Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Дивјачка работа, нивното -кољам, бесам, бодам деца по автобуси веќе нормално стана, дури и на протести излегуваат да бранат криминалци ама кога се они жртви цела јавност ќе ја кренат. Познато ми е тоа нивното и нек си ибат матер, лекција нека им е за другпат кога ќе се збираат чопорски со другарите во напад. Ебате сељачана невидена.
    А дивјаците тужени се за напад или обид за убиство?

На WildMk, sparklie, Tanjamm и 17 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    токму така. детето не е криво што татко му е морон. А ете тоа плати со живот.

На Tanjamm, Petar80, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Уауу Бриџит ти ли? Шта се дешава у пм. ]:)
    Алмирчо испадна колатерална штета, им искористи за целите.

На WildMk, Tanjamm, Bridget и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Искрено, мене да ме бркаат 5 манијаци, а јас сум во кола, ќе бегам најмногу што можам.
    Ненамерно може и ќе повредам некој по пат, но најискрено, од сите животи, мојот ми е најдраг.

Алмир никако не е виновен и е жртва, најпрво на својот родител (кој толку болното дете го баталува за да се тепа :^) ), а потоа и на шоферот, кој сум скоро сигурна дека немал во план да удри во луѓе.

Се ставам на местото да сум во кола и да ме бркаат, удираат... ќе бегам, по секоја цена.

На WildMk, Tanjamm, blackwave и 13 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Скоро целосно се сложувам. Ќе бегам да. Ама и ќе одговарам ако згазам некој. А не среден прст да покажувам. Алал да им е ако можат мирно да спијат и тој што го згази и брат му а и татко му на Алмир.

На Rama и mssuniquee им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.573
    Допаѓања:
    181.134
    ја би сакала да ја видам таа цела снимка
    намерно или ненамерно детето е згазено умрето и закопано
    некој треба да сноси одговорност и да леже затвор
    та дали бил македонец или албанец баш ич не ме интерсира

Последна измена: 22 март 2018
    На deliza, marchi-cool и LollySky им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.980
    Омразата е кон таткото, не кон детето.
    Не верувам дека мирно спие тој шоферот, но и во ситуацијава не може да замижиме на фактот дека бегал од насилници. Не го убил со умисла детето.

На WildMk, Tanjamm, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    Мене само ме буни нешто на снимката од претходната страна, зошто сите одат и скокаат да се тепаат и на никој не му текнува на детето, туку по извесен период еден се врти кон него? :^)

На WildMk, Tanjamm, blackwave и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Тоа не го знаеме . Само он знае што мислел и како мислел а има за тоа стручњаци па нека докажат..

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    @Bridget Дивљаците се обвинети за насилство.

На WildMk и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд.

На WildMk и Tanjamm им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Може и да се обвинети за обид за убиство ако имале оружје и ако. нека одговара Секој за стореното.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Видеото е избришано, ама јас го имам гледано. И не, не изгледаше како да удира во него со намера.
    Прашање е колку можеш да гледаш низ скршена шофершајбна за да држиш правец.

Жална е последицата, ама искрено се надевам дека на сите памет ќе им дојде.
    Не може кај ќе стигнеш само тепачки да почнуваш и да очекуваш дека се ќе биде добро.

Да не се правиме глупави, знаеме сите која е целта на протестите. Само повеќе разгорување на страсти.

На WildMk, Tanjamm, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.573
    Допаѓања:
    181.134
    Шофершајбната е скршена на две места не е целата распукана па да речиш не се гледа
    Пропуст е и што во тек на судење колата се возе
    додека трае судењето треба да стое колата за да се вештаче и после судење да им се даде
    тоа е исто како у случај кога има убиство со пиштол им се даде пиштолот додека трае судењето
    пропусти има и се е џабе кога детето го нема

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    На Tanjamm и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Што се случило со детево?Гледам протести ли имало што ли имало.Нашиве пола на ургентно се или во Бутел..ама нејсе де мнозинство сме може да се требиме нели? (Смајли што прска крстена вода:devil:)|-)

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.506
    Допаѓања:
    43.445
    ,, Албанците почнуваат да иритираат со својата опседнатост да бидат нон стоп некаква колективна ЖРТВА

Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк

Значи што е во основа прикаската за малиот Алмир?

Невротични битанги, од двете страни, се степале за ред во болница.

Тепачката ескалирала до таа мера што имало бркотница со коли, кршење стакла на коли, бркање по улици.

Во сиот тој хаос настрадува едно мало слатко детенце.

И сега пази пресврт, за Албанците не се виновни двете страни кои се затепале крвнички и го довеле во опасност животот на децата и сите останати минувачи, туку крива е само едната страна која имала намера, умисла да го убие малиот Алмир и сега цел систем ги штити убијците?!

И сега излегуваат на масовни протести и бараат оставки на обвинители кои ги разочарале, меѓу кои има и Албанци обвинители и судии?!?!

Добро до каде ќе оди лудилото?!?!

А пази, овде никој не збори дека ќе има бегство од вина, убиецот во случајов кумановски Србин, ќе си лежи затвор, ама Албанците не се задоволни со квалификацијата на делото, бараат човекот да биде суден за убиство, небаре човекот тој ден дошол со намера да го убива Алмир?!?!

Зашто? Како може тоа мало дете да му биде цел на 30-годишниот Илиќ?

Значи на човекот ќе му се суди за убиство во сообраќајка за што исто така има големи затворски казни, значи од 1 до 5 години чинам, но Албанците имаат потреба од повеќе, малку им е, ја истураат сета тага и бес кон еден човек и бараат освета.

Небаре он сакал да го убие, се заборава дека човекот спасувал жива глава додека бил бркан со мотки и лопати, што може да се види од снимките. Плус било темно, во тие брзини, сокаци и хаос кој можел да види што има пред возилото?!?!

Како може Албанците до толку да немаат смисол за правда? Од една страна бараат ослободителна пресуда за убијци на деца во Смиљковско Езеро каде со калаши од никаква причина се изрешетани деца, а ваму се гледа дека има бркотница, хаос, гужва и бараат смртна пресуда, бесилка за убиецот во Куманово?!

Значи Албанските деца се повредни од Македонските деца, албанско дете никој не смее да чепне макар и случајно а македонско дете може да го бушиш со калаши да го правиш решето и пак ќе бидеш на слобода?!

Албанците полека почнуваат да иритираат со таа потреба да се биде посебна групација во Македонија која е нон стоп жртва, нон стоп цел на некаква колективна завера, неправда дури и од обвинители и судии Албанци?!?!?!

Ако јас, кој сум најголем про-албански новинар во земјава, дури поголем и од Борјан кој има жена Албанка и децата му се полу албанчиња, па пак морав да седнам да пишувам вакви колумни, може ли да замислите колку иритирате почитувани Албанци со ова во групите кои и онака ве мразат?!

Мора веќе да се навикнете на новата реалност во Македонија, веќе не сте Абориџини жртви на апартхејд, вие веќе сте една од двете државотворни нации со сите права и привилегии и престанете да се глупирате, смешни сте и патетични. И им помагате на националистите кои ве мразат, добиваат аргументи за да ве мразат уште повеќе. ,,

Толку иам и ја да кажам...

На WildMk, Tanjamm, Feminka22 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не се споредува кола и пиштол, колата не е оружје. Не им дозволува законот да им ја земат колата.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.573
    Допаѓања:
    181.134
    Зошто не се споредува?
    а пиштол а секира а кола а лопата се тоа ти се предмети со кои е извршено убиство и додека трае судењето треба да се одземат
    Судот одзема коли во глупи случаеви а у случај на убиство не одзема
    Смрдее многу смрде

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Дојде ден и нешто од Саше (Поликлинико го викаа?) да лајкнам. Ете, до таму е стасана работата.

На Tanjamm, An-na, Јаневски и 4 други им се допаѓа ова.