Може не е за тука настанов, но сметам дека треба да му дадеме важност https://sitel.com.mk/direktorot-i-r...veti-nikole-i-inspektor-vo-dpi-osomnicheni-za На кој начин функционираат универзитетите кај нас?
Девојка од Скопје повикува на внимание: Вчера маж се обиде да ме силува во Центар, во полиција ми кажаа дека има случај посериозен од мојот https://republika.mk/925220 Спин или?
Не реков дека е спин, туку прашав, затоа што не верувам многу на социјалните мрежи и новинарите. За другото се сложувам. Срамно за МВР.
Ама и дали ќе го казнат, зашто било само ОБИД Дали тоа значи дека треба да ме силува да да оформат предмет?! Навистина не ми е јасно !! Ако го лупнам со нешто, можеби и ќе одговарам порд Законот !!
Баш. Можеш да вратиш само во иста мера. Ебате законите. Имаше некој дедо. Му влегле дома и ќе го испоубиеле, се бранел и оп затвор. Не употребил сразмерна сила
А и ако те силува и завршиш на суд има големи шанси ти да бидеш прогласена за виновна, бидејќи си провоцирала т.е сама си го барала Знам за ваков случај Банана држава
појдете од ова. Да му влезеш на некој дома казната е 6000 . Да се степале во јавност е 18 000 ден за нарушување ред и мир.
Полицијата си делува според законот. Откаде да знае полицијата дека девојката не го провоцирала дечкото. Откако бидне работата ако девојката вели дека е силувана тогаш МВР ќе му поднесе кривична пријава за силување.
Да бе.. Од кога провокација е дозвола за силување Ацко? Може да шетам гола сред Берово ама ако некој ме допре може без алатче да остане.. Или пак да си умре..од мака Ќе шетам од ќејф не за да ме силува некоја будала
Друже, ќе сакаш малку повеќе да го објасниш делот околу „провоцирањето“? Не за другарка, туку баш за себе прашувам, да не случајно утре се доведам во ситуација да ми кажат надлежните дека сама сум го барала. Зошто еве, јас не знам што треба жртва на напад или силување да направи за да го „испровоцира“ тоа што и се случило.
Абе во оваа држава секој си прави како сака. И да има закон не се почитува односно не се спроведува во пракса. Јас овие манијациве на плоштад би ги обесил.