Они "мака,, нема да имаат се додека државата не почне да доделува парични казни,откази ,и кривични. Си знаат они дека никој нема да превземе ништо,и си прават како си милуваат.
Ova ozbilno li? Dali nekoj znae povekje za slucajot, nekoj gi ostavil ili samo se vratile kajbile? Strasna rabota lugje strav da te fakja da zivees vo ova drzava ako vistina bile kidnapirani
По правило, училишните врати особено во основно училиште, за време на часовите треба да се заклучени. Исто така, треба да има дежурен наставник шо цело време ќе биди низ ходниците за време на часовите и одморите, а доколку некој треба да влези во училиштето тоа ќе го направи со соодветно легитимирање и причината поради која доаѓа.
На 12 години љубовна врска? Да фак. Уште па ќе бега од дома. Децава живеат во тежок филм. Да не си во кожа на родителите.
А кога беа исчезнати по портали имав читано дека не се ни дружеле, така мислам таткото имал изјавено, а не па да бидат во љубовна врска
Згора на сѐ, секој ден има дојава за бомби по училиштата, ако е вака лесно да влезе кој сака, тука треба да преземат одговорност и повисоки органи, не само професорот што ѝ дозволил да излезе од час. Дури и да е океј што дозволил/а да излезе од час (а не е по правило), кога видел/а дека не се вратила на час требало да се јави на класен раководител, родител и да извести.
Јас колку што сфатив тоа поголемото девојче од истото училиште било, па може затоа наставникот не се посомневал во лагата и ја пуштил... Може кажала дека друг наставник ја вика нешто
Во секој случај девојчето не се вратило на час. Професорот не известил никој, претпоставувам дека не ја ни запишал како отсутен ученик шо би значело дека потврдува дека девојчето е присутно на час.
https://centar.mk/blog/2023/04/02/u...ostapka-protiv-tri-litsa-za-siluvane-na-dete/ оу мај гаш уше коа ќе видам жена (мислам ова е скот, ама физички е жена де), вклучена у вакво нешто најголем огномент ми се дешава у глава и така викате за пепер спејовите и ножевите, а абе да можам, со катана ќе се шетав
Болесници, како бе вакви чудовишта од деца постојат? Не ми е јасно кој mindset го имаат. Девојчето за цел живот траума ќе си има. Кој изроди ц ц ц
Не знам чоек Јас на 16 мислев кај да ја здувам да искочам и као да останам поише од 12 надвор.. Овие многу напредни генерации бе Абе секс немавме на 16 години ало К со око немав видено Не сфаќам само дали мислат дека е интересно? Абе вака кога читам ми иде втор факс да упишам, и да баталам економија и финансиски проневери, и да се фатам на вакви, ментални и исчукани. Има у ќелија да ги реметам и психички у физички, 10 психијатри нема да им ги излечат траумите Пошо едно е шо гледаме на улица, друго е шо им прават во келија на ваквите или кај шо нема камери, пример во Јети. Абе со мокар каиш ќе ги тепам врз пешкир. Нека иде нека докаже. Ќе им се смеат сите, како шо они им се смеат на жртвите
пошто не ми се верува до кај стигна светов со децава... абе на 12 год уште со барбики си игравме, ќе бегале они вљубените куку мајко мори иди пишувај домашна како секое нормално дете, тепајте се за барбики, не од дома да бегаат
Да Бога ми баш така.Мене колку ми падна жал викам греота кој ја извадил од часови, кој ја излажал се најлошо ти паѓа на памет да не ја земал некој за проституција, за органи.Кога ја гледам сликата ги нашле таа како машко и како гледа без срам.Викам оваа е сигурно поинаква ама оваа што правела со неа во себе мислам да не имаат нешто, ама ај да не грешам душа.Кога ми кажаа дека они две се во љубовна врска и дека заради тоа избегале.Јас во шок останав.Не знам ова дали родителите закасниле во воспитување или доволно внимание не им посветувале.Страшно така мали а на тоа да им оди памет и да бегаат.Од кај знае она со 12 години дали сака женско бе Боже сачувај.Јас на тие години се сеќирав за Куклите да ми даде стрина ми алишта од бебето да играм и БМХ-от кога ланецот ќе му падне да го поправам.
Денешниве генерации се страшни, социјалните мрежи многу лошо влијаат врз нив, па уште на 12 години "знаат" дали се геј или стрејт или би, а тие душички ништо немаат видено ама не, битно се сексуално ориентирани, па ги гледаш таму на инстаграм во дескрипшн напишале she/hers или they/them. Премногу им е дозволено и родителите немаат никаков авторитет, децата низ раце им се лизгаат