Се надевам дека сепак лудакот ќе остане во притвор а во меѓувреме жената и децата ќе бидат згрижени и ќе им биде пружена психолошка помош.
A добро, како е снимено тоа видео? Случајно или? Во живо бил пуштен на платформата? Не ми е јасно. Инаку верувам дека женава има таква реакција од страв, или пак толку и сече стварно не знам, да не судиме, но знам случај каде исто познаничка беше буквално секој втор ден тепана, а нејзиниот коментар на секоја понуда за било каква помош беше: - "Ама, јас го сакам". Така да, се се, само ваков да не си.
Колку што сфатив од видеото,тој сам се снима,демек да му покаже на светот колкав маж е а женава дека е к@#ва . Имав сличен пример од моето опкружување. Остана со насилникот,поради нејзиниот порок коцкарски,а тој може да и го обезбеди тоа задоволство.
Играат лајв на тик ток и се се снима камерата пуштена,ама он манга сакаше пред цел свет да се покаже,не ни се обиде да се исклучи,него како да е најнормално,си продолжи.
Ne mora da znaci deka ke objavat, moj komsija zgazi zena postara ama ne viknaa policija nikade nemase vo vesnik, drug slucaj koga se vrakav od rabota pred nekolku godini na vlezot na edna naselba koga pominuvav so bus pokrija telo na ulica so bel carsav imase policija I krv po ulicata bas cekav da objavat nemase nisto nikade, tret slucaj se vrakav od rabota I taman da vlezam vo bus soferot ni kaza pred malku vo busot umrel covek cekale policija da si najdeme drug avtobus, ni toa go nemase objaveno nikade...
Ти држи вода муабетов. Но, каде се институциите, законите, полицијата, да ги заштити овие луѓе што трпат домашно насилство? Нели кампањи, билборди, броеви ово-оно... Па во Германија нема толку жртви на насилство колку што има кај нас. Нормално е дека ќе се плаши да пријави. Овој е врзан со полицијата и политичарите. И да го пријави, од кај ќе биде сигурна дека полицијата ќе ја спаси, кога овој соработува со нив.
кои институции кога сите се полни со партиски потрчковци кои гледаат само да им помине денот и да земат плата..
човеков знае дека ништо не му можат , па и да се снима јавно самоуверено ептен не му е гајле за ништо, да не речам има искуство. презаштитени се насилниците, освен правда во свои раце, од институции тешко.
МАКЕДОНИЈА Сестрата на Фросина за „Кој е следен“: Важна им е агендата, а жртвата е само инструмент, која трагедија ви е следна на менито? Не знам како да гледам на ова… нешто не ми штима тука
Мене ме растажи оваа изјава од фамилија на жртва убиена како последица на нефункционален судски систем: Присуствував на еден состанок – последен за мене, зашто немав повеќе сила. Таму, меѓу зборовите и молкот, јасно ми беше ставено до знаење дека Фросина не е важна. Нашата болка не е важна. Важна е агендата, а жртвата е само инструмент.
Јас не знам како такви манијаци како тој од Радовиш, како бре воопшто наоѓаат жена? И како што читав и претходно тепал некоја жена. Значи веројатно по втор пат е женет.
Премногу ми е изненадувачки, бидејќи за секој протест потребна е страшна организација. Сметав дека Кој е следен им помогна многу околу тој дел и дека им е голема поддршка. Премногу ми е жал за семејството, но се прашувам дали се гледа тоа поради политички аспект, бидејќи како организација во моментов се на некој начин против моменталната партија на власт. Исто во изјавата стои за маршот на 8ми Март но не беа они организатори за тоа ….. Второ, гледам дека одма организираа протести за Кочани, бараат правда, собираа донации… Не знам искрено, може па од друга страна и семејствово е во право, бараат само жртва без да дадат поголемо значење