1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.528
    Не, не прочитав нигде, само дека е уапсен 45 годишен осомничен за убиството, најверојатно се познавале

На нина122 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.546
    Наводно бил во лична врска со неа. Имам претчувство дека нејзиниот партнер е поврзан со ова.

4. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    4.677
    Исто и јас, мислам.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    11.528
    Да, еве сега читам, имаат девојче заедно, страшно

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.249
    Допаѓања:
    19.543
    Починала родилка во Куманово
    https://kanal5.com.mk/pochina-rodil...tno-preneseno-vo-skopska-ginekologija/a661468
    Женава кога ја примиле имала пукнат водењак, ама слаби контракции па цел ден и више чекале да добие ПОЈАКИ контракции.
    Немам појма ама нели пукнат водењак значи дека бебето мора што побрзо да се вади?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    20.359
    Треба побрзо да се извади. Ама на сестрите и докторите тамо толко им сече.
    Мене дома ме пуштија со пукнат водењак, кога бев бремена со првото. Седев дома 1 ден, вода течеше од мене и утредента отидов кај гинекологот, он кога ме виде, спобудале човекот, незнаеше како попрво да ги испцуе тие шо ги пораѓаат жените.
    И така си фатив врски, и одма во друг град породување. И там поминав пеколно.

Само еден збор ќе кажам, катастрофа. Сите учени недоучени. Безобразни. Тоа не е одење да се породиш, тоа е одење во касапница.

На sunshinebabe, Amelia, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    893
    Haos strašno so se slučuva vo ovaa naša državička, da počine mlada žena na poroduvanje vo BOLNICA ne znam so da kažam. Ili onie decata od Aerodrom 140 deca dobile trovanje so hrana vo školoto i nikoj ne odgovara...

На Mumoftwo30, hermosa, _beautyy_ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.730
    Допаѓања:
    33.465
    Се следи на цтг контракции и срце на бебе ако е бебето е добро и плодовата вода била во ред се чека да се отвори мајката максимум 24ч.

Многу ме потресе ова со родилката.Имам чуство како секој месец да умира по една родилка:(.Голема трагедија нека почива во мир:(,а бебечето да биде живо и здраво.

На _beautyy_, eliesaab, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Да почине родилка во 21 век, 2024 година, затоа што чекале да се породи природно, наместо веднаш да направат царски рез, плус жената била дијабетичар, ова е срамота, кој знае колку време жената се мачела и не можела да се породи природно а овие ја малтретирале само за природно да биде.. Само она си знае што се претрпела, нека и е светол патот кон бесконечноста, тешко на нас што остануваме да живееме во оваа држава со вакви лекари, особено на нас жените..

На christinnn, sunshinebabe, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    41.159
    И мене ме чекаа во странство да се породам природно со пукнат водењак, пратат на цтг и ако е во ред се тогаш чекаат…и јас не поминав добро и на крај фатив сепса ама ме породија одма со итен царски, и да бев тука веројатно и јас ќе умрев. Фала му на Господ што сум тука.

Не е проблемот пукнатиот водењак туку тоа што веројатно не знаеле што да прават за да ја спасат.

Жално многу, не можам и не ни сака. да знам како е да земеш дете дома без мајка…мислам дека поголема трагедија нема.
    Лесна и земја, на бебето нека му е долг животот, на блиските, нека им дава Господ сила.

А одговорните се надевам дека ќе платат.

На sunshinebabe, Bebce1, sino.o.oka и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.715
    Не им дала пари очигледно тоа е работата.. па ја оставиле да се мачи да се породи природно наместо да ја породат царски.:@
    Прочитате ги кометарите на кумановските портали и ќе ви стане јасно за каква болница и одделение станува збор..
    Бтв од толку доктори што има/нема, на пат се да го изгубат и статусот на болница. Ова самиот го изјави новиот директор..

На Gosh, gjoker4e, _beautyy_ и 4 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.057
    Не мора да значи дека одма треба да се породе. Мене ми пукна сабајле во 6, а се породив вечерта во 7 природно, ама прво антибиотик ме боцнаа.

На Mumoftwo30, SummerGirl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Баш со жени го зборевме случајот. Е сега, една докторка кажаа си барала мито, 500 евра, тоест одамна се зборува дека бараат мито, ако сакаш да те гледаат, ако не, дреми по ходници, рикај, никој не те гледа. Друго, жена ми кажа дека кога таа раѓала, со неа била и родилка Србинка, мажена во Куманово, и таа како туѓ државјанин, немала здравствено, па и барале 170.000 денари? Зарем е можно толку многу? Ајде и да не е таа сумата, нека се и 70.000 денари, абе тоа е таму мачилиште, не вредат ни за 100 грама кафе. Говеда. Тоа е менталитетот на овој демек „чесен народ“, само ако се во позиција да зависиш од нив, монструми се, ако не им дадеш пари, не те гледаат и крај. Другарка се породи во странство, само 100 евра платила. Ниту е државјанин, ниту јазик знае, а мажена со странец. Кај нив платите 2.000 евра, и земале 100 евра за породување. Овде работа нема, минималец 22.500, болниците штали и ќе бара астрономска сума за породување на странкиња од Србија? Абе нека се гонат.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    20.359
    Никаде не се жените безбедни. Значи ако немаш некој да ти помогне, или ќе се плашиш цел живот или ќе треба да го убиеш.
    Screenshot_20240930-195000_Facebook.jpg

На CameliaMiller, Gosh, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.004
    Допаѓања:
    110.367
    Кај родилката маката е друга. Срцето и престанало велат. Не ќе да е до водењакот и чекањето.

Греота. Нема по тажно нешто :(

На Antebellum и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.778
    Допаѓања:
    12.307
    Taa во Кратово што изврши двојно убиство, била врзувана и тепана, така? И спиела надвор по улици. Ја тепале свекор и сопруг. Често во црна хроника има дека жена добила ќотек од свекор, девер, итн. Добро, тие мажи, а не се малку, што се поарни од исламистите од ИСИС? Па само Талибанците така тепаат жени. Отвори црна хроника и ќе видиш во кој век живее народот и колку е нецивилизиран. И често има случаи на силување. Денеска имаше дека дедо од 82 години вознемирувал малолетници.

На Amelia, Gosh, MandyLane и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.715
    не ги слушајте што зборуваат, сега ќе речат и дијабетис, и сешто само за да се исперат. Но, на сите во Куманово им е јасно дека грешката е нивна.
    Тоа таму е мачилиште, буквално си оставен сам на себе ако не дадеш мито или немаш некој твој да те гледа..
    Незнам како да ви објаснам, да не ставам скринови од голготите на жените таму ама животните на ветеринар имаат подобар третман.
    Инаку бебето е критично на респиратор.;(
    Тие не заслужуваат доктори да се наречат!:@:@
    Срцето и откажало од исцрпеноста и слилните болки.
    Кај ќе им оди душата бе

На Amelia, Antebellum, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    3.028
    Леле каков хорор. Во државава најголема грешка ти е трудна да останеш, не знаеш што те чека и дали ќе преживееш. Немам зборови

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.661
    Отворав некое време на форумов да видам да не има информација за загинатите доктори од Прилеп ама ништо не сте спомнале, во никоја тема. Најпосле видов од Плодност објава. Многу, многу жално, што ти е живот...

На Mumoftwo30 и SummerGirl им се допаѓа ова.