Poradi takvi razmisluvanja drzavata ni tone i ni se prazni. Znam slucai sto nastradale lugje nisto ne se napravilo zatoa sto familiite ne im bile jaki. Odvratno.
Побарај го татко и по име ќе ти излезе. Тодор Кулаков. @JuLleE тоа е реалноста.. како она детенцено Петар. Кој се крена да се најде.. кутро дете уште ми е во памет. Да беше на некој.. се живо ќе се кренеше ќе имаше епилог. Вака.. никој не се занима. Затоа и не одам по протести организирани само кога битни луѓе се во мака.. зашто немаше за другите.
Изгуглав... Газда на Јадран Неготино и вмешан во настаните од 27ми април. Океј сега ми е јасно. Жално за загубата ама да беа обични луѓе немаше да биде ваков притисокот.
Па тоа велам де. Трагедија е, жално е. Никој не заслужува вакво нешто, ама дека ќе беше вака притисок.. јок.
Запрашајте се вие што искочивте на протестот - искочивте поради што ги познававте нејзините родители или поради што барате одговорност и решение за да се престане да се убива по Партизанска?? Дајте луѓе осет малку, зошто судите веднаш по тоа дали се богати или сиромави… протестите беа од тоа што на народот му е веќе доста од корупција, доста од прекршоци, доста од мамини синчиња… Никој не искочи зошто бабата или таткото на Фросина имал пари.. И не зборете “ Ааа се дигна фама бидејќи се некој и нешто” - НЕ! Се дигна фама бидејќи овој случај ја прели чашата!! Не дај боже и друг да беше на Фросина местото ќе беше исто!
Не им беше пред нос. Не им беше на скопјани на улицата кај што одат секој ден. Не им е гајле за на планината дете. Не одат таму. Стравот е кога е блиску. И сфаќаш колку е се себичност.
Од дома никогаш ништо нема да се реши. Ама немојте да бидете во први редови и да зборите како ништо во МК не се менува, кога вие сте тие што кога се бара промена си лежите во кревет. Не знам како сте толку непромислени. Не дај боже да беше ваше дете, дали ќе баравте поддршка од народот или ќе си седевте дома… срамота
Од тоа што го видов на весто од говорот на таткото на Фросина, мислам дека не кажа ништо позначајно за институциите и судовите. Го пофали Пандов, кој не е за фалење, бидејќи тој лично е одговорен за продажба на телефони во затворите. Најверојатно таткото е политички определен (за владеачката партија) и не сакаше да спомне дека проблемот е до институциите и прабосудниот систем. Може и спомнал, да не грешам душа, ама на тв не покажаа. Најмалиот проблем е судијката.
Jas ne odam od licni pricini, imav smrten sucaj i uste sum potresena, iako pominaa godini. A i da nemav, iskreno nemase da odam bas i od pricini sto i drugi zaginaa, a nemase olku bunenje. Tuku tatko i na devojkata e vmrovec i zatoa zapocna vakva buka. Neli? Partiska drzava.
Јас лично бев на протестот на Викторија. И сум сега на протестот за Фросина. Не ме интересирале во која политика и за која партија се нивните родители. Ме интересирало да искочам и да покажам револт бидејќи и мое дете расте на овие улици. Возачот на Викторија и Возачот на Фросина не се исти! Второ, Викторија и Фросина беа на различни локации и различни ситуации. Трето, возачот на Викторија покажа каење и се гледа дека детето погрешило. Случаевите за двете Фросини беа скроз различни од случајот на Викторија. И може да, не се искочило за секоја смрт но сега е време каде што мора да се најде решение да не се случи следно убиство!
Treba da se protestira i za drugi raboti. Nemanje zdravstvo, partiski vrabotuvanja, smrt po bolnicite. Da e samo ovoj slucaj. I da se osudi toj sto ja pregazil, kje ni cveta ponatamu drzavava?
Јас бев на протестот за Викторија. Сум одела секогаш кога сум сметала дека нештото заслужува правда. И недај Боже пак да се случи некој куршлус пак ќе одам. Без разлика дали некој бил богат или сиромашен, вмровец или сдсмовец. Таткото ако бил вмро, детето беше невино и нема потреба зошто нејзината смрт да се користи за да се добиваат политички поени.
Сметаш дека промената може да се направи веднаш или чекор по чекор? Не не не, уствари дали сметаш дека нешто ќе се промени ако труеш по форум дека државата не ја бива за ништо и не си искочила на ниту еден протест или барање за промена?? Едит: Би сакала да те прашам беше на протест кога се случи пожарот во болницата во Тетово?
Се дигна фама оти ви е блиску. Да беше на планина, немаше да се дигнете. Оти сега сите што беа на протестот не тргнат да го бараат дечкото што го снема? Има шанси да спасат живот, да го најдат жив. Ама тоа си викаат, нема мене да ми се деси, и од себични причини никој не го бара.
Sum bila na protest, a na kakov nema da ti kazuvam tebe. Da ti nacrtam deka kade sto ima smrten slucaj ne mozam da odam? Plus I ne smeam od zdravstveni pricini.. A kazi mi zosto nemase protest za smrtnite slucai na Detsko? Bidejkji si se fatila za tie slucai.