Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Казни ќе им дадат колку што го казнија докторот кој ја оперираше Јилдиз или за докторката што ја оперираше Дона. Теба лиценца да им се одземе.

На cresa-jagoda, simoncelicius, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.811
    Некако се ме тера да мислам дека да не беше случајот со Јана, ова ќе си поминеше исто така....
    Да видиме сега баш што ќе биде.

На cresa-jagoda, simoncelicius и VDT2906 им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Јас зборував за родилката оти тука синоќа им ги читав киксовите. Не смееле пауза да имаат, да ги затворат во подрум. Се пишуваа страшно злобни работи и од тие луѓе не очекувам помош. Ниту емпатија, нити осет.

Законски 30мин ти следува пауза за 8 часа работно време, а ние добро знаеме каква им е паузата нивна и како ги третираат пациентите. Сите преку врски, преку ред. Ти фрла во лице документ,ти затвора шалтер пред нос, си ги прима пациентите како сака. Дали е со упад или без не е важно, на закажано во 8 наутро влегуваш во 10часот и завршуваш за 5 мин. Не те ни прегледува него ти викаа “ништо не ти е”.

Кадар обучен? Тешко.
    А тие што си ги бранеа сите се со врски обезбедени за не дај Боже на повик. Не осетиле они како е некој да ти умира на раце дур у друга рака држиш телефон и се расправаш со сестра која не сака да прати возило.

Па малку е казна, се пораѓала во болница и ја извадиле матката, се пораѓала во болница и извадиле два органи. На диво пораѓал пошто бил син на познат доктор.

ИМА ИСКЛУЧОЦИ СО ЧЕСТ. Тоа никој не го оспорува.

И пак бранете ги, постапиле совршено, да навистина ги искасапија родилкиве и којзнае уште колку имало претходно за кои немаме поим.

На Anaroz1, cresa-jagoda, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    37.025
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    12.265
    Иначе не му е прв скандал на докторот од Битолската болница, тоа е оној истиот кој си ја носеше неговата жена на пораѓај без таа да има лиценца за работа. Е за овој случај можи да се дискутира дека има пропуст кога веќе е наведено дека гинекологот и сестрата на смена не напишале ништо во рапортната книга, а секој доктор и сестра пред завршување на смена мора да напиши што било примено т.е да даде рапорт за тоа што се случувало, за наредната смена да има увид.

На cresa-jagoda, IRBBB, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Ако кучињата положат тест за социјализација, нема да ги убијат?

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Нема да се прочуе освен ако не земеш наместо во АХВ, по весници да пријавуваш.
    АХВ за џабе плата зимаат, нигде нема толку диви "одгледувачници" како овде и Србија.

8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Кучињата 99,99% ќе бидат успиени, предвидено е законски куче што тешко повреди/усмрти друг човек/куче да биде успиено.

За каснување без посериозни последици не ги успиваат, но се плаќа казна и не смеат без маска надвор од двор, макар биле "неопасна" раса.

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Ама кај нас нема таков закон, единствено може да го успијат само и ако само не положи тест за социјализација, и тоа на барање на сопственикот три пати може тестот да се повтори на одреден временски период..

10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    @Munchmallow20 за тој што ќе фрли отров во нечиј двор може да се терети за обид за убиство на луѓето во тој дом.

За расфрлање отров по улици, паркови, школски дворови, е казниво, но е сосема друга тема.

На cresa-jagoda, Ahoy, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Значи има закон и ако треба ќе го најдам, куче што смртно или сериозно ќе повреди човек/друго куче се успива.

Нема "поправен" тоа куче.

На Polyincognito и Luciferka им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    23.711
    Абе јас ти кажувам како ми збореа лани у темана. Дека тие што пријавувале уствари им давале повод на трујачите.

13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Не знам што ти збореле, глупости. Мислам колку треба да си мрднат да расфрлаш отров, не само куче, човек ќе отруеш. А уште помрднат треба да си во двор да фрлиш отров.

Глупости се тоа веројатно од дебили сопственици што пуштаат кучиња сами да се "прошетаат" или "испразнат" и не собираат гомна по улици.

Апсолутно пријавувајте несовесно сопствеништво.

Трујачите се посебна патологија и немаат врска со цивилизација, не припаѓаат во темава.

На Waverly Raven, Abel, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.635
    А извини ама каде да пријавиме несовесно сопствеништво? Озбилно каде?
    И дали воопшто некој ќе преземе мерки? Не верувам.

На simoncelicius, buba4e89 и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И кај нас :| другарчињата на син ми што одат сами на училиште си носат некакви батерии за заштита. Децата се по 7-8 години.

Тешко на родителите само ќе речам, џабе се коментира сега ко го нема детето веќе.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Јас само не можам да сфатам како 4 години живееле таму пишува и детето цело време си играло со кучињата во дворот. Претпоставувам дека не е прв пат да се прекачило вака, си играло и ништо не се случило. И верувам и родителите и сопственикот знаеле за тоа и биле ок со тоа. Верувале на кучето, што според мене е погрешно од двете страни.

Колку и да е дресирано и социјализирано (А верувам било. Детето го знаело доволно долго кучето да знае дека не било агресивно, инаку и тоа знае самото да расуди и да не влегува во двор со агресивно куче), не можеш таква раса да оставаш со туѓи деца без никаков надзор. Немало никакви шанси за одбрана. Да, влегло во туѓ двор, ама било "со амин" да речеме. И е неодговорно. Особено од сопственикот. Неодговорно е кон детето, ама и особено и кон кучето негово. Баш кога знае дека е дете и не може да предвиди дали ќе се случи нешто непредвидено да го тригерне, треба да ги заштити и детето и кучето.

Немам чувано куче, ама гледано случки. Ова кога во парк носи куче на поводник и друго куче на поводник му се доближува. Колку пати ќе каже не, на што другиов одговара "ама питомо ми е кучето". Супер, ама може моето не е. Не ја разбирам таа 100% доверба во куче, пошто е сепак животно, ама уште помалку разбирам како имаат доверба и во спротивната страна.

На Oneo, Herrera, Осе и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    https://drive.google.com/file/d/1IjezpeZX-7RVnOtcytf9bpGwzhUmN4UY/view

На истите броеви се пријавува и обид за напад, и да нема каснување (излезе куче од двор и те лае пример).

АХВ се произнеле на темата, мрднале од зимски сон.
    SmartSelect_20230412_204342_Chrome.jpg https://fva.gov.mk/mk/230412-ahv-sorabotka-organi-rasvetluvanje-pocinato-dete-napad-kucinja

Или ако не сте сигурни за каде треба, овде:
    SmartSelect_20230412_204718_Chrome.jpg

На Adidas888, L.i.n.a.a и Polyincognito им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    37.025
    Ти само за во Тексас си :D Како се запна, мој имот, заграден, неповикан.... Те замислувам како со пушка си го чуваш дворот од неодговорни минувачи. Таман во Тексас стил :nod: :wasntme:

На Oneo, Осе, sweet dreams ** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ако се случи тој период поради некои околности да ти искрсне нешто?
    Да не ја тупам, не сите функциунират на ист начин или ко шо сакаме ние.

20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ако знам што зборувам, Форумче, а на тема кучиња знам, ќе зборувам се' додека сметам дека треба или сакам.

За законите во врска со кучиња во оваа земја, знам. За законите за кои одговорности ги има сопственик - знам.

Знам и за други земји.

Луѓе што не сакаат кучиња или не чувале куче, ниту па се информирани на темава, нема сигурно да им кажам оќе, така е.

На Herrera, Noemi, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.