само ние. Овие од списоков не се луѓе? Немаат деца, немаат работа, не идат на факс? не чека некој на нив? ама они се спремни на промени и не бараат изговори Ништо не губиме ако не пробаме мислам џабе се нервирам (не со вас), пошо за ова да успее мора масовен brain wash да се напраи на народов. За да сфатиме дека си го праиме сами ова. Коа ќе ѝ ја скинеш на змијата главата, т.е ја смениш владата, надоле ќе е полесно мора да се научиме дека не е океј, да те вработат со врски за позиција за која не си ни 1% квалификуван, ама пошо умираш од глад ќе влезеш, а умираш од глад пошо СДС, ВМРО и ДУИ не знаат за доста, па ќе почнеш да работиш у болница, па ќе убиеш некого, па ќе ти го исперат делото, ќе заебеш уште некого, па уште некого ја не знам као им е сеедно на сите шо се дешава. Сакате да умрете? Не ве сфаќам? сфаќате дека било кој од нас, може утреден да падне у рацете на глупа амеба и да заврши со тешки или смртни последици? јас неќам да умрам на 21, 22 години, неќам ни на 30. Пошо ОНИ НЕ СЕ ТИЕ ШО ОДЛУЧУВААТ КОЈ КОЛКУ ЌЕ ЖИВЕЕ, за да одзимаат човечки услови
Ни прва ни последна тужба.За жал…Колку и да звучи сурово ама ги заболе за тужбата.Предметот ке застари и случајот ке се затвори.Колку пари ке се изнадаваш на адвокати не сакам ни да помислам. Пошто немаме закони ни држава,ке дојде време кога секој сам ке си ја зема правдата во раце.И така може и најпаметно ке биде. Додека куропецачите играат фудбал во собрание, ние се чудиме кој крај да го фатиме.Сотри го од кјотек да не може името да си го каже, па да следниот после него размисли како ке работи.
Политичка е. Секое прашање кое се однесува на уредувањето на општеството, е политичко. Кај нас многу често луѓето мешаат политичка, со партиска.
Мислев на политички од типот име и јазик. Или национални вредности, обележја како сакаш кажи. Сите масовни протести ама баш масовни досега биле за тие две работи. Едит Пред да ми се убаци некој, да знам дека едното не го исклучува другото ама за нашиов народ изгледа го исклучува.
Не спаѓа само име и јазик во политичка. Начинот на кој е организирано здравството, релулаторните инстанци, судовите, каде се градат патишта, каде фабрики, екологија, економија, права на жените, права на маргинализирани заедници, школството... ... сите тие се политички прашања. Дали сакаме да има опрема во болниците, дали сакаме доктори, какви доктори ни требаат, како ќе ги обезбедиме, како ќе обезбедиме опрема, дали треба додатни здравствени установи, како ќе се одвива плаќањето во нив, дали треба установа да се реновира... ју нејм ит.. се спаѓа во политика на уредувње на општеството
ти моли овде сиии се потресуев дека те кикнале фор гуд. иначе, напраив нова тема у Политика, реформи се вика, може да продужиме таму
Добро еве патриотски, национални обележја кажи ги, не знам. Кои не се директен дел од животниот стандард. Ама да не се правиме улави дека народот наш го интересираат и тие и тие проблеми.
Народот наш не знае да се фокусира на проблемите кои сите ги имаме. И место да се самоорганизира за прашања како ова со случајов... Нека почива во мир девојчето... троши енергија и време во биење партиски битки, меѓу СДСМ и ВМРО.
Ги гледав татково и мајкава на Сител сега, на татково и раце и нозе му се тресеа додека зборуваше, многу ми падна жал..
Isto,od 19h mi e pred oci slikata,covekot nemoze da se sozeme,q koga go dadoa pa dedoto lele nekako majkata iznenaduvacki dobro se drzase sigurno e pod nekoi tableti za smiruvanje.... Se nadevam utre mnogu narod ke izleze na protestot