Треба само да се изрекуваат построги казни а не да поминуваат неказнети прекршителите и убијците што возат. И адвокатите и судиите што ги пуштаат овие возачи на слобода за пари истото нив да ги снајде, просто кажано да летаат на хауба од истите.
И после строго било за возачки полагање ... Не бе овие вакви и без возачки цепаат ,колку само има и малолетници шо возат по Скопје. Страшно ,до пред оваа снимка ми беше страв зад волан да седнам ,сега и пешки згрозена се осеќам.
Ај малолетнициве, ама од браќата особено од по околниве села цело време возат без возачка. После тоа ќе им текне дека им треба да полагаат, а возат така со години и никој ништо не им може.
И јас тоа барам ама не можам да најдам.. греота млад човрк 1 месечно бебе остави и млада жена.. трагедија.
За дечкото кај Сити мол што го згази девојчето на пешачки ова време и матичен број му знаевме и фамилијарна историја, сега за овој со странските табли ништо. А ова е далеку подрзок прекршок иако исходот е смрт, ова е буквално од курчење дојдено до сообраќајката. @nena2010 @gjoker4e во болница до тешки телесни мислам дека се и двајцата возачи, така како да прочитав, може затоа немаат излезено Мвр за притвор да кажат.
Друго е мислам посреди со оглед на тоа каде е случена несреќата ама ајде. Дечково нeма ништо да го врати. Го видов видеото како го покоси..
Во Скопје сеуште и колите и пешаците поминуваат на црвено. Јасно е се. Лекција никој не научил. Пак невини ќе страдаат.
Срамота и после ке се подобрувале за граѓаните да се здобиеле со верба во судовите.Која црна верба ќе ја имаат граѓаните во вас.Срамно и жалосно згаснаа два животи тешко на тоа семејство
Сега пред малце на бензиска пред нас мерцедес нов шоферов не повеќе од 15 години...маж ми вика мислев детево го чека родителот па седнал напред кога он тргна. Овде кај мене уште на 10 години коли, трактори, багери комбајни возат. Летаат како мислиш на автопат се со страв излегувам и одам до делот кај тротоарот.
Дечкото возел со над 100 во населено место каде што ограничување е 30 или 40, избегал и се криел за да не можат да утврдат дали бил пијан или не.. Имал не знам колку казни за брзо возење, возење во пијана состојба, и возачката не му била одземена згора на се.. Не застанал и не пружил помош, не викнал помош, ова ако не е убиство со умисла, тогаш што е? Уште една две години да му скратат за добро однесување, дечкото за 5 години од сега ќе си искочи од затвор и ќе си живее како ништо да не било.. Аргументот е дека бил млад и требало да основа семејство, немало да може ако лежи 18 години, зини земјо голтни ме..
Срамно и жално, млад бил затоа немало да лежи, а девојчето не беше младо, што нема да има ни фамилија, ни деца, ни школо ни живот, тоа не се важи. Остај што возел брзо, избегал, пијан бил, ова апла убиство без намера беше, ама кај нас тоа не важи. Срамота!
Жалосно и после ќе искачаат по телевизии ќе се залагале они граѓаните да имале поголема верба во судството.Морееееее.Катасртофа големата катасртофа
Па затоа никој не се потресува кога ќе напраи беља зошо знаат дека 5-6 год ќе полежи може и не и ќе ск иде