Ужасно... патот Прилеп - Битола се вози ужасно, пред неколку дена со мм возевме, на два три пати имавме ризични ситуации со коли кои непрописно претекнуваат, се пикаат пред тебе, зад тебе. Дури на мажот ми му реков, во тоцку километри 3-4 пати ќе загиневме, само да стигниме дома здрави и живи оти ова е за никаде. Лесна им земја, не знам шо да речам, стварно е жално.
Мене по 35 саати со пукнат водењак ме породија со итен царски. Без пари и без пријатели секако дека на живот или смрт бев оставена. На крај веќе не знам ни што се случуваше освен дека одеднаш ме однесоа на итен и ми рекоа ништо да не прашувам. Среќа е што сме живи накратко!
Јас најискрено многу се потресов заради докториве, биле многу почитувани. Башка кај што немаме доктори, па и оваа трагедија... Многу жално! Прво се потресов кога кажаа дека тричлено семејство со бебе... и новинариве наши не се нормални..
Остај патот, ова наводно судар со камион кој возел во спротивен правец. Овој ако е жив директ за убиство да одговара. Оти преку долнава од смешни казни за вакви сообраќајки
Па тоа велам де... на патот Прилеп - Битола се вози ужасно... возачите претицуваат кај што не треба, забегуваат во друга лента... претицуваат наеднаш по 2-3 шлепери... страшно е. Затоа толку собраќајки има. И ти да пазиш, психопатите не пазат... и ете вака на душа ќе те земат. Мора да има полиција цело време таму.
Прилеп-Битола и Штип-Кочани…. 10 икони света вода, 10 очи отворени и Господ напомош. За нас само ко Скопје-Гостивар. Дупка до дупка. Да не моеш поише од 100ка
И Виница - Берово е смрт за возење. Исто и Маврово - Дебар. Али и лош пат да е, у смисла кривини остри и угорници, ако возиш пажливо нема нишо да се деси
Znaci mora dq se pazi. I ako vise ticas ke ticas koa ke imas iskustvo i ke go znaes patot ko ocite tvoi. Ne taka na slepo ne so kurcenje, ne moze toa taka. Gleam i Sk-Ohrid. Cel pat krivini, decista ko mene ticaat, se silat. Decko, ima nekoj so go vozi toj pat kolku so nie iame godinj.
Во случајов треба да значи дека камионот кола тркал?? Ете и тоа малку што го имаме како го чуваме. @Feminka22 Скопје- Тетово подобар автопат немам видено може и 200 да се вози, а Тетово- Гостивар не можам да се сетам дупки дека има..
Нека почиваат во мир, трагедија. Битола Прилеп толку непрегледен пат али се вози пребрзо и не се почитува ниту ограничување ниту полна линија
Да, Никола... Тиквари од точка.мк, објавија дека загинале двајца, брачен пар. И тоа со име и презиме, Наташа ја умреа. Дно со непроверени и лажни информации, трчање само да се пише нешто. Утре прогласен ден на жалост во Прилеп...
Не е возачка за секој, а некој се буни кога го бутаат повеќе пати на полагање. Потребни се потешки казни. Докторите нека почиваат во мир.
Сега на вести на Телма прикажуваа за случката. Причини.... неприлагодена брзина на патот и претекнување. Претекнувал шоферот на автомобилот. Имало и сведоци Нека почиваат во мир. Нас летово една будала ќе не собереше со кола. Го претекнуваше комбето кое идеше од спротивната насока.