Децата се најдени така пиша Фуркан новинарот.Е сега дали биле заедно како било што било којзнае.Битно се добро
Баш ова и јас пред некое време го пишував, али членка ме прашваше колку години имам затоа што она имала 43 и овие работи и биле непознати, дека беше построго и повеќе се почитуваше се, порано децата го слушаја родителот, наставникот сега е обратно
Најнова информација дека се најдени https://republika.mk/vesti/crna-hronika/pronajdeni-se-anisa-i-melisa/ https://www.slobodenpecat.mk/pronaj...ichki-gragjanin-gi-videl-kaj-parkot-vo-chair/
Јас најискрено мислам дека се избегани двете не ради дечко него ради нив две, ми изгледа ко да се во љубовна врска па ќе избегаме и ќе живееме happily ever after, само што на тие години не се мисли на последиците
Колку што разбрав, тој што ги земал ги оставил во верото во Чаир, по што била повикана полиција.. Излеа се исплашиле кога виделе дека насекаде ги бараат, и ги пуштиле..
Девојчињата си шетале по улица луѓе ги запреле и викнале полиција.Сигурно нема да ги остават сред Чаир него понастрана.
мене многу моменти не ми се јасни: 1)Нели девојчево на А, беше од час извадена 2) се познавале девојчињава меѓусебе? 3)кој ги земал? 4)кај биле? 5)зашто би ги вратиле? неќам да сум морбидна ама деца најлесно се киднапираат затоа што можеш у гепек да ги стаиш, на Македонско-косовска граница, мене ни лична карта ми немаат земено, камоли претрес да напраат или било шо не верувам дека се ,,уплашиле'' па ги вратиле ми смрди нешто. Интуицијата друго ми вика
Не прај разлика кој е поводот. Причината е секогаш проблеми во домот. Па не пружија никаков подобар третман, само беа присутни во породилна сала. Си праеја муабет, си пиеја кафе, се моткаа влези-излези. Да бе. Во Србија ќе ом да се породам, оти цел град сакал да биде 'близок со пратеникот' Си ја читала Госпоѓа Министерка? Е така беше. Секој ден имаше 'на гости' роднини и пријатели со жалби и молби за вработување. Плачи една на телефон: “Леле ќерка ми нема работа“ А таа, маж и и син и' работеа на државно, плус приватна фирма имаа. Ама не се рачунало приватното, требало и на државно да работи ќерка и'. А од друга страна, тогаш само свекор ми и маж ми работеа. Јас, свекрва ми, девер ми и снаа ми не. Тој нас не не' вработи, не па други. Шо и треба да е така. Македонците се дудлачи прва класа. Зато ден-денес жалаат по државно вработување. Зато на милион народ, имаме над 100.000 администрација
Знаеш што? Иста ситуација имало во 2020, кога 10 годишно девојче било пресретнато од друго девојче, 2-3 години постаро од неа и на сила ја одвлечкало со неа. После пет дена е лоцирано девојчето од страна на родителите,по дојава, кај државна,завиткано во ќебиња и присилена да проси. Нормално, однесено е во полиција, дадена е изјава. Сеа коа се бара споредба дали тоа девојче од тогаш е истово ова сеа што ја извадило Аниса од час, пази молим те - полицијата нема информација. Во извештајот од 2020 стои само дека девочето кое е тогаш пронајдено било принудено од друго лице да проси, но не и од кое лице, па не можат сеа да потврдат дали ова е истото девојче. Човек сериозно да се запраша каде живее.
Додека се во школо наставниците одговараат за безбедноста на децата. Наставник не смее да пушти дете да си излегува од час,кога сака ,и со кого сака,без одобрение од родител . Ајде сега еден отказ за гоСпоЖата ,да нема за леб.
Све е до родителите, нивен пропуст е за што и да се работи. Да ставиш нешто поприоротетно од семејството на толку млада возраст значи дека нешто згрешиле.
Во право си, во случајов наставникот е виновен што ја пуштил од час кога таа ја викнала, без разлика каква лага има кажано кога дошла да ја викне. Ама дете од час може и да исчезне кога ќе побара да оди наводно до тоалет и после да не се врати на час... На наставниците ќе им стане страв да пуштат дете и до тоалет, зашто не знаеш што има наумено детето или ако стварно побарало да оди до тоалет, некој успат да не го излаже и намами... Ова неповрзано го кажувам како можност. Инаку се согласувам целосно дека наставникот не смеел да ја пушти од час кога таа дошла да ја вади од час.