Otvori na fb na fokus za presudata na ilikj i citaj komentari, da ti se zgadi i drzava i zivot... Kako bese slozni brakja, kukja gradat. Nie ocite ke si gi iskopame megu sebe. Za smilkovsko oni vikaat, politicarite se krivi, za ilikj pisal nekoj nas politicarite se krivi, a ovie mu vratile mislis nie slepi sme pa kje ne lazete so politicarite... Na kraj i popametni od nas ke iskocat.
I ja taka procitav u fokus, nego cisto da ti odg za kogo zbori D bese osuden za ubistvo so umisla mn povekje kje dobiese.
Tvoe mislenje okolu istoto? Sto ke bese poarno? Jas mislam deka mnogu dobi, do kaj 2-3 god max mislev ke mu dadat, pa ke se izvlece za brzo. Iskreno zal mi e za deckoto.
Секое обрнување на внимание на однесувањето и пишувањето на Вишка и другите албански националисти не оттргнува од фокусот и од трнливиот пат кој како народ полн со кодоши,провокатори и самоуништувачки нагони мора да го изодиме до крај. Вишка е платеник,инфлуенсер платеник да поттикнува повеќе албанско население да дига рака над нас и да креираат меѓуетничка криза. Сето албанско население не ги подржува овие провокации кон нас-православните затоа што знаат во случај на тензии кои би ескалирале во нермири и напади профит има само криминогената албанска банда која не знае друг начин на заработка на пари освен со убиства,трговија со оружје и бело робје,закани итн. Не им давајте слава на слабаците. Празникот траел и ќе трае за многу години. Додека сме живи не има празникот и вистината за се нема да ги снема.
Еве и да не е тоа..пак е многу според мене.Ама тоа е кога Албанците во државава имаат врски сегде буквално.Дали полиција дали суд.Ексик
А ослободителна да не требаше да му дадат? Мислам дека 4-20 е казна за делото, така да 6 воопшто не е многу. По 3-4 години ќе го пуштат на условно... И ете...
Ко што реков мислев 2-3 ќе добие. Мене ако ме прашаш јас и на таткото на малиот подеднакво иста казна би му дала.
Многу било, малку било, ај прво прочитајте го кривичниот законик па тогаш давајте мислења. Си добија сите што си заслужија.
Мислам дека случајот со Алмир, се е пресудено, и сите докази се земени во обзир како што треба. Се е професионално. Инаку, такви како Вишка ако слушаме далеку ќе стигнеме. Отров е. Тој не треба веќе на тв да го викнат, тој човек во друга држава ќе го протераа досега со такво однесување. Одвратен. Тој ли правда ќе дели? Не му чинеше оваа па и онаа власт. Инаку што не бара правда за убиените од Смилковско, за детето од Ѓорче, за сите деца Македонци кои се тепани од групи агресивни шиптари. Епа не, така им oдговара, ни прават етничко чистење, не тепаат како стоки па и се бунат. Се додека им се извинуваме по фб, како тие Македонки таму, ќе јадеме ќотеци, наши деца и внуци од нив мајчино млеко ќе повраќаат. Вишка може во Хелсиншки да се пријави за тоа видео со религијата, не знам што му е.