Забранети се ама пак ги продаваат, на Битпазар. Јас искрено не глеам бенефит ниту возбуда од петарди, ни ко мал, ни сега. На мало дете му даваш да си игра со оган, буквално никогаш не се знае каде може да заврши петарда... Ако не па пиштол нека им дадат наредно.
Не знам колку чинат, ама колку и да се евтини, подобро купи едно чоколадо, изеди го, подари го на некој, а не фрлај пари по петарди, не загорозува свое и туѓо здравје. А овој загаден воздух скапо ќе го платиме сите. Сите да засадиме по едно дрво годишно, да користиме јавен превоз или да одиме пеш до каде се може, да сушиме дрва, ако веќе ги користиме, не сирови да ставаме во шпорет, ќе имавме малку почист воздух.
Телата на три женски лица се извадени од возилото кое падна во Вардар. Возилото кое попладнево во 16 часот излета во реката Вардар во близина село Рашче е извлечено, информираа од Центарот за управување со кризи. Како што соопштија од ЦУК, од возилото се извадени телата на три женски лица. Потрагата по четвртото машко лице кое најверојатно од возилото излетало во водите на Вардар продолжува, додаваат од ЦУК.. Добрата вест е дека детето кое било во кола, излетало од колата, и било пронајдено од случајни минувачи, однесено е во болница и е во добра здравствена состојба..
Не, се уште се трага по 4 патник, маж, најверојатно ќе кажат кога ќе заврши истрагата, обдукцијата, итн..
Гледав видео од извлекувањето на четвртиот патник, сите луѓево што го извлекоа беа со крв на рацете, еден само крена раце, као да сакаше да каже леле луѓе што е ова.. Уфф се потресов..
Видеото го има на страната на Канал 5. И јас се потресов кога го гледав. Една од жените возела. А патот е
Реално, вакво видео и не ни треба да се емитува. Баш го фатив кога одеше во позадина, мислите уште ми се кај детено. Ај ќе гледам само позитивно, среќа во газ која ретко се има..
Многу ми е жал што не можела да си го најде мирот додека билла жива. Мислам дека тоа е најважното во животот здравјето и мирот во душата. Оттуѓеноста, алчноста и себичноста се одлики на многу грдото време во кое живееме. Нема утеха за фамилијата. Жалам... 27-годишна девојка трагично загина по пад од зграда во Скопје – Радио Лидер
https://racin.mk/prezemeno/padna-ba...-od-zagreb-preku-kvarner-pa-se-do-dalmaczija/ Читајте си што „работна сила“ им праќаме на Хрватите. Епа мене ми нудеа ако сакам лаптоп, преку посредници, бил донесен од „горе“, од Хрватска, значи го украле таму, а демек работат. Сте чуле Хрвати овдека да ограбуваат или да прават било што примитивно? Јас не. А за ова државата си е крива. Луѓе што во црна хроника ги имаше за измами вредни 1 милион денари, и од пет измами, за една лежеа затвор, испаднаа „неосудувани“, па заминаа да работат во Хрватска. Мито. Корупција. Сега треба да се запнат Хрватите во тие градови, да ни ги набркаат назад сите кои се таму на „црно“, оти никој не е должен да го тероризираат бандити од Македонија. Абе вода во очи овдека немаат, таму оди ќе краде ѓубре едно, нецивилизирано.
https://skopjeinfo.mk/telo-na-pochi..._S-bURqPUCmEyMpGTw_aem_n_PCrw4I1vSSH6tNuZs75Q И мене кога ја видов оваа вест прво на неа ми текна.
Прво ќе треба да ја идентификуваат... Бог да ја прости покојната а на фамилијата сила во тешкиот период.