Ова е судијата. Немам да додадам ништо, сме кажале сѐ веќе. Тонеме без контрола. Спиеме додека тонеме.
И ние народот сме си криви самите, до сега требаше сите да сме на улица. Не памтам еднаш да сме се обединиле и да сме се држале до своето. Еднаш... само позади тастатура сме јаки, посебно на фб... Пред последно што сум била на протест, беше тој последниот за Фросина. Жалосно колку малку народ имаше, дури смешно. После се што не задеси во државата, да не беше жално, смешно ќе беше колку сме безгласни и повлечени. Пола да не испоубијат, нема да реагираме, си ќутиме и туфкаме по коментари. Навистина жалосно. Сум добивала и коментари од мои познаници, кои кога се одржувале протестите ме барале за кафе, во стилот абе ај шо ќе смениш ако идеш таму да стоиш. И тоа не од еден, од повеќето, млади луѓе, не повеќе од 30тина години. Побитно ни е удобството и да си кажеме, добро е, мене ми е добро, другото не можам да го сменам, не е мое тоа да ме интересира, ќути си.
Јас навистина не знам дали воопшто Македонец во Тетово може за било што да добие пресуда во негова корист во тој суд таму. Не е прв пат. Имаше случај со Крсте, човек што двајца браќа Албанци, комшии се скарале со него и до удриле со тврд предмет по главата, го убиле на место, ама го носеле во брза помош и судот им даде една година затвор, тој суд во Тетово, а убијците Албанци, судијата Албанец. И потоа се жалеа, со Скопје судовите изрекоа нешто појака казна, но пак премала. Види кој те гази, види кој те суди. Тоа е причина зошто не треба да бидеш малцинство во ниту еден град во својата држава, не само во ниту еден град, туку во ниту едно село не треба да се малцинство, инаку со обесправен како да си дошол од којзнае каде и со тебе никој не се замара.
Сега гледам снимки од Тетово. Страшна агонија. Не знам што би правела да сум на нивно место, има да разбудат психопат во мене и ќе ми платат скапо. За убиството во Луке, паланечко, значи тоа е доказ каква младина имаме, скапана. Овие ли се тие црни семејни вредности со кои ми се мава народов во гради? Ова се дегени од невидени размери, ИСИС ќе им позавиди. И стар човек не се остава сам да седи во куќа, ако бил сам, а не знаеме. Ама тоа се тие себични вредности. Многу стари има по селата, седат скроз сами, да им се слоши, нема кој да им викне Брза помош и секако би починале, ама децата си го тераат животот, не им е гајле, дека ја знаат таа универзалната тајна за тоа што се семејни вредности. А што е најстрашно, можат тие стари луѓе да завршат така што некој психо ќе им се намерачи и за ситна пара ќе ги мачи и убие, да им земе 100 евра, да искоцка, да испие.
Директорот на спец. болница за Геријатрија, Мусхин Арифи, приведен под сомнение дека зел мито за прием на пациент! Имено Арифи, кој инаку по професија е дипл. архитект, наводно добил сум од околу 20 илјади €! Како тргнало, ден нема без скандали и црна хроника.
Да, претхнодно бил организациски дир. на Психијатриската болница во Бардовци. Алијанса на Албанците и сѐ е можно…
Дали тоа ако некој од фамилијата на Теодора го прегази нејзиниот убиец, несакајќи нели, ќе одговара исто две години? Дали тоа може да почнеме да убиваме луѓе по улица, само ќе го признаеме делото, ќе покажеме каење? Дали може така? И дали ако се декларирам како албанка, ќе можам да правам криминални дејствија и притоа да ми се прогледа низ прсти? Црнила да му се задесат и на судијата и на нејзиниот убиец. Нека им се даде сила на нејзиното семејство да го издржат овој дебилизам од судство. Нема ден без да има некоја трагедија, скандал, корумпираност. Ден. Како бре живеат со себе? Пола Македонија монструми и спремни да убијат. Овие другиве се тегнат за Вања, осуди бре таму доживотно, нема што да се каже повеќе, нека почива девојчето во мир. Кочани полека се заборава. Како останатите ужасии. Човек нема да остане во таа држава. Ќе газите после духови на улица.
https://360stepeni.mk/dvajtsa-braka...ke-i-brutalno-se-oslobodile-od-negovoto-telo/ Eве што му направиле. Го викнале ноќе демек ракија ќе купуваат, со мотика го убиле дедото, го запалиле и фрлиле. Овие не се ништо поарни од оние терористите што го извршија Смилковско на пример, исто ѓубре, класични терористи само што се родени во македонски семејства. ИСИС може вода да им носи. Стока народ. Стока и овие што го направиле тоа, а ако има деца, како смееле да остават човек на 84 години да живее сам во село? И го убиле за 100 евра, толку нашле. Еејјј, боже господе, какви гнаси, какви мрзи, да не им се работи на 20 и на 25 години, свирепо да убијат некој дедо за да земат по 50 евра. Гасна комора или смртна казна, не би ги жалела. И зошто ваквите не ги дознавме кои се? Зошто ова не е топ тема на вести на пример? Цели фамилии би ги тероризирала за ова. Имаат ли родители, оти гледам млади се, 20 и 25 години?
Лелеее колку ми беше жал за семејствотодве години казна за тој монструм. НИКОГАШ! Срамота е ова... Дно!
Страшна работа е вака да заврши. А убијците кои се? Некои пијаници? Оти ракија му барале демек, со таа финта го излажале. Секоја чест за долговечноста, ама умрел со насилна смрт. Уууффф, штета што не тепаат во затвор, треба да тепаат. Имам роднина сега е во пензија, има работено во затвор, и кажуваше како тие убијци, педофили, силувачи ги тепал, на еден дури му предизвикал крварење во бубрези од ќотек, по што го суспендирале од работа. Е за вакви, треба убав ќотек, секој божји ден. Во секое село има стари и сами луѓе што примаат пензија и во секое село има млади пијандури, неработници, што за ситна пара би убиле некого. Само ловџиска пушка и никако не отворање доцна и на непознати. Дедото од Којково како ги суреди младите од кочанско и виничко што сакаа да го ограбат. После некој ќе ми кажува вреден бил народот. Вреден народ не убива старец за 100 евра. Гаден ген, никаков, расипан, диво племе.
Митото од 20 000€ за архитектот од Геријатрија било само прва рата, крајна цел бил станот на пациентката: https://www.slobodenpecat.mk/mitoto...5VT2UugLwA1zmdNPtA_aem_V0boPfgI7VLc_1karfRJmw Да измислиме нова придавка за опис на државава, мислам дека веќе во речникот немаме соодветна.