И јас со задоволство би им мавала јаки шамари, ама нема да ми дозволат. Ако пипкаат ништо, ако ги тепаш, ќе те гонат.
Партнерот ја има убиено и отишол сам да се пријави во полиција и он им кажал каде е телото. Идиот. Не знам што се случува ама се повеќе и повеќе психопати се појавуваат. За ова ништо не кажаа, а е толку болен чин што немам зборови.
И јас дојдов тоа да го споделам, за убиството во Штип. Секој ден, ама секој ден има истепана жена од сопруг, бивши партнер итн. Просто во Македонија на жените не им се исплати да имаат партнери, кое племе, штом ќе го остави, ја тепа, убива. Ај дајте за утеха некој пост дека некаде на Запад имало искривени вредности? Па ова што е? Секој втор маж во Македонија е алкохоличар, насилник и психо. Никој на убиството не обрна внимание, поради несреќата во Нови Сад.
Читам сега дека жената од Штип е Македонка, а убиецот Ром, Фазил Зејнелов. Таткото сега кажа дека убиецот претходно одел во затвор, па жената му простила. Па кажаа и дека имаат дете. Со Ром деликвент, бивши затвореник? Жените треба да не пуштаат секого во личен простор, нема потреба со секого и да на кафе да се оди, да се разговара на улица, не па врска, брак, дете. И друга жена вчера пријавила дека бившиот партнер со автомобил ја удрил. Таа преживеала, имала среќа. Муабетите дека сме нација што има некакви семејни вредности, дека сме некои традиционални, чесни е обична пропаганда, а реалноста е сосема друга, неверства, манипулации, насилство, морални руини. Па и Танкица ја уби Ром. На што личи бе тоа плеткање со мажи Роми бе? Да е некој Европјанин, некој господа, да разберам, ова е дно дна.
Шо кога е ром ма Тање? Глеаш дека цела држава мажи ни е споулавена. И македонци и роми и албанци сите си ги тепаат, убиваат, силуваат жените и никој ништо не прави. Гнаси. Нашле село без кучиња и ајде мажи ќе се праат тука, многу јаки, жена да тепаш и убиваш. Да ти ебам законите и пустата Мк. Жени, земете си нож во себе, секогаш носете го. Подобро он во гроб отколку вие, оти никој нема да дојде да ве спаси. Никој.
А овој како ја убил? Не беше кажано? Ја заклал или ? Самопочит, еј самопочит. Нема да се вртиш по некоја глуперда што нема ни работа, ни кров над глава, ни памет во глава, па згора на тоа и затвореник бил. За него затворот е како награда, гратис леб даваат таму. Те избрка ли еднаш, нема враќање назад, кој и да е. Сега тука кај мене си дојде една јадна, роди дете на 40 години(втор брак и на нејзе и на него), сега има преку 50 и дете некаде 12 години, пијандурата ја тепал, бегала неколку пати и се враќала. Абе на јавен простор сум го гледала, не се трпи човекот, се расправа со сите за ништо, а не па дома со таков. Јадно дете, јадни деца вакви има илјадници во државата.
Не, не, овде не се работи за “искривена западна вредност”, него за чисто традиционална вредност. Е, тоа е тоа традиционално балканско уредување, шо многу често се величи меѓу народот и најчесто “жртва” испаѓа насилникот, без разлика дали тоа е маж или жена. Секогаш се бараат разно-разни изговори за тоа зошто жртвата го “заслужила” ќотекот. Најтрагично е, шо и институциите шо треба да помогнат, го имаат ова традиционално размислување.
И пак обвинување на жртвата. И да ти е најдобронамерен коментарот, пак е ставање вина врз жртвата, а не врз виновникот. Треба да се бираат зборови во вакви ситуации. Инаку и господата Европејци убиваат и малтретираат.
Сега читам од ОЈО, ја викнал да зборуваат, често се среќавале на исто место, ја тепал и задавил. За таквите арно рече @Adidas888 абе само нож, и да не ти приоѓа. Патем се мислам и за тоа двојното убиство од лани, кога зетот ги закла жената и бабата кои патем го ранеле неработникот, дали ако беа остри кон него, не го примиле во станот, дали можеби ќе беа живи? Нема простување, ако читаш детално, тие насилници не се во затвор, оти жртвата простила и оваа жена е позната на социјалното, ама кажала потоа дека односите се подобриле. А на тие децата што остана сираци од двојното убиство кое се случи лани, сега и тетката старател им почина. Жално. Да работеле институциите немало до тука да дојде и на крај епилогот е еден во гроб, друг во затвор, децата во домови на товар на државата. @Waverly Raven ми се повраќа од лажното пропагирање дека ние сме некој и нешто, па ние ќе зборуваме за семејни вредности. Ние сме колективно за психијатрија, едноставно е навреда ние некому да пропагираме било што, немаме ништо, ич ништо. Имаме пијаници, насилници, психопати, неработници за извоз. Крајно неквалитетен народ, со дискутабилен начин на живот, тоест правиме се што нормален свет не прави.
Eве кај е грешката!!!! Zdravo Trpev nasilstvo godini, psihicko fizicko sekakvo ajde za decata,ajde ke se smeni noo.... Nikogas ne se smeni Какви деца, какво мењање бе? У кој филм живеете? Знаете ли дека ако не сте ДОБРО психички и физички, прво вашите деца ќе сфатат, второ ЛОШО ВЛИЈАЕТЕ ЗА НИВ. Ако ти не знаеш сам да си помогнеш, као ќе си тука за децата?? Како? Ако еден ден добиеш хематом на глава, и излив на мозокот, како ќе им бидеш мајка на децата? Шо е со вас бе? Како може вака да се залажувате? NAjmaloto ne mi dozvoluvaat da go gledam cujam voopsto vo megjuvreme imam po 500 poraki vo denot so zakani i go koristi toa deka majka mi ne e dobra deka jas sum rasipana nesposobna majka i deka ke me unisti na sekoe pole jas nemam nikoj osven majka Шо очекувате од вакви?
Немој со такви коментари, жени шо знаат колку вредат и шо имаат подршка одма си заминуваат. Жената е на голема мака....
Епа тоа е нејзин проблем. И ќе стане на децата. Знаете шо праат кавги и тепачки на децата? Ако ме тепа, ради децата и СИ ОДАМ. За да сум здрава и нормална мајка за моите деца, не да чекам коа следно ќе ме расчука