Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    643
    Овде „ништо не ти е“ дур не умриш. И после пак не е нивна грешка, секако.

На Antebellum, LiquidLuna, Tanjamm и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Многу лош филм.

На Antebellum, SummerGirl и Musicallinmylife им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592
    За децава што ни умираат од неспособен кадар ќе има ли некој ден на жалост или тоа колатерална штета е, животот само со титула ти вреди?

Место да викаат полиција тие месарите и лешинарите, нека пишат и сеа некое ромаче на Фејсбук за лајкови, како сме изгубиле бебе со цел живот пред него...

Тоа све треба да се ликвидира на плоштад, со пренос у живо, после кој е писмен и не е психопат нека продолжи на студии, другите нека идат овци нека чуваат или касапи да работат.

На fana, Mumoftwo30, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Ја не знам брат како им се седи на луѓево дома??
    Дали ја сум толку одлепена. Да рече некој протест искачам одма. Све по список би им ебавала. Све од живо до мртво. Ова ги премина СИТЕ граници. За ЕДНО нешто некој нема сносено одговорност. Не знам од коа знам за себе колку фамилии се зацрнети.
    У Гевгелија, Веапоска, Модуларната, Кољо, Саздо, Смиљковско, у Битола шо почина девојче. И сите само го потат овде и на Фејсбук. На НИЕДЕН од нив не им треба ташпање по грб и марамици за солзи, им треба ПОДДРШКА за ПРАВДА. мнооогу многу е све исполитизирано и со врски. Гарантирам дека пола држава лиже гз на некој од гомнарине, и свесни се дека се гомна, и пак се лижат. Место да кренат глава да искочиме на улица и да бараме све тоа у затвор да иде
    Племето нивно профитерско

На fana, LiquidLuna, RainbowButterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    500
    Лош филм ама сами си се чистат.
    Никогаш во нивни престрелки не настрадал некој друг, идат директно на мета и тоа е тоа.

На Mumoftwo30, Antebellum и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Услуга. Ќути си

На Gosh и Amelia. им се допаѓа ова.
  7. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    500
    Баш услуга. Затоа и така оставаат да тера.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.900
    Допаѓања:
    123.259
    Таравари е согласен дека мора да има одговорност за смртта на бебето.
    Е, дали ќе има, ќе видиме...

На SummerGirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.249
    Допаѓања:
    19.542
    Таравари делува само кога постои неправда на етничка основа. Оти тоа им е целта, да бидат жртви како народ, не оти имаме усрано здравство.

На Sielo❤️, christinnn, H.VAGA и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    2.842
    Па да има за сите инволвирани, како може дете мало со пневмонија каде што му е влошена состојбата да вратат дома, греота и возрасен да е ама дете, мене многу ме вознемири случајов шо се плашам за иднината на детето. Во болница мора да се оди кога треба но како да го носиме, еднаш се случи да не му работи лабораторијата во болницата во градов јас тука немам каде да го однесам, ни приватно нема за викенд.Ужасно е и подобро да не се оди. Немаме кадар.

На 1209, SummerGirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
  12. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.103
    На nextredstyle, SummerGirl, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    2.216
    За девојчето што почина имаше протести, кумот ги организира и пак ништо. Нејзините дури си заминаа од државава, е затоа бега народов најмногу оти нема подеднаква правда и ред за сите. За привилегираните посебни закони и правила важат, ќе го крка ситната боранија или тие многу што рипаат за сенешто. А треба бе да се рипа брат за се, ова граѓанскиов активизам ни е тиња, 0 ниво на проактивност.
    Леле жици ми се споија:swear:
    Сум била во паркот и воопшто Барселона е преубава како град и народот е топол и гостопримлив, ама ова мигрантиве и таму ус*аа се како по Германиите. Страхота, тиха језа да те фати од нив. Кој знае што му бил филмот, им сметале туристи. Абре такви туристички места од нив печалат и билдаат економија, а овој мрсулково дете ќе мава, па и родителите меки. Јас да бев титттт, дете ќе ми дира некоја кретеноидна мигрантска багра. Ужас уште сум шокирана од ова што објави.

На 1209, SummerGirl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    2.216
    Исто, се препотресов, затоа ставив тиииит абе не не го можам ова ваквово па на бебе бе. Велам јас родителиве алал вера што задржале самоконтрола на ниво.

На TammiB5 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Не треба да ги прибираат

На ForeverME и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    2.216
    Поделени ми се мислењата на оваа тема, затоа не ти лајкувам. Мене најмногу ми е жал за жените и децата мигранти, угнетувани од кај идат, по пат исто. За нив треба се што им е неопходно за живот, плус види ја поголемата слика ако не им помогнеш можат да рашират зарази и на твоето население.
    Јас сум да им се дозволи транзит или за краток престој додека се да им се понудат соодветни услови за живот, ама како и да гледаш некаде раселени трајно ќе заседнат и дел од нив оваа багра ќе си ги покажат роговите:devil:.
    Ама на бебе бе, не ми е нормално мајке ми. Сепак кога ќе читнам и во темине како децата читај и тодлери си ги тепаат и плескаат сопствените родители немам зборови. Море имам ама ај :swear:.
    Како и да е колку треба да си не знам веќе кои зборови да ги искористам да доловам, колку треба да си:fubar: да покажуваш сила на послаб од тебе пред се, а на бебе ух жициве пак спој:@.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    За никој не ми е жал. Тоа шо им се властите пореметени, а им ќутат е нивен проблем. Ко ние со нашите

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    2.216
    А како тогаш се згрозуваш и ти е жал за натепаново бебе?:^)
    Мене ми е за жените и децата, не сум до таму дојдена да си гледам само за сопствен газ и да не ми чуе за глобалниве случувања и владенија во поедини држави, а можеби треба да ми е гајле.
    Ајде можеби во некој нареден живот, ама теми за жени и деца во овој ми се најгорливи.

Затоа и мразам милитаризам, насилства и војни и секогаш размислувам како како колектив или индивидуи на ваквите лица да се помогне? Ама изгледа никако, арно викаш ти за наши деца искпокасапија, дотепаа ретко кој излага на протест, на вилици и тастатура сите јаки, не па за мигрантски деца.
    Што отварам се споделено кога никому не му е гајле за било какви туѓи деца, жени, жители итн.
    Жално колку граѓанскиот активизам ни е 0, делумно и заради незаинтересираност или несензибилизираност за вакви горливи теми, за туѓи, а камо ли за наши деца.
    Страшно и за народите и властите и таму и ваму.

19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    7.585
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014