https://www.slobodenpecat.mk/rodilk...ichinite-za-smrtta-na-nejzinoto-novorodenche/ „Денеска дел од порталите веста за смртта на новороденчето во битолската болница, од пред 2 недели, ја објавуваат како нов случај што одново предизвика вознемиреност кај граѓаните. Во Битолската болница по објавувањето на ваквата вест се шокирани од истата. Од Гинеколошкото одделение и директорката на Болницата, д-р Елизабета Ивановска тврдат дека таков случај нема и дека веста објавена на порталите не е точна.“
I kovidot bese vo vozduhot mene nema ziva sila sto ke me ubede oti ne e taka oti jas gledav zena za pari bolna od kovid infuzii i.menuvav ja ranev 8 saati bev so nea dnevno i fala bogu ne se zaraziv voopsto od korona niti jas niti mojata familija dosega fala bogu korona ne ne e fatila a i ziveeme blisku do bolnicata i za tie 2,3 god pominav operacija na ispukana zolcka priklestena papocna kila i sepsa i non stop bev po doktori
Јас од друга страна лани тазе породена почнав да халуцинирам од висока температура предизвикана од ковид. Ама секој со своето нели
Не ми беше поентатат дека ковид не постои, имам респект кон сите луѓе што ја изгубија таа битка, а и доста блиски исто така изгубивме од ковид. За жал лошото не не прашува... Поентата е дека многу работи можат да се закачат по болниците. Дека не е лошо да се испита тоа, што и која е да речеме таа бактерија.
Добро бе овие порталиве некој ги контролира што прават. Стварно не е во ред да се шират дезинформации. Профитот најважен им е. Кога еднаш не се ангажираа да изнесат проверена информација. Треба да почнат да се казнуваат за ширење на невистини, не е етички ова што го прават
Nez jas kovid nemam pominato dosega fala bogu jas gledav bolna zena za pari od kovid a ne se zaraziv od kovid lani a ne sum ni voopsto vakcinirana od kovid me vratija nazad dr ne me vakciniraa radi nekoj moi zdrastveni pricini
Пред не цела година т. Е пред 8 месеци татко ми падна имаше крварење во мозокот, но бидејки на свадба се случи викнавме брза помош и кога дојде им мирисал на пиво му ставија инфузија за да го отрезнат и го пуштија дома. Татко ми беше со претходен мозочен удар и тие не го испита и не го снимаа да видат да не има нешто, а ние цело време му кажувавме дека падна многу силно на глава.. Дома татко ми се жалеше на болки во главата викаме брза помош и ни викаат дајте му аналгин ке му помини, по 40мин пак викаме и истото аналгини 2 сега дајте ке помини .. Рано сабајлето мајка ми го носи сама на болница со такси бидејки не идеше брза помош. Додека чекаат да ги прими доктор татко ми пага во кома, правена хитна операција на мозокот, татко ми почина по 24ч... Ноооооо кога го земаа од болница потенцирано дека починал од Ковид! Се уште не ни е јасно што беше тоа зошто така направија тогаш во таа збрка не ми текна што се случува ама сега се прашувам зошто кога правеа операција, доктор дојде од Скопје само да го оперира и на крај пишаа ковид?
@hristin4e сочувство. Прежално. А тоа со ковидот им беше да се билда статистика, секој што ќе починеше го пишеја од ковид дека е. Оти ни е брука државата, здравството, оти се прегледваја пациенти преку телефон, оти на никој не им е за обичниот народ гајле. Пиши ковид и терај, ако не побара семејство обдукција ќе се води како ковид ...
Јас пре би рекла дека се има искористувано за да се покријат грешки. Како во случајов на членкава, тие од брза помош не постапиле како што треба, ја потцениле состојбата, ама се погодил позитивен и им се погодило за они да си бидат чисти. Хирургот сигурно не ни можел повеќе да направи. Ужас...
За ова прочитав и дека во Италија државата таму го платила лекувањето кога виделе дека е итна работата а тука неќеле ништо да преземат. Од детско сметале дека може и овде да се лечи иако лековите за хемотерапија воопшто ги немало. Туку Аспазија ли била директорка тоа време? Девојчето нажалост починало уште полани сепак. И така...во други земји повеќе те третираат како човек него во својата
Го видов случајот во Бугарија. Македонец на возраст од 50 години сакал да силува ром дете на возраст од 14 години при што да се одбрани детево го удрил со кол во глава и го усмртил. Страшно значи, ова со силувањава замав зима.