Мелиса искрено и мене ми личи на машко, уше од првиот момент, ама си реков да не спомињам да не биде ,,го нема детето ти види шо збориш'' ама, сериозно се премлади за такви работи прво не знам кај учат за врски, за лапање, за секс. Не сфаќам Ја до ден денес, на тв ако даат нешто 18+ а сум со моите, вртиме канали, и они и јас мене ми е неугодно, не дека не знаат шо е. Осет малце Не знам дали е до телефоните Јас фб имам од 4-5то искрено, може и порано, нема да се праам курац ипол сеа ама го имав за игрици, башка моите ми имаа акцес до средно до Фејсбукот, а и не се ни гасев татко ми ми има роварено по хистори
Научиле од телефони.Кој зна што се пуштаат и гледаат.Колку има родители што им фаќале допишувања на мали девојчиња со постари луѓе(педофили) па после реагираат и пријавуваат.А да не виделе, ќе се излаже ќе искочи што после кој е крив.Многу им е допуштено на децата, се им се дава.Не се радуваат како ние што сме се радувале на мали ситници.Многу се нервозни, без трпение, култура, немаат почит према постари лица, не знаат ни да ги поздрават со "Добар ден".Јас знам деца што од 2 годинки сами се низ парк по цел ден, гладно, жедно, валкано.Родителите се виновни не е само да се роди и ајт.Тоа дете треба да има дисциплина, ред, култура, да се збори со него, да има сигурност да може на родител се да каже.
exactly истово го трубам ама мило ми е шо мисли вака некој и шо е родител (типувам дека си нз зашо) се гледаат пропусти и се гледа онака разлика од ние сеа шо сме 20-21, и овие шо се 18-19 малце се години разлика, ама драстична е
И околината има влијание, друштвото, сите околу нив. Дома може златни да се ама штом излезат од дома немаш многу контрола. Моето е второ одделение, оваа година се има научено од училиште, и деца како се прават и како се раѓаат, сам ми кажува секој ден нови работи и косата ми се крева колку се им е достапно и познато на толку мала возраст. Само да не паднат под лошо влијание во тие тинејџерски години, огромен страв имам за иднината.
па тоа е срањето со телефоните боље некои на дугмиња ја пример еднаш ко мала АХАХАХАХАХАХ имав барано порнич. Основно бев, ама не знаев за бришење хистори, ама ме интересираше шо е тоа. Чув у школо. И после го заебав лаптопот, и татко ми и другар му шо го оправаше, виделе, и после ми стаија забрани да отварам такви страни, Факт е дека љубопитноста си работи. Ама треба да се прекине на време. А не, ако бе, деца се, сунгери се ќе научат. Некои работи се учат со годините. Не на 12. На 12 учиш како на Барби да ѝ напраиш плетенка без да ѝ ја откачиш главата на 13-14 дознаваш шо е менструација на 15-16 се нервираш шо мора лектири да читаш а не они, од 12 ја усраа цела работа тек ја коа ќе треба да иам дете за некои 7-8 години, тек тогаш кузнае шо ќе е
На 13-14 е прекасно да дознаеш што е менструација. Пак истите муабети децата на 12-13 години уште млеко да цицаат, не дека се веќе тинејџери и нормално е и симпатии и некоја наивна "врска". И ова е од памтивек вака, па затоа и досаден е веќе муабетов како секоја генерација после вашата е испуштена.
Не знам колку е во прашање влијанието на Интернетот во овој случај, колку што едноставно е пример за злобни деца. А такви имало и има во секоја можна генерација. Па сите сме биле тинејџери, па ќе видиш филмови за возрасни или други несоодветни работи, па мили боже, тоа не не претворило сите автоматски во силувачи и насилници. До самите личности е и нивниот психолошки профил.
Точно, денес со телефоните се им е достапно. Ноо затоа постојат апликации со кои родителот може да има увид што бара и што гледа неговото дете на телефонот. Како и апликации со кои гледа каде детето му се движи. Работава е само треба да се одвои 15 мин време секој ден да пролисташ што правело твоето дете.
Абе никој да впери прст у родителите некако. Да рече може ја тепале, може други гадни работи правеле. (Што неќам ни да ги спомнам) Оти они секогаш се невини, секогаш добро му мислат на детето, секогаш се на негова страна и сакаат да го заштитат. Некако многу полесно е да ги окривиме децата оти они се глупи и фала богу нема никој да ги брани него родители можат да кенкаат како они се беспотребно обвинети
Каков ужас, не ми се верува….Ми се повраќа од помислата..Дајбоже да скапат во затвор. А и родителите што пуштиле 13 годишно девојче на славење НГ со 21 годишна, и тие малце да ги преиспитаат…
Ја би рекла, таа 21 годишна што барала со деца да се плетка. Божем повозрасна, на тие години треба да е постабилна барем, а таа малтретира 13 годишно девојче. Нездрава работа. Што пиша Феминка поназад, место ние жениве да гледаме да се заштитуваме меѓусебно, тие еве...
Она си барала жртви.. и изгледа не е толку стабилна колку што мислиме… Доверба у никој. И не за џабе постоу златното правило, пијачката од пред очи да не се трга.
Уште кога ја видов девојката со капулачата бев сигурна дека се во врска. Така и испадна. Модерно време, модерни проблеми. Тоа е.
Ете ги со соопштение за Јана .. прележан ковид пред 6 месеци. Ццц Од анамнезата има податок за прележан ковид пред шест месеци. По направените лабораториски анализи наодите укажувале на мускулно-воспалителна реакција со покачени вредности на креатин киназа и креатин киназа MB, во рамки на вирусен инфект кој го зафатил и срцевиот мускул со покачена вредност на срцевиот ензим-тропонин. По влошување на состојбата, заклучок на Комисијата е дека се преземени потребните чекори, согласно медицина базирана на докази и клиничката слика на пациентката. Комплетниот извештај од Комисијата за стручен надзор ќе биде проследен до Јавното обвинителство, се вели во соопштението.
шо убаво се смеев до пред 10 мин ми го усраа денот, гомнари скапани ова е НАЈГЛУПИОТ изговор ЕВР како не им е срам само многу се нервирам кога некој ми вреѓа интелигенција
ќе одговараат горе.. само со тоа се тешам више. Горе нема бегање и ѕвонење по телефони. Да им суди со камата на сите дај Боже. И вечен немир да имаат душите нивни