Како воопшто на дете од 10 години мозокот му оди натаму и да си рече ќе земам ќе го силувам овој. Ужас. Овие се за во институција одма. Ако на 10 години силува, на 20 што ќе прави?
Се згрозив од настанов кога слушнав. До каде е светот заминат, деца од 10 години наместо да бидат деца, да играат со топка надвор, да се дружат, тие силуваат и снимаат. Пореметени психопати. Ваквите деца потоа прераснуваат во возрасни насилници, и да не ве чуди ако понатаму слушните дека убиле некој. Каде се сега медиумите да им висат на гла на родителите затоа што тие се виновни што израснале монструми. Малолетни биле па немало да одат во затвор, хах, колку е ова трагично. Кога знаат да силуваат тогаш треба да се сносат со последиците како секој, без разлика на годините. Тие ќе си пораснат, детето од 8 години ќе има траума за цел живот, не знаеме ни дали некогаш ќе се опорави од ова што му го направија два монструми.
Ќе скокнете одма ама ова се е од она "модерно" родителство... не велам дека децата треба да се тепаат ама она попуштање и немање никаков авторитет врз децата доведува до ова. Не се ниту наставниците криви не можат ништо да направат зошто има родители кој мислат дека нивните деца се посебни па дедај боже наставник да покачи глас на снегулката нивна. Од она све е нормално да се гледа и слуша од оние премногу опен мајнд, сево ова излегува од контрола и деца што треба да си играат со колички, топки, кукли...стануваат силувачи...Да не ви кажувам што пред некој ден слушнав од девојчиња кој немаа ни 14 години што правеле со дечковците нивни, косата ќе ви се крене.
exactly Од шо се пропагира све и свашта и она ,,аа моето дете не” Дојдовме до ова Реков, мои деца да се, ќе ги зга зам. Ко мравки
Не би рекла дека децава се производ на попустливо родителство. Повеќе ми изгледа дека има црна позадина во нивната девијантност. Скоро секоја рана сексуализација е поради трауматска сексуализација од некој возрасен.
Па со сите нови трендови више, тешко да е само тоа. Не верувам искрено. У рани 20ти сум, гледам кое невоспитање е у прашање и кој идиотизам. Колкава разлика има меѓу нас 2001 и 2003 пример да видите, не па со помали Брзиот живот, трендови, шеми, си провлеквит шо би рекле охриѓани
А не, сега се фура свесно родителство или како и да е... За се е остај дете е.. да го прескокнеме делот со карање, дерење и тепање еве... Ама начинот на кој се презентира, као ние што сакаме да ги научиме поинаку нашите деца сме лоши родители пошо нели не ги пуштаме од синџирот. Да не им се викало не, туку да се најде замена за не. Па после нормално дека нема да прифати не од никого, а и нема да знае кога да каже не. За овој случај.. не знам шо да кажам, но треба да се провери дали и кај овие деца постои злоупотреба. А има работи да се чудиш... Уште од градинка. Жално е што се пропагира. Какво родителство. Буквално да прават што сакаат.
абе чоколадо да не им земеш на каса, си лош родител, не па да му се дереш ја моите и ќе ги карам и ќе им се дерам коа ќе треба пошо утреден, ако искочи вакво гомно, ја треба да наведнувам глава шо сум потфрлила, нема некој од улица самиот момент дека 10год деца знаат шо е секс, силување, не знам таму шо, ме плаши бе до 17 год немав видено голо машко освен на филм им се брза да се хефтаат
Апсолутно не постои личност на светот што станал/а силувач бидејќи неговите/нејзините родители биле свесни и полни со љубов. Такво нешто не постои.
Ако не знае ќе го прават глуп, па иде булинг... Абе мн е покомплицирана работата. И знаеш како, еве се трудам за нешто да и помогнам на ќерка ми( не мислам на физичка помош), испаѓа јас преувеличувам. Ама ако ја остаев работата така(иако сите ми викаа остај ја) утре ќе беше ете каква мајка си ти!! Не одговорна, не совесна итн...
Па колку тоа благо беше пренесено во медиумите, па нема остра реакција од организации и експерти за човекови права, мислиш искинале цвеќе во туѓ двор, а не дека силувале ученик, снимале и праќале видео. Колку е фина државата со психопатите. Тешко на некој болен, чесен граѓанин, за некого нема место под сонцето, ама за ваквите како силувачите има права. Па сега ќе ангажираат социјални работници, ова, она. Абе директ психијатрија и поправен дом и чао. Да сме во време на Југославија ќе ги скапат родителите од ќотек во станица, и детето ќе оди во дом, ни школо, ни ништо, ќе остане неписмен, тоест пропалица и чао. Не е никој должен да трпи психопати.
Siluvachite se istraumatizirani prethodno Ili siluvani za da moze da napravat siluvanje na 8 godishno dete.Psiholoshkite sluzbi imaat mnogu rabota za da go najdat korenot.Roditelite treba da se kaznuvani . Siluvanoto dete mora dolgotrajno da se lekuva so psiholoshka I psihijatriska podrshka zasto moze da ima nepovratlivi posledici,depresii vo pogolema vozrast kako I agresivno odnesuvanje. Najlosho e ako go siluvachite ne bidat soodvetno kazneti. Togash na roditelite na siluvanoto dete im preostanuva da ja zemat pravdinata vo svoi race. Mozebi grupata koja siluvala ima I prethodno isti takvi dejstvija koi ne se prijaveni. Mora da imala devijantno odnesuvanje no istoto bilo propusteno da se reagira od okolinata. Sekogash ima znaci koi naveduvaat na deloto koe sledi no instituciite ne reagiraat. Sistemot na obrazovanie I vospitanie e dno.
Сакав ова баш да го пишам... премногу прогресивност ќе не уништи. Ова што се случува во светов не е демократија, туку утопија. Децата не знаат веќе што глупост да направат, што помизерно, понастрано, поглупаво, тоа попопуларно. Немаат ни осет за чест, ни за морал, ни за долично однесување, се во името на демократијата, слободното изразување и ставот што сакам ќе правам и што сакам ќе бидам. Ако не друго барем џентлментскиот и дамскиот код и бонтонот што постоел некогаш ќе дојде време да го бараме назад, оти ова веќе е одвратно што се случува. Испадна ако си нормален, тогаш си ненормален...
Јас не скокам. Напротив, се согласувам со тебе. Од премногу попустливи родители воглавно се создаваат распрдени деца. На такви деца и каков и да е наставник после нема авторитет, оти родителите се тука за да ги "заштитат" од наставниците. Како тој за моето дете така? Па нивните деца се совршени, кој смее нешто да им преречи.
https://forum.femina.mk/threads/Масакр-во-училиште-во-Србија.34470/ Еве ја темата, ве молам таму испраќајте ги мислењата.