Ко ќе речам јас сите се поврзани ,нема кај нив вмро ,сдс си играат со нас ко со кукли. Не ,,нашите " биле друго е... море мрш. Јас би отишла во сабота пред врата кај оваа судиката шо го ослободила ама не знаела дека пијан ќе вози. А без возачка знаела дека (ќе) е или и тоа не знаела ?
Некако изјавата на таткото многу воздржана. Знам дека сигурно се под 100 седативи и не се рационални, ама ми звучеше како да се огради од протестите. Баш тие треба да се први редови на оваа борба, да бараат правда за своето дете, да не оставаат да се заташка. Ова е како да остава на народот ако сака да се бори, притоа да не се меша случајот со политика. Зошто одма размислува на политика, на денот на погреб на свое чедо
Тие моментално не знаат каде се наоѓаат уште не се свести што им се случува.Сигурно понатаму ако продолжат протестите и ако убиецот е уште на слобода,ќе бараат правда. На сета болка па уште ги снимаат тие новинарите,мајката едвај стои тие изјави им бараат,не дозволуваат да се свестаат некој ден,веднаш изјава,мислам...
А, што да помислиш во оваа наша држава!? Дека нема да искористат политички лешинари да добијат некои поени!!!? Ај, се кладиме дека ќе искористат!!! Ни прв пат, ни последен
Секој различно реагира. Луѓето се во ШОК!! ШОК! Не осудувајте луѓе кога не сте им во кожа.. @An-na охо одма ќе се избацат сега и ВМРО и СДС.. лешинари. Иати гомна се сите.
Покрај таа трагедија и шок што им се случи како очекуваш да се рационални?? Дали си сведна кој шок и каква голема несреќа е тоа за нив животот им уништен !! Не е во ред такви коментари , да не си им во кожа само они си знаат како им е.
Луѓето се во шок но правилно кажаа, не треба гневот за Фросина да го искористат партиите. Тоа кај нас се случуваше и со Мартин и со Тамара, а еве денес шарените беа во прв ред пак. Ова треба да е спонтано и граѓански.
Кога го прочитав тоа ми се приповраќа. Као океј паднат сум психички нема да излезам да се журкам и да убијам уште некој. Со самото тоа шо се дрзнува да дава вакви изјави јасно е дека нема ни трошка епатија. Родителите на Фросина нема никогаш да ја добијат правдата во оваа вукојебина за жал. Кај племиња кај шо нема судство барем има други закони "око за око,заб за заб". Дебилчето си има скап адвокат, ќе биде 1 год во затвор макс и ќе си продолжи понатака со животот. И не, неговата фамилија не е уништена. Тие свесно го поддржуваат синот и го вадат од сите каши со пари и поткуп. И претходно удрил жена и имал други прекршоци. Ако видиш дека син ти е дегенерик и нема поправка можеш да го избркаш од дома и да се откажиш од него во весник. Се надевам дека ќе ги стигне Божјата казна или кармата шо и да е.
И да има построги казни, ако и понатаму се решаваат вакви проблеми со Ало началниче, тогаш ништо не праиме. Коренот на создавање на ваквите убијци е од една страна е начинот на воспитување на децата, а од друга страна се корумпираните моќници.
https://www.change.org/p/петиција-за-доживотна-казна-затвор-за-васил-јованов/exp/v2/cl_/cl_sharecopy_490402351_en-US/9/712843514?recruiter=712843514&recruited_by_id=bf8429f0-2a66-11e7-9636-d52bfaf561b7&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_initial&utm_medium=copylink&utm_content=cl_sharecopy_490402351_en-US:9 Петиција за доживотен затвор за Васил...
Јас лично познавам човек што поради пребрза вожња предизвика сообраќајка во која загина неговата сопатничка, и поради тоа:" Ало Началниче", тој не одговараше ништо, мајка и на несреќно загинатата беше и на ТВ излегуваше бараше правда и џабе. Тој нема гајле се женеше сега по втор пат...
Ние имаме страшно многу дупки во системов, толку многу што веќе не знам дали имаме систем. Да се вратат Алфите на улица и да се вратат казнените книшки. За секој поен одредена казна, на крај преполагање, одземање на возачка и други мерки. Промена на закони да не може деца под 18 години да возат, а притоа да нема предвидено казни за сторени кривични дела, та нели биле млади и не знаеме во која група да ги сместиме и ајде нека одат малку на советување. Ова е страшен хаос! Родителите на децава ќе мора да почне да се казнуваат, мора да се почне од дома.
И јас слушнав дека детево е психички уништено, лежело и на психијатрија со суицидални мисли..и не може ова со тоа дело да се рамни. Не секоја сообраќајна несреќа е иста.