Малку чудно до толку не знаат да прашаат случаен минувач каде е саемот за книги или друга локација која биле? Ми изгледаат на изгубено и дека не можат да се снајдат. И не се 6 години па наставничката да ги држи за раце, на таа возраст 12 и 14 години сигурно знаат сами каде одат и да се снајдат ако се изгубат.
Навистина што се случува во Тетово деновиве, на вести снимка пуштаа од улични кучиња како напаѓаат девојче? Ова со двете девојчиња се надевам ќе се пронајдат, а и за нив на вести објавуваат.
И да се загубиле,би побарале телефон број да контактираат некој,како и на двете да им се испразни батеријата?едното девојче зборува на телефон,не ми изгледаат на загубени..оф боже што се случува со светот.Може да се измамени нешто или недај боже да помислам на најлошото…
Ја ко што гледам лево од Олимписки е локацијава. Нека ги прочешлаат тие старите куќи зад Џамбо,лево од Олимписки.
Фб ми е преполн со девојчињата се надевам ќе ги пронајдат. Ама доста време е поминато скоро полноќ е, да се изгубиле ќе се најделе некој начин да стапат во контакт со тие што се со нив. И како и на двете мобилните им се исклучени ова некако ми е чудно, не ми изгледа дека се изгубени, не сакам да мислам на најлошото, се надевам ќе ги пронајдат живи и здрави.
Уште ли ги нема децата? Господе те молам чувај ги. Сега два пати на вестите кажаа и на почеток и кога ги одјавуваа вестите. Аман каде би можеле да одат зошто ја напуштиле групата?
И јас мислам дека да биле изгубени ќе најделе некој телефон или друг начин,сепак не се ни толку мали за да не знаат да реагираат,пак се две,не е само едно па да го фанало паника…се надевам ќе ги најдат живи и здрави,душички,едно по друго ни дојде се ова,има ли крај веќе..
Е ајде де..греота за родителите,господ да им дава сала.Не знам зошто воопшто залутале на страна,телефонираат на снимката плус
Не се сигурно изгубени да биле лесно ќе најделе начин да се вратат таму кај што им се автобусите паркирани или од некаде ќе се јавиле, лесно е сега тоа во некој кафич или било каде ќе побарале мобилен, а и две се не е едно девојче само.
Да,па и веќе скоро полноќ уште ни трага ни гласме плаши крајот на оваа ситуација,Скопје е многу прометен град,доста поголем,многу жители,душички мили каде и да се сигурно се исплашени