Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    13.741
    Зошто не му пишеш на новинарот Александар Самарџиев од Тетовоинфо? Нека објави, па нека си го носат Ромот во друго школо. И зошто сите родители не се солидарни? Бојкотирај настава ако има проблематично дете.

На tambelina, Mumoftwo30, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.539
    Веќе е објавен полицискиот билтен од вчера на ТетовоИнфо
    Screenshot_2025-04-26-13-19-41-717_com.facebook.katana.jpg
    Треба јавно со име и презиме да го објавам , тоа не знам колку законски смеам така да постапам .
    Јас најдов во кое маало живее , ако повторно го напаѓа вербално и физички , ќе одам дома кај нив . Со се полиција и адвокат .

На tambelina, Mumoftwo30, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.742
    Ако цело школо има проблем, значи треба да реагираат институции, или пак ќе спијат до следна трагедија? Не разбирам, како може врз едно дете до толку никој да нема влијание и авторитет.

Не е решение ниту него да го испратат во друго школо а ниту децата да се отпишуваат ради него. Со детево мора сериозно да се работи зошто и во 10 школи да го префрлат пак ќе продолжи со исто темпо.

На SummerGirl, CrazyGirl15, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.539
    Плус тоа , се работи за 11 годишни деца ! Абе да му мавнам една шлаканица , 10 години ќе го лежам .. се убив вчера од објаснување те на педагог , на психолог , на полицајци , дури и јас од стрес на психијатар завршив , што никогаш во живот не ми се случило да имам испад на бес . Сакав дома да му одам јас да го истепам да види како е да те тепа појак некој од тебе .

Среќа што има закони во државава ( иако поприлично не се почитуваат ) па се воздржав .

На tambelina, Mumoftwo30, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    12.742
    Те разбирам, јас на твое место би ги запалила, ама искрено не е ни тоа дете за ќотек, туку родителите. Очигледно и тој си има проблем па искалува бес врз недолжни соученици. Родителите се за пријавување, во нив лежи цела вина за дешавкиве.

На tambelina, Mumoftwo30, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    129.138
    Терај правда законски. Со маж ти бидете гласни.

На SummerGirl и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    13.741
    Можеш да му пишеш на Александар, вакви црни хроники има скоро секој ден во билтен на мвр. Детали да пише какви повреди има и дека ќе тужиш. Ако имаш фотографија каде е удрено твоето дете, ќе се замати ликот, само да се види повредата. Малолетник е, не смееш да го објавиш со име и презиме во медиум, ама крајно можеш на Фб да пишеш пост, да го објавиш со име и презиме Ромот. И да, па отиди им дома со адвокат. Не чекај, веднаш отиди им со адвокат, ќе ги најдеш во кое маало и да се, Тетово не е Париз.

Штом е од деновиве настанот, врши притисок дури е тазе. И јави се во социјалното, нека отидат да видат што е со тоа дете. Нека се одземе де родителско право, ако детето е запоставено. Оти им и во социјалното, да го проверат детето. Каде се другите мајки? Зошто не бараш и другите да се бунат? Совет на родители? Бојкот на настава, нека го тргнат насилникот.

Да сум на твое место, сегаде ќе реагирам, социјално, школо, кај родители со адвокат, нели се среди за неколку дена да се смири, има да ги пишам со име и презиме сите, ма и Ромот и директорот што не презема мерки и педагог, психолог, па има да ги означам Весна Јаневска и Панче Тошковски и за труд и социјала, не ни знам кој е министер таму. Нека си решат, за тоа земаат плата.

Последна измена: 26 април 2025
    На TheSecret, SummerGirl, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    363
    @CrazyGirl15 те молам биди тука за твоето дете, сега си му најпотребна:hug:
    Веднаш отпиши го од тоа школо, бидејќи булингот нема да престане и може уште полошо да се случи. Послушај ги нашите совети, не сакаме да те заплашиме, туку сакаме твоето дете да се чувствува безбедно и прифатено во средината:l:

На tambelina, Mumoftwo30, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.389
    По не знам кој пат роми малтретираат. Мене ми се има случено возрасен маж да ми се заканува и тоа на претходното работно место. Реагирав секаде, и во служби и викање обезбедување и полиција. На крај му кажав дека ќе платам луѓе и ќе заврши инвалид. Не ме замараше повеќе.
    Тие се племе нецивилизирано. Колку сакаш помагај, жали ги но залудно е.
    И нај трагично ми беше кога видов дека направиле страна на социјалните мрежи нешто како поддршка за ромите зашто биле отфрлени, сакале подобри работни позиции. Уствари доволно е што живеат на планетава земја и не плаќаат сметки за струја читај (ги плаќаме ние.)

Не е решение да го отпише детето. Напнување на службите да си ја вршат работата. И над директорот има некој. Ѕвонење на државен просветен инспекторат. Нека ги здрмаат малку тоа службите во училиште. Сакале неќеле ќе мора да го преместат дивијантот од таму.

На tambelina, Mumoftwo30, SummerGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    363
    Дали ги викнаа неговите на разговор? :?:
    Јас можам да си претставам дека го бранеле,, неее, моето дете не е такво, тој на мравка не гази'' да пошто пред родителите се прават ангели:!:

На Mumoftwo30, SummerGirl, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    363
    Хорор...

Прикачени фајлови:

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    27.775
    Моментално на протестот на родителите од Кочани, мајката на Симона што беше пријавена пред некој ден како исчезната сеуште ја бара. Не можам да слушнам многу, далеку сум и хистерија има многу наоколу ама женава јасно кажа До вечер жива да ми ја донесете.

Не терам теории на заговор, само пренесувам шо слушам. Шо кур се дешава у државава?

На SummerGirl, lovely91 и Ahoy им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    129.138
    Зошто да ја бара кога се дозна дека не е исчезната, самата пишала дека е лага.
    Еве, членкава има скрин од нејзиниот пост.

14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    27.775
    Немам појма, ништо не ми е јасно веќе. Ама знам дека женава се појави со нејзината слика

15. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    129.138
    Чудно е мајкава да не знае до сега. И да немаат контакт, цела држава разбра дека не е исчезната.

16. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    7.407
    Mozebi nekoj raboti so nejziniot fb profile.Mvr oficijalno ne se izjasni za da ne se shirat glasini.Ochigledno ne e kako sto mislime,majkata si ja bara kerkata,znachi e isceznata. Koga majkata bi znaela kade e sigurno nema da e povredena I da nosi nejzina slika.

На SummerGirl, joy1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    14.792
    Чудна ѝ беше сета објава на фб, а што и како се случува најверојатно си знаат во потесното семејство? Ние сепак не можеме да нагаѓаме, не сме ни видовити.

На SummerGirl и mira.mira им се допаѓа ова.
  18. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.167
    Било кој може да постира на Фб од нејзиниот телефон, тоа не е доказ дека е од нејзе. Чим мајка и ја бара има нешто чудно, само нејасно е зошто остана непријавено во Мвр? Како очекува да ја најдат кога немаа пријавено дека е исчезната.

На SummerGirl, nextredstyle, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    129.138
    Многу збунувачки случај. Ако има случај... :^)
    Зошто мајката немаше реакција на постот?
    Да пријавеше во полиција ако уште ја нема ќерка ѝ, да кажеше дека тоа не може да е пишано од неа.
    Чудно е да не знае за тоа кога цела држава го виде.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.771
    Допаѓања:
    22.725
    Во 2025 со дипфејкови, со AI генерирани слики, потписи, видеа, вие се потпирате на еден напишан фб пост.

Последна измена: 29 април 2025
    На andromedae, lovely91, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.