Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Да не го жртвувале детето? Мене тоа прво ми текна?
    Шо мајка бара 13 год дете у ,,верски објект”- шупа.
    Шупа у пм па лево.

Tanjamm likes this.
  2. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Е сега си контрадикторна, нели детето не е криво и треба да работат службите со него. Зошто би го обесила на плоштад кога не е криво или за своето боли ама за другите деца што претрпеле трауму не боли. Бидејќи не си била лично засегната затоа покажуваше емпатија, но кога би била засегната ете кажуваш порадикални размислувања од сите тука.
    Затоа прво ставете се во кожа и на другите кои страдаат од ова.
    А точно е дека институциите спијат, објаснив погоре зошто спијат. Се е испартизирано и неспособно. И тие гледаат само за себе.

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не сфаќаш дека саркастично беше напишано тоа дека ќе го обесам на плоштад?

Инаку вас ве боли само кога сте лично засегнати, кога е таму далеку не ве ни интересира што и како.

Јас во моите постови не зборувам за емпатија туку како треба да се решава проблемот.

CameliaMiller likes this.
  4. Чанта

Чанта Истакнат член

Истите тие како и што пишав погоре, мижат кога нивното дете невино ќе клоцне/штипне/исмева друго дете, дека тоа нормално им е. Граница демек треба да е да друго дете слечи на друго,или да брише мочки со алишта. Двојни стандарди.

eliesaab and Tanjamm like this.
  5. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Изгледа го избегнуваш одговорот или можеби сега се свести што одговори. Ете можеш да одговориш без сарказам.
    Лично не сум засегната од проблемот, само имам нула толеранција кон насилство бидејќи насилството раѓа насилство.
    @Чанта Моето дете е доволно воспитано за да не е насилно и да не закача другарчиња дури ни со клоцање,штипкање, туркање. Дури и да му се случи несакајќи на поминување да се "турне" знае да застане и да се извини. Но никако несмее ни физички ни психички да малтретира другарче или друго дете. За среќа знае што е другарство.
    Мене како родител ми е недозволиво ниту моето ниту било кое друго дете да се изживува врз друго.

eliesaab, Anyshka, awkey and 3 others like this.
  6. Чанта

Чанта Истакнат член

За тоа и зборувам. И моето дете е такво и едното и другото. И многу родители не сфаќаат дека некои деца се едноставно такви,”понежни” какви што би ги нарекле тие. За мене не е дозволиво ни тоа. И баш ми е жал кога син ми иде дома со кал на чело, или ќе ме праша што е тоа “душбег”. Муабетот ми беше дека пола од сите што го напаѓаат детево(не зборувам само за форумов,ете за мојата околина ќе зборувам) имаат деца што “невино” се чепкаат - “детска работа” и тоа им е ок.

7. awkey

awkey Истакнат член

Прочитав на некој од порталите, станува збор за гушење со плин. Им кажале дека нешто мириса ама тие сепак останале и се задушиле. Двајцата биле оџи, местото служело за проповед и често се собирале. Детето загубило родител и отишло да живее кај другиот или бааб к дедо, не запамтив баш. Нема некој заговор, само голема несреќа

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ама шо бараат, битолчанец, ресенчанец, и 13 год дете, овие скоро 80 год у НЕГОТИНО у т.н верски објект. Кој е тој верски објект? Ние ко христијани знам дека не смееме такви работи да праиме и да се собираме у импровизации. Плус местоно е Богу иза леџа, кал калосан цел пат, и глеам тие таму шо живеат ептен елоквентна маса на луѓе беа...
    многу сус ми е некако

Tanjamm likes this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Никаков одговор не избегнувам, имало слични настани во школото кај што учи син ми и се знае како се решаваат работите. Школото си има служба и они превземаат, а доколку се поголеми инцидентите се вика полиција. Родителите ако не соработуваат, настапува социјалното. И тоа е тоа.
    Во одделение кај син ми има дете со адхд, детево им фрла ташни, ги тепа и слично. Детето е под терапија, редовно со него работат службите, а мајка му виси во школото. Во нормален свет вака се решаваат работите.
    Кај нас се знае знаеш ли кој сум јас.

А да, и за деца деликвенти или деца кај кои е направена проценка дека не може да следат настава во нормални училишта постојат посебни заводи, школи кои не се за деца со посебни потреби туку баш за проблематични деца.

CameliaMiller and Feminka22 like this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

11. awkey

awkey Истакнат член

Местото служело како џамија. Проповедале луѓето оџи биле. Можеби местото нема своја џамија и оџа. Не е ништо страшно и кај нас христијаните има такви пример, попови одат од град во села да проповедаат, или некое мало импровизирано црквиче. Не биди толку теоретичар на заговори стално

едит: еве линкче со веста
    https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...pochinati-velat-zhitelite-na-tsrveni-bregovi/

Last edited: Dec 9, 2024
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

ја теоретичар на заговор?
    ААХАХАХАХАХАХААХХА ова прв пат го слушам.
    Само кажав дека нема логика.
    Прво пошо ете, не личи на верски објект. Ајде немале. Шо мајка бараат ресенчанец и битолчанец у Неготино?

13. awkey

awkey Истакнат член

Отвори го линкот те молам, се пишува, а мислам дека и објаснив

Feminka22 likes this.
  14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Значи тие биле оџи, шетале по цела МК и проповедале, а објектот имал улога на џамија, постоел и се користел за тоа уште одамна.

Feminka22 likes this.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

е фала.
    баш биле фини луѓето..штета шо така завршиле

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Мене ништо не ми е чудно и далечно,мајка ми била малтретирана од таткото и маќеата на сличен начин,тепана,оставана во мало собиче со кревет и давање остатоци од храна...татко и е уште жив и никогаш не сум го видела,секакви луѓе постојат.

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ја видовте ли групата што крши по Капиштец? Кај Скопје е загадено, валкано, нема скоро ништо, па и таа урбана опрема што ја имаат, ја кршат. Племенци. Јака им душа на некои нормални луѓе што со ваквите ќе учат, ќе работат утре или па ќе стапат во брак со таквите.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Tanjamm and nextredstyle like this.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И пак нека каже некој дека зголемување на бројот на смртни случаи не му е сомнителен...